Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 18 september 2013

Av Kvasthilda - 18 september 2013 12:28


Idag är en dag då faktiskt stora delar av svenska folket gråter. Kristian Gidlunds kropp gav till slut upp i kampen mot den Där Jävla Cancern. Jag har inte lyssnat på mycket på Sommarpratarna så jag har inte hört annat än brottstycken av hans berättelser. Har inte heller läst hans blogg i kroppen min, men många gör det - gjorde det. Igår kom sista inlägget, från hans familj. Kristian kom från Borlänge urspungligen - exilmas kallar han sig på bloggen - och var medlem i bandet Sugarplum Fairy. Vila i frid. 


Själv har jag gråtit en skvätt på stan idag. Gick förbi blomsteraffärren och såg en fantastiskt vacker orkidée i fönstret. Jag har förklarat krig mot mina krukväxter och de dör en efter en omkring mig men den här rosa orkidéen kallade på mig. Min Goa Rara Underbara SvägerskaTvå begravs i morgon. Orkidéen skulle bli en fin hedersbetygelse i hennes namn. Såg Patriks uppdatering på facebook i morse och mitt hjärta fick ett nytt stort hål. Eller det kanske öppnades lite till, det som fått fäste där i hjärteroten sen hans mor dog för ett par veckor sedan. 

Jag gick in på affären och tittade på alla fina saker de har för att hedra sina döda. Vackra ljuslyktor i stenmaterial eller plåt. Stenar. Änglar. Hjärtan. Och en liten duva. Hittade ingen ängel jag ville ha så det fick bli en duva. Och orkidéen. Expediten frågade om jag behövde hjälp och rösten höll i ungefär fyra sekunder. Sen brast det. Tårarna rann. Jag tog ett andetag o började om igen. Skulle betala o så brast det igen. Kan ju inte vara med på hennes begravning så jag ville hedra henne med en egen blomma. Blått är hennes färg men den här med rosa ränder pockade på uppmärksamheten och den fick följa med mig hem. I den rosa hjärtekrukan som en gång i tiden höll en kaktus som torkande gick ur tiden, får orkidéen nu bo. Hoppas den håller lite längre. Krukväxter mår hemskt illa hos oss. Hade massor med fina krukväxter när jag bodde i Falun men de flesta dog i flytten till Kiruna, de frös helt enkelt ihjäl i den bitande decemberkylan. Har kvar nån enstaka liten kaktus sen dess. Allt annat har vuxit ihjäl sig och sedan torkat bort. Har några taniga dracaenor som är mer pinnar än växt med lite spretiga strån till blad, högt uppe på långsmala stamstänglar. Inga bonsaier där inte. 

O nu har jag allstå även en orkidée som jag hoppas kommer att trivas - ett tag i alla fall. 



Av Kvasthilda - 18 september 2013 09:00


Tema nr 62 Exakt

261/365


Lite spänn mellan stenblocken så de hålls isär lagom mycket, så alla fyra gubbarna får ner sina pinnar i hålen. En liten bit kvar - o den står lite snett än. Pillergöra - med tung bronspjäs! 


  

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards