Direktlänk till inlägg 20 juli 2013
Hade en intressant frukoststund i loungen i morse. När jag kom ner satt det två "par" där. En man o en kvinna från Australien och ett par herrar från nåt annat, oidentifierat land. Hörde inte vilket språk de pratade. Aussierna tog sig kaffe och en av de andra herrarna kommenterade nåt. Han pratade om att "det var starkt o underligt". Trodde föst han pratade om kaffet men han började prata om nåt som hade varit "lämnat i 'frysen' för länge". Insåg att han menade nåt i kylboxen och att det var en mjölkprodukt de diskuterade. Aussien tog lite i ett glas o smakade. "Hmmm, not too bad" sa han. "Do one really drink this?" Den andra mannen rynkade på näsan och sa han tyckte det var surt. "If you ad some sugar maybe? Or more sugar?" Ahaaaaaa. "Wonder how they eat this?"
"OK, you are talking about the sour milk. Hahahahahaa. I drink it, not easy since it is so thick but it's manageable. Usually people pour it into a dish and eat it with cereal."
"Ahaaa. It's like yoghurt?"
"YAH! My son eats it with sugar."
Filmjölk. Det finns bara i Skandinavien. Eller Norden. Finns visst på Island också fick jag veta. Åtminstone nån variant av det. Resten av världen äter mest yoghurt. Så kan det gå.
Lördag morgon, sista dagen för ESC-veckan. Galenskaperna avlöser varann. Petra Mede gör ett kanonjobb. Superproffs. Men, det blir sen, nu är det kryss på agendan. Vi började dagen med en melodi till ett barn, inspelad för sjuttio år sen, O Mio...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|