Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 3 mars 2012

Av Kvasthilda - 3 mars 2012 23:59


Minuten är ju tillbaks i teve. Eller på väg. Eller så. Har inte riktigt koll. Men vad som går nu är en av mina favvisar. TLJ i U.S Marshalls :)) 

Om en halvtimme börjar en annan jäkla bra film. Face/Off. Där John Travolta o Nicholas Cage byter ansikte med varann. Eller snarare Travoltas snut Sean Archer snor Cages skurk Castor Troys face. För att kunna infiltrera fängelset o få kontakt med Troys lillebror. Knöligt värre. Så vaknar Troy o flyttar in med Archers familj - nu med Travoltas ansikte så man kopplar det med en av världens elakaste skurkar. Medan Archer ser ut som skurken o alltså är jagad av polisen och alla andra som inte vill honom (Troy) väl. Ingen VET ju att det är Archer under ansiktet. 

Jäkligt bra thriller. 


Av Kvasthilda - 3 mars 2012 13:40


Ja, vissa saker går i arv. När jag vaknade i morse hade jag ett mess från Lillkullen i mobilen. Meddela E-pigan att jag är på akuten. Be henne komma dit.... Deja vu. Festkväll o aktubesök. Han hade fått en känning i bröstet (ännu en deja vu) o for in för lite provtagning. Blödig som en gris för sprutor men det hade gått bra. Ringde upp Råttisen o hon var på akuten. Hade prommat från Arran i sina high heels o minikortkort. Träffade dem i morse när jag var uppe en stund. Kråkan hämtade dem från akuten. 


De hade träffat Danny (Saucedo i efternamn om det nu var nödvändigt att förtydliga) på Arran o Råttan hade fått hans autograf - på bröstet. Eller ja. Jo. Inte på tutten då. Hade ju kunnat vara på ryggen så hade hon kunnat tatta in den. Mowahahahhaaaa. Inte så snyggt med en permanent tatuering på bröstbenet kanske. Inklusive hjärta. 

Foto: E-pigan

Av Kvasthilda - 3 mars 2012 10:56


Jaha, ännu en strålande vacker lördagförmiddag. Jag lyckades till slut somna om igen i morse, men var tvungen att ta fram en extra fleecefilt för fy vad jag frös! För lite sömn i flera dagar. Eller nätter. Svårt att sova rätt tid när man jobbar då. Vaknade i tid för krysset o har nu löst det hela.


Vi började i filmens värld. Enkelt o snabbt. En tecknad figur söker vi. Rosa Pantern. I storbandsversion. På triangel. Bland annat. Rosa Pantern visas på teve ikväll. Med Steve Martin som den förvirrade Jacques Closeau. Rosa Pantern är en diamant. En stor rosa jättekristall. 


Vi sitter kvar i tevesoffan o drömmer en stund tillsammans med Cajsa Stina Åkerström. Hon letar efter sin själs älskade, Av längtan till dig. Janne Krantz stod bakom musiken o Åsa Jinder skrev den vackra texten. 


Sen blev det klassiskt. Maffig klassisk musik. Rörigt o spännande. Lite annat stuk än det vi vanligtvis brukar höra. Jag ser dansare i tunna trikåer framför mig med yviga rörelser som flänger fram runt en scen. Har aldrig sett Våroffer men ser rörelserna. Modern balett. Från 1913.... Igor Stavinskij skrev stycket. "Ja, kom in" sa Eldeman i snabben. Nog kan vi önska oss lite vår nu va? Här ven snöstormen igår. 


Nåt mer distinkt är svenska röda stugor. Så börjar texten i Sommarvandring som spelades ordlöst av Gunnar Hahns orkester. Röda stugor tåga vi förbi


O mer svenskt så det förslår. Ett himla liv blev det i radion. Signaturen till Mosebacke monarki


Don't know why (I didn't call). Så heter en av Norah Jones härliga melodier. 

I waited 'til I saw the sun
I don't know why I didn't come
I left you by the house of fun
I don't know why I didn't come
I don't know why I didn't come


When I saw the break of day
I wished that I could fly away
Instead of kneeling in the sand
Catching teardrops in my hand


My heart is drenched in wine
You'll be on my mind
Forever


Vi tar nåt helt annat efter det. En vals. En vals som företas med nåt speciellt på fötterna. Ser ni piruetterna framför er? Vackra klänningar. Fluff o lullull. Mycket tyll och volanger. Glitter o glam. Pärlor o paljetter. Eller varför inte diamanter - på gnistrande is. Skridskovalsen. Alltså skridskor. Vilket namn förresten. Skrid-skor. Man skrider fram. Det är ju sant. 


Vi vänder ullkappan o tittar till nåt betydligt mindre glamoröst. Ungmön på Kärringön. I den får man veta att "han" - Fiskargubben - sitter o lappar nät. Fisknät. I Bohuslän. För det är där Käringön finns. O Kungälv. Som också nämns som hastigast. Den förärades oss av Eldeman på hans favoritinstrument i kryssammanhang, stålgitarr med Santor Hajosi. 


Vet inte om feskarn klantade till det men styrman Karlsson stoppade foten i en potta o fastnade. Ungefär som Emil o soppskålen. Jag gjorde bare såhär..... Fast då var det huvudet. 

Stackars styrman Karlsson hade otur,
skulle gå på flottans fest igår.
När han skulle snöra på sej skorna
måttade han fel med sina tår.


Han satte foten i sin potta
och kunde inte komma loss!
Hans fot är storlek förtiåtta
och den var alltför stor förstås.

De satte inte foten i klaveret utan plockade fram trumpeterna, Göteborgsmusikens blåsarsymfoniker. 


Det kan nog vara rätt skönt att tillbringa en sommardag bland röda stugor på bohusländska kusten så därför plockar vi en annan visa ur den svenska musikskatten. Jag tror på sommaren av Stig Olin. Fast idag hörde vi den på finska, med Reijo Salminen. 


Varmt o gott är det i Thailand också. Många reser dit denna vinter för att lapa sol och värme. O goda drinkar. Eller för ett parti schack kanske? För i nästa kryssadress hamnar vi just i Bangkok för ett parti Chess. One night in Bangkok. Björn o Benny. Instrumentalt. 


Men sen blev det sång. Hon kallade på doktorn. Doctor Doctor. Inte en vecka utan gitarrer, finska melodier o mellon. Denna var hämtad ur 2010 års Melodifestival. Elin Lanto. 


Gnistrande is o diamanter ja. Diamonds are a Girl's Best Friend. Det framhöll Marilyn Monroe en gång i tiden o presidenten han föll som en fura, likt Bambi på hal is. Utan skridskor på fötterna. Vackra diamanter kommer ju ur nåt så trist o tråkigt - o skitigt - som kol. Tänka sig. Den fula ankungen. Som blev en svan. I Svansjön?


Det var faktiskt min första tanke när jag hörde Stravinskijs stycke ovan. Vet inte varför. Tyckte Eldeman sa "fågligt tema", men när jag lyssnade igen sa han ju vårligt. Lite annat. Igor har ju skrivit ett stycke med fågligt tema - fast det var ju givetvis inte Svansjön för det var en annan ryss, Tjajkovkisj. Nä, Stravinskijs fågelstycke var Eldfågeln. Musiken var lite eldigt. Inte vårigt. Bara som en hysteriskt kvastlik parentes sådär.... 

O med den parentesen slutar jag dagens krys-s-tade inlägg. 


Andra Chansen ikväll. Ska vi ge dem en andra chans då? 

Nån som fick en andra chans igår o sjöng sin Amazing bättre än förra vecka var ju Danny, på en av LKABs fantastiska personalfester. E-pigan fick hans autograf - på bröstet! Jisses. Hon fick några bra bilder på honom. Säger en stolt mor :) 


Ha en underbart skön lördag! 

Av Kvasthilda - 3 mars 2012 10:30


Jisses. Sydtoppens snötipp smälter och Nordtoppen kommer ikapp. Vi pratar Kebnekajse nu. Sydtoppen är kebnemassivets högsta punkt - och alltså Sveriges högsta fjälltopp. Dock består toppen bara av snö. Nordtoppen är stenig o eländig o inte alls lika romantiskt efterfrågad. 

O polisen kan inte kommunicera bland andra fjälltoppar. Deras kommunikationsssystem funkar inte i Riks-gränsen. Intressanta nyheter idag. 

Men nåt som ÄR intressant är att Ä N T L I G E N ser det ut som om appen är på väg! 



Åsså brann det i Kiruna igår. När Kråkan körde E-pigan o Lillkullen till flygfältet för gårdagkvällens stora festlighet såg de rök. På industriområdet brann det hejvilt. Explosionsrisken var överhängande så polisen stängde av området, inklusive E10an förbi strax efteråt. När Kråkan kom tillbaks var det avstängt. Tur att de hann förbi innan. *rys*

foto: E-pigan

Av Kvasthilda - 3 mars 2012 09:00


Tema nr 126 Islänning

63/365


Köpte en ljudbok på bokrean. Me like Arnaldur Indriðasons böcker om den grinige rikskrimmaren Erlendur Sveinsson i Reykjavik. Har inte läst så många än men har flera av dem. Den här blir bra att lyssna på under långa o tråkiga tågresor. 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 3 mars 2012 03:42


Arbetshelg. Eller inte. Utbildning. Dvs ledig helg. Extrajobb. Somna tidigt. Vakna av en ilsken mobilväckare. Söka jobbmobben. Meddelande från Psf. Inställt. Ahhhhh. Härligt! Betalt för övertiden har jag i alla fall. Go'Natt. Får se om jag orkar upp i tid till krysset senare. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards