Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2014

Av Kvasthilda - 24 april 2014 09:00


Tema nr 280 Sortera

114/365


En ny grej på facebook är att visa en vardagsbild i fem dagar. Mycket bättre än allt annat galet folk delar ut. En av mina vardagsbilder lägger jag hit, i stället för att nappa på FB-utmaningen. Trist men viktigt. Att sortera tvätten i färger så man inte har en hög med grå sockor eller rosa underkläder. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 23 april 2014 11:29


Q1. Det är vad som står i mitt schema idag. 8-15.12 Hmmm.... Det där med klockan åtta kan man fetglömma! Klev in genom ytterdörren efter midnatt. Drygt åtta timmar sen hem. Åtta timmar. Basånivet. Det är vad ett vanligt dagsverke brukar vara. Inte hos oss men för "vanligt folk". Åtta timmar i snöyra o solsken o mer snöyra. Vi åkte en stasjon. Stopp i en timme. For till nästa o det var kör igenom. Sida stopp på KAT - vilket hann bli grönt innan vi kom in på stasjonen. Stopp i BJF: Tre timmar där. En Rc6a for förbi mot svenska gränsen. Kom tillbaks efter en kort stund med hytterna full av folk. Ahaaa. Ett persontåg i miniformat. Vi trodde att de kanske skulle åka o undsätta ett trasigt lok eller nåt men så var det alltså inte. 

Tre timmar. Det kom till slut ett par tåg o vi fick grön signal. Sida-stopp i Vassijaure. Hmmmm.... Anita ringde upp fjärren o kollade. Ett möte. Jag var pissnödig utan like o var tvungen att kliva ut. Lättare för grabbarna att göra sina behov. Bara att kliva mellan vagnar o släppa ut. O det blåste. Anita hade varit tvungen att lösa sitt på BJF tidigare. VI stod så långt från stasjonen att hon inte iddes gå dit - för mycket sö på sidan av loket. Enda stationshuset som har en fungerande toalett. O det blåste jävul uppe på Bjørnfjell! Blåste inte lika jöäkligt i Vassijaure, men tillräckligt...! Medan jag satte ner rumpan mellan loken hörde jag att mötande tåg kom. Ajajajjjjj. Kröp ihop mer o det dundrade förbi. Drog nog mycket av vindarna men med ett förbipasserande NL-tåg på det... Svish svish svish... 

Vi fick grönt o for vidare. Sida-stopp i KÅ. Men grönt o vit blink i Björkliden! YAYYY!!! Sida-stopp i Abisko. Stopp in Stordalen. Jag sa, får se om det alls står nåt där när vi kommer dit. Nä. Inte ett liv. Den hade de glömt fälla. Sen hade vi kör ända till Rensjön. WOW....! O pang bom mot KIA. Mötte upp avbytande förare, växlader ihop tåget med vagnar o bytte plats. Jag körde hem Anita. Efter många om o men fattade hon att Tommy inte behövde komma ut o hämta henne. JAG KÖR DIG. Bilen ska ju till KMB. JAG KÖR.... *Jahaaaaaa!* 

O det blåste sviiinkallt när jag gick hem. Mössa vaddå? Hjälpt inte ett skit mot de nordliga isvindarna. Har varit plusgrader hela påskhelgen, sa Maken. Snön är som socker eller slush men inatt var det kallt. 

Sen somnade jag. Sov sov o sov. Vaknade när Maken klev upp o donade med sin frukost men somnade om direkt. Vaknade igen 06.39 eller så. Nä fan. Jag tänker INTE kliva upp nu. Vände mig o sov till 09.13 SKÖÖÖNT! Första natten på länge jag fått sova mer än fem timmar o inte vakna före satan på morgonen. 

Nu ska jag fixa o trixa med lite grejs. 


Av Kvasthilda - 23 april 2014 09:00


Tema nr 13 Avtryck

113/365


Man måste passa när man gör sina avtryck. En tunnelvägg ger inget större intryck. Det som är utanför är ett bättre uttryck. Ett uttryckande avtryck för naturen omkring oss. Ja, det gäller helt enkelt att trycka av i rätt ögonblick! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 22 april 2014 19:03


Det går som upp o ner...



Redigerat: 

Vi stod tre timmar med mynningen till överbyggnaden framför ögonen.

Vädret varierade var tionde minut. Sol, snöyra, sol, snöyra, sol, snöyra. 


[Bild]

Av Kvasthilda - 22 april 2014 10:19


Å fan. Lavinfara på svensk sida. Stopp i tågtrafiken. Just nu. Viggo kom precis ner med det tåg jag ska ha hem o berättade att det står still. De ska spränga snö mellan Kopparåsen o Vassijaure. Tåg sju står still i VJ. Nåja, jag kommer nog hem vad tiden lider. Får väl ringa tågledaren o kolla senare vad som sker. Inge' kul att häcka nånstans på nån stasjon i väntan på att de släpper på trafiken igen. Å andra sidan vet jag inte om Togleder släpper iväg mig innan de vet hur det ser ut. Eller jo, kanske. Till Katterat. 

Äh. Hemgång. När det då blir. I morrn har jag min Q1a-dag. Fick ju ingen i mars så den kom nu. O fridag igen på torsdag. Inte helt fel. O sen nårga goskift i helgen o nästa vecka. Sen är det slut. Igen. På april o en ny månad väntar. O det underliga är att det är massor med godståg. Eller Rc4-tåg. Jaja. Gods då. Vi kör ju faktiskt gods nu med. Fast det är malm. Det är bara det att de heter MT i vår turlista. Malmtåg. Vi har ju fått en flock nya förare som inte får IORE. Än. De ska ju köra godståg. *bah* Ska väl gå det med. Är ju sköna maj trots allt! 

O där är vagnarna framme vid rätt silo. Dags att börja tömma då? 

Måste gå en trappa upp o skriva ut mina papper. Vår skrivare är utan färg. Svart färg. Många förare har väl blivit folkskygga o stannar härnere, när vi nu har fått egen dator o skrivare - o en radio. Ingen behöver ha eyetoeyecontact med norskarna - om de inte vill. Jag ska i alla fall gå upp - o fylla min kaffetermos. 

Sen är det bara att åka hem (om jag nu kommer så långt, var ju den lilla detaljen då) o fortsätta mörda dockboxar. O leta fram lite att sälja. Borde kunna få iväg lite före semestern kanske? Lite mer ork nu, när det börjar tina ute o det är ljusare :) 

Nä. Kaffe. 


Av Kvasthilda - 22 april 2014 09:00


Tema nr 253 Samlar

112/365


Inte vad du hade väntat dig va? Nånstans måste man ju samla ihop det man skördar. Eller hugger ner. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

209

Av Kvasthilda - 21 april 2014 23:45


Home Sweet Home.



Eller så...


Av Kvasthilda - 21 april 2014 09:00


Tema nr 142 Kort

111/365


Ett kort på en kille med kort. Lillråtta försöker sno Morfars arbetsleg. Allt löst ska smakas på. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards