Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 4 juni 2015

Av Kvasthilda - 4 juni 2015 12:58


Jim eller Stephen. Det är frågan. Jag satt o lyssnade på Harry Potter del 6 - o den tog slut inatt. Vad som förvånade mig lite var att, plötsligt var det Jim Dale som läste sista kapitlet om den vita kistan. Men hallå.... Var tog Stephen vägen?? Nån korkad felkopiering! Jag föredrar Stephen Fry. Amerikanerna vill ha Jim Dale. Båda är engelsmän men Dale är numer amerikan och läser böckerna i ett raskare tempo än Fry.


Stephen. Fry. Läser. Långsamt. Så. Långsamt. Att. Amerikanerna. Somnar. När. De. Lyssnar.

 

Men so what??? Jag lyssnade nog på Dale första gången jag hörde nån av böckerna och tyckte väl det var helt OK då. Har hört en del ljudböcker med alla möjliga skådespelare/uppläsare och det varierar enormt mellan dem. Vissa är jättebra, andra mindre så. Twilight exempelvis, läses upp av en tjej - i alla delar utom en som handlar om Jacob, då läser en kille. Hon läser bra! Tjejen som läser Fifty Shades-böckerna gör dem rätt uthärdliga, för språket är outhärdligt. Fast jag brukar å andra sidan inte bry mig alltför mycket om den biten om berättelsen är OK. Har läst en novell, där jag hela tiden såg författaren framför mig, snarare än folk i berättelsen o det var lite jobbigt, Man vill ju bilda sig en uppfattning om hur de kan tänkas se ut o då kan inte författaren stå i vägen. I Potterböckerna ser jag skådisarna. Förstås. 

Men Dale eller Fry? Dale är, i mitt tycke rätt entonig men han har olika röster för de olika personerna. Fry gillar jag i alla fall bättre, då hans personer av nån anledning stämmer mer med hur jag ser dem. Visst är det konstigt? 

När jag läste böcker för barnen när de var små, försökte jag hålla berättelsen levande med pauser o tonlägen o olika röster för de olika figurerna. Ior låter ju inte som Tiger precis. Eller Nasse. Eller Uggla. 

Av Kvasthilda - 4 juni 2015 09:00


Tema nr 192 Midnattssolen

155/365


Det var inte helt optimalt inatt, när jag for upp på Loussa för att ta några bilder av midnattssolen. Jag var lite tidig hem o hann till stan före tolvslaget o passade på att ta den där trippen upp på vårt lilla stadsfjäll på min väg hem, för att ge Kusin Vitamin en bild. Molnen ligger över fjälltopparna i fjärran så man ser inte profilen av dem här. Bilden är dock tagen på tolvslaget. Sen kan man ju diskutera när tolvslaget egentligen infaller. Borde vara klockan ett om man ska vara petig, för det är ju människan som ändrat den till sommar- o normaltid. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards