Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 9 maj 2014

Av Kvasthilda - 9 maj 2014 10:02


*huff* Har läst på lite om bältros. Ros må vara vackert och ett bälte av rosor kan också vara fint men norska o danska namnet på eländet är mer passande. Helveteseld. Pratade med en norrman igår och försökte komma ihåg just vad det heter på svenska (bältros alltså) när jag kom på det norska namnet o han "Åh fan. Det var inte kul". Nä. Det kallas inte helveteseld för intet. Har sett bilder. Makens är ju lindrig (IDAG) mot hur det kan se ut. Det går som ett band runt halva kroppen, från ryggraden och utåt. Maken har tre små fläckar på skulderbladet. Fast han har utslag på armen också. Han har beskrivit det som "tusen nålar", vilket sa Samurajen direkt vad det kunde vara. Man kan lindra symtomen om man sätter in medicin inom 72 timmar från första misstanken om att det kan vara bältros. Nu har det ju gått några 72 timmar sen dess. Tre dygn. Prova tre veckor. Tjurskalle. 

En bieffekt av det är att han kan smitta folk med vattkoppor. Alla våra o de omkring oss har haft det, men vi har ju en liten en som inte haft det, o som känns lite för liten än för att möjligen drabbas av vattkoppor. Lille Ollivander har nog mycket problem med sina egna utslag o det kliande han utsätter dem för på nätterna. Om det är kattallergier eller födoämnesallergier, eller helt enkelt inga allergier alls, utan bara vätskeutslag (dregel). Det är bara bra om han får vattkoppor som barn, men inte riktigt än! 

Bältros är ju en latent sjukdom. Ett herpesvirus. Det finns i kroppen efter vattkoppor men jag har inte läst om det finns även efter att man haft vattkoppor som barn eller om det gäller bara vuxna människor. Ungarna fick ju vattkoppor som sagt, när de var små. Tror gossen var runt två. Kanske tre. De smittade sin far. O jäklar vad sjuk han var! Hög feber o dessa koppor över hela ryggen. Då visste vi inte hur bältros funkar, utan vi blev bara glada att han blev frisk efteråt. Jag har ju haft alla barnsjukdomar. Vi fick inte vaccin mot Röda Hund, så det har jag haft. Med vattkoppor alldeles efter. Eller om det var mässlingen o vattkoppor. Fick två av sjukdomarna på raken i alla fall. Röda hund är farligt för gravida kvinnor och påssjuka för män. Herre gud, vilka jävla sjukdomar. Men bältros då. Eftersom den är dorment o bara väntar på att hugga till - kan det vara så att den kommer från vuxnas sjukdom och inte efter ett barns, för att de bildar antikroppar på ett annat sätt? Fattar inte det där. Sovande är sovande kan man tycka. 

Pappa berättade om hans chef som fick bältros precis innan han gick i pension och han klättrade på väggarna. Min man som är en grinig björn i vanliga fall... Ska han få samma? Han har hämtat ut medicin o jag kan bara hoppas att det blir bättre av det. Att det lindrar smärtan. Annars har jag en vag känsla av att han kommer att bli - just galen. Eftersom han gått med smärta i rygg, knä o mage om vartannat hela sitt vuxna liv, brydde han sig inte så mycket om lite smärta i armen också. Förbannat. Tjuriga karlar. 

*men ryggen är bra* 

Av Kvasthilda - 9 maj 2014 09:00


Tema nr 211 Olika

129/365


De är lika, fast ändå helt olika. De här tre tjejerna har samma ansikte. Det finns en massa olika ansikten bland Barbie och hennes vänner och det här är bara ett av dem alla. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards