Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 15 mars 2012

Av Kvasthilda - 15 mars 2012 23:58


Jag gillar Ashley Judd. Det är visst premiär på en ny serie snart där hon spelar en mamma vars tonårige son försvinner, eller blir kidnappad. Missing. Enligt de torrenter jag sett är den från 2009. Kikade in på IMDB och det visade sig vara två säsonger. Underligt att man inte hört nåt om den tidigare. 2009. Det brukar inte ta två år för serier att dyka upp hos oss. Fast vissa kommer aldrig hit, som Blood Ties. Blev inte långvarig i Canada heller. Men I like it. Såg nu att Kyle Schmid spelar Henry i den amerikanska versionen av Being Human. Kanske dags att ta itu med den då? Han hette Henry i Blood Ties också... Kyle är född i Mississauga. Min kusin bor där. Bara som en parentes. O Barbie Canada håller till där. En andra parentes. Missing. Kanske man ska försöka följa den på teven då? Fan inte lönt med mina arbetstider. För är det nåt som är helt missing där är det just tid. Fri tid. Även om jag råkade få lite extra nu, då mitt tåg blev inställt. 


Nåt annat som saknas är ett Herkules. Ett norskt sådant. Det försvann några minuter innan det skulle anlända Kiruna o landa på flygplatsen för att hämta upp personal o saker. Spaningar o letande har pågått hela eftermiddagen men vädret har inte varit det snällaste i kebnetrakten så det har försvårat arbetet. Fem personer skall finnas ombord på planet som ingår i den stora vinterövningen som pågår i norra skandinavien. Vet inte om de faktiskt är även i Sverige men det har passerat militära fordon längs E10an. Annars är det militär övningsverksamhet i Narvik med omnejd. Flygledningen på Kiruna flygfält tappade kontakten med dem strax efter klockan två i eftermiddags o de hade beräknad landning några minuter senare. De tros ha försvunnit, eventuellt störtat, någonstans kring Kebnekajse. Det har pratats om Drakryggen. Bristen på signaler från planet. Vädret. Vilda spekulationer. Norska försvarsministern hann gå ut med uppgiften att personerna ombord var döda innan de tog tillbaks det för att planet inte ens var funnet än. Klantigt. 

Spaningarna pågår säkert ännu men det är becksvart ute. 

Hoppas de hittas snart! 

Av Kvasthilda - 15 mars 2012 18:00


Ja, med ett m. SÖMen har kommit o nu kan jag andas igen. Har fått tio turer på Narvik nästa månad. Fortfarande förbannad att Psf inte kan hålla sig tio minuter (SNÅLJÄVLAR!) men det känns rätt bra med tio svängar till grannlandet. Inte många shoppingturer o ett par som inte alstrar utlandstrakt men overall en bra månad. 


Av Kvasthilda - 15 mars 2012 17:42


Jag är mer än lovligt förbannad o kommer säkert att så vara tills jag kommer hem i morrn. Lämnade jobbmobilen hemma på laddning o for på stan med Kråkan. På stan kom jag ihåg att min jour började klockan fyra. 

Jaja, vi hinner hem tills dess

Gjorde några ärenden i centrum o for sen ner på de stora matbutikerna. Råttan ringde o undrade var vi var.... Jag bad henne hålla koll på min mobil o vidarebefodra eventuella jobbsamtal till mig. 

O GIVETjävlaVIS ringer telefonen precis när jag kommer in på COOP. Svarade (IDIOT!!).

Tar du 67an ikväll??

Eeehhhh... ja, det kan jag väl? 

O det jag är så heligt jävla förbannad över nu är ett klockan inte hade slagit fyra än. Förbannade murvlar. Har jag jour klockan fyra så ring då för fan klockan fyra o inte tio i. Jag skriver övertid på det här. Var så säker. Lär inte få en jävla spänn för det. MEN då jag EGENTLIGEN skulle till Narvik o får utlandstrakt o fick nattjour (med fullt betalt) kan de inte dribbla bort den genom att ringa innan klockan slagit. ORDER I TJÄNST förbannade skitstövlar. 

irro · jobb
Av Kvasthilda - 15 mars 2012 09:11


Psf har hunnit ringa igen. Verkar som om vi har ett tåg utan förare trots allt. Kanske man ska ta o ringa upp honom? "Har-en-tid-att-passa-mitt-på-dan-idag-som-varit-helt-eftersatt-då-jag-inte-haft-en-chans-att-boka-nån-tidigare-men-fick-det-nu-då-jag-har-jour-inatt.... Vad har du att erbjuda?

Idag är det riktigt träligt ute. Grått o snålblåst som det ser ut. Kallt o jävligt. Eller inte. Fem kalla grader visar termometern på skärmen. Har inte kollat vad det står på den digitala i köksfönstret. Men det blåser vilket gör det kallare. 

Junior klev upp vid tolvsnåret inatt. Visste inte att det var han men anade, då han somnat på tidig eftermiddag igår. Han drattade iväg till skolan för en timme sen nu. 


Apropå böcker. Jag har massor som är oläst. Böcker jag inte öppnat. Jag känner att jag hellre väntar på en kioskroman än sätter tänderna i Kallertoft. Eller Nesbø. Eller Indriðason. Den senare är rätt lättsmält men ändå lite mer engagerande med sina isländska namn o emellanåt lite mörka stämning. Nej, lätt o glatt ska det vara. Eller humoristiskt. Som i Cole/Showalter/Kenyons böcker. Sexigt. Galet. Out of space. 

Men som sagt. Det ligger tre Mons Kallertoft intill mig, Vårlik, Sommardöden, Höstoffer. Väntar på Den Femte årstiden. Vinterdelen har jag inte. En annan bok jag köpt under pocketkampanjen i vintras, Rosornas arv av Leila Meacham. Aldrig läst nåt av henne men det är kul att kanske göra en ny bekantskap. För liten text o tjock bok för mina trötta glasögon. Får bli när jag fått hem nya glajjerna. 

Kanske man skulle ge sig i kast med P.C Casts tre Divineböcker då? Förvisso tjocka men större text. O P.C Cast gör mig sällan besviken heller. Divine by Mistake, Divine by Choice, Divine by Blood. Läser dem på engelska. Som de flesta amerikanska författare (kiosklitteratur). Om de nu inte finns i Harlequinhyllan. 


Men först måste jag få mig nåt att äta. Kaffepannan har puttrat klart för länge sen. Bäst att ta reda på det innan det blir GK. O magen kurrar. Skriker nästan. Ungefär som brandlarmet gjorde nyss. Två gånger. Tyra vaknade av den första o E-pigan slängde ut henne ur soverummet o drog igen dörren. Så pep varnaren till igen o Tyra jamade högt, gnällde o tittade upp i taket. Dags att byta batterier igen då. 

Tänk om brandlarmet börjar tjuta på det där viset när katterna är ensamma hemma. Oj, vad jobbigt det ska vara för dem? Tyra talar om när telefoner ringer o annat. "Hallå där. Det låter nåt här. Stäng av det!!!"


Kristoffer o Christel har namnsdag idag. Christel är inte världens kanske vanligaste namn men jag har känt ett par, tre stycken genom åren. Ingen idag, tror jag. Möjligen annat än som gammal skolbekant på facebook. Man känner fler folk än vanligt när man flyttar från sin hemort. 

Nä. Kaffe var det. Go'Förmidda'! 

Av Kvasthilda - 15 mars 2012 09:00


Tema nr 216 Pir

75/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards