Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 18 juni 2015

Av Kvasthilda - 18 juni 2015 23:06


Hörde att Kryddan inte får heta Kryddan på Facebook. Det har nu startats en grupp för att rädda hans namn. Konstiga saker händer. Det finns massor med folk som inte använder sina riktiga namn på Facebook. Vilket jävla bullskit. 


O jag blev av med mitt tåg. Igen. Hade gjort klart allt o klarrapporterat osv när de ropade i radion att en norsk fører var på väg som skulle ha samma tåg som jag. Jodå. Mads kom strosande. Han hade kört bil till Kiruna för att köra hem det här tåget. Kollade med Psf o Op. Den förste hade knapp koll, men såg vad som stod på mig och att jag hade rätt. Den andre sa att det är ett norskt tåg, utom på fredagar för då är det vårt. Okkäääjjjj. Jo. GreenCargo lever väl kvar i gamla SJ-spår, där Missommaraftön (Nä, det heter Miiidsommarafton, det var då själva faaan!) är just en afton o alltså dag före helgdag, dvs nästan en lördag. Då blir torsdagen före aftonen en "fredag". Men så är det ju inte i ÄllKås värld. Så jag ringde Psf igen o frågade vad jag skulle göra. Fick fria händer att avvakta om jag så ville, o se om tåget hem i morgon ska gå. Det går ju på kvällskvisten, så jag sa att jag väntar gärna in o ser om allt funkar som det ska o borde i morgon o tar i så fall nåt passande malmtåg upp. Schysst. 


Jaha. Kanske ska se klart det där prinsbröllopet då? Har nån timmes sändning kvar. 

Av Kvasthilda - 18 juni 2015 14:59


Många frågor är det. Det är mycket som ska ordnas med när man får ny arbetsgivare trots att man gör exakt samma jobb som tidigare. Det enda som skiljer i tågföringen, är uniformen vi bär. Inget annat. Allt runtomkring blir nytt. Stämpling... Vi ska stämpla! Nå, det är väl nåt som ger sig med tiden men det känns helt galet när tidtabellerna ser ut som de gör. Inställda tåg försvinner för möten o ett stopp mindre, eller kortare infaller o det innebär snabbare hemkomst. Sen ska vi i alla fall inväta sluttid, vilket vår akollegor på den sidan staketet tycker är helt i sin ordning. Jo, de lever ju i det o har andra skifttider än vi. Förstår några av dem som inte har ett jota att göra när tåg blir inställda men vi har vårt jobb o gör det vi ska. Vi kan ju inte påverka tåggången i annat än att maska oss hem. Nåja. Det blir vad det blir. 

Regn o rusk. När ska vi få sommar? SOMMAR sommar? Har beställt tågbiljetter till Dalarna i alla fall. Tar bilen till stugan o tåget vidare. Ids inte köra ända ner. Kostnaden blir ungefär densamma för en person. Är man fler blir det billigare att ta bilen. 

Fick en ny besiktningstid också. Var fullknökat fram till semestern. Fick tid första semesterdagen. Näääää. Tänk om den inte går igenom? Körförbud första juli. Men nu hittade jag en tidigare tid o håller alla tummar jag har att den går igenom utan gnäll. Skitig är den. Tur att de inte bedömer sånt. Skulle aldrig funka med alla gruvbilar. Hahahhahaa. Mina slavar är inte här just nu. O jag ids fan inte. Slögurka. 

Nä, göra lite ärenden då. Hämta uniform kanske. Om jag inte missat öppettiderna... 

Av Kvasthilda - 18 juni 2015 09:00


Tema nr 84 Från ovan

169/365


Rombaksbotn, sådär en trehundra meter nedanför kanten. Från vinter på fjället, till sommar i dalen. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards