Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 3 september 2015

Av Kvasthilda - 3 september 2015 09:00


Tema nr 333 Ur led är tiden

246/365


Det är kanske inte helt ovanligt att rallarrosorna blommar i augusti, men jag tror aldrig jag sett dem blomma så sent som under månadens sista dagar? Normalt sett, brukar de ha tappat sina rosa blomster och fått en rostton i bladen så dags. Sommaren kom så sent i år så de är fortfarande praktfulla i sin rosa blomsterdräkt på sina håll. Prästkragar, blåklockor och fjällvallmon blommar också, men åtminstone de två senare av dem är uthärdliga blommor och står långt in i augusti och september. Vallmon är den första som kommer och sista som går. De vita i bilden här, som jag just tappat namnet på, är ju också blommor som står sig i ur o skur. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 3 september 2015 04:09


Men hoppla i min loppelåda. Man är uppe före tuppen. Klockjäveln ringde 0320. Fixade perken igår kväll. Kom i säng sent som fan. Aptrött. Vissa saker lät sig inte avslutas som det skulle o kuddslaget kom långt senare än jag hade önskat. Vaknade till när mobilen ringde sitt morgontapto. Något förvirrad. Klev upp. Drog igång nämnda perk. Gjorde morgonbestyren. Drog på uniformen. Diskade kattmatskålar. Fixade mackor. Snodde ett par av Sonens frysförråd, då jag insåg att jag glömde åka o proviantera igår. Hällde kaffe i termos. En skvätt kvar. Hällde den i min kaffemugg. Gav katterna mat. Packade matväskan. Beauty Boxen som de kallar min skitgröna frysbag. (Den var limegrön en gång i tiden.) Fixade kamerakortet. Halvtaskigt batteri i kameran. Nåja, det får klara en tur till Narvik. Packade ryggsäcken. Packade ner börsen (ID-kort ska med). Kolla att inpasseringskortet var på plats. Mmm, jackfickan. Funderade över handskar. Äh. Ligger i ryggan. Drack den upphällda koppen kaffe. *blech* Halvkallt. Tog mobilerna. Drog upp ljudet på jobbmobben. Ehhhh... Vänta nu. Missat samtal. Ett mess... Strax efter tre. Jahaja. Antiklimax. Min tur är inställd. T-tid i stället. Behöver inte ens åka in o stämpla idag. Fast det gör jag i alla fall. Är ju ledig en herrans massa dagar nu. 

Så då var det bara att packa ur allt igen, klä av sig o eventuellt krypa under täcket en stund då. Kanske tar en kopp kaffe till o låter det göra sin verkan efter tuppluren? Det sades ju i radion häromveckan att man ska ta en tupplur, men drick gärna en kopp kaffe innan så går den igång lagom till du sovit det du behöver.

Gör väl det då. Go'Morron på er! 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards