Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 25 augusti 2017

Av Kvasthilda - 25 augusti 2017 19:00

Hurr Burr. Har eldat idag på morgonen. Just nu känns det lite kyligt igen, men jag sitter intill fönstret i nordöstra hörnet i ärmlös klänning och det blir lite halvkallt trots att grenarna i tallarna utanför tycks stå stilla. Nåja, björklöven rör sig lite så det är inte helt vindstilla. Drar in genom hörnet. 

Blev inbjuden att äta surströmming o madre mia. Sugen som fan. Kråk o jag passerade en kyldisk på COOP igår o det vattnades i munnen av alla härliga burkar de lagt i rader i disken. Så ringde Cathrine o bjöd in mig. Hmmmm. Ett rätt o två fel med det. Supersugen, precis som hon frågade, men, 1 hade precis käkat o är mätt ännu, två timmar senare..2. väntar på att Sven eventuellt ska höra av sig så vi kan åka o hälsa på dem borta i Rengårdsliden eller vad sjutton det nu heter. 

Har kokat lite sylt av lingon och hjortron. Min vana trogen vänder jag burkarna upponer efter upphällning. Vet egentligen inte varför. Nåt med vacuumet? Förr gjorde jag så med mina syltburkar o det klickade när man senare öppande dem, trots att man inte dragit ur luften. Hur som haver. Sista hjortronburken stökade lite, då locket släppte o en del av sylten for ur den. Vände dem tackolov i en gratängform så det kunde inte fara nån annanstans än ner i den... Tog hjälp av en stekspade o vände det hela igen. Kladd o klet. Hjortron är rätt kladdigt i sig själv o med inkokt socker blir det väldigt kladdigt. Sockerkladdigt. 

*Rygg mot rygg* Mollys nya singel. 

Nåja. Skulle haft lite vaniljglass till hjortronen, men tog det näst bästa o grävde ur sylten o la det i en kosa o hällde på lite grädde. Mumma. 

Jahapps. Får se om de ringer då. 

O hejdå fru Batra. Blev lite av ett jaktdrev på henne tycker jag. Jag må tycka vad jag vill om henne, men när en grupp säger nej till en person o sen en till, då är det plötsligt fritt fram att säga nej från alla håll. I andra sammanhang brukar det kallas mobbing. 

O i ett helt annat sammanhang är vi lite oroliga för våra avkommor. Sonen o tjejen ska åka till Marocko på minisemester. Inte bästa platsen på planeten att vistas på när man är blonda o blåögda - i mer än en avsikt. De är båda rätt oerfarna av att resa o att då börja sitt utlandsresande med Marocko... Får hoppas de kommer hem helskinnade utan men och dåliga erfarenheter. Hade varit bättre att åka till Kanarieöarna eller nåt annat där halva befolkningen pratar svenska... 

O där ringde Sven. Hejpahej! 

Av Kvasthilda - 25 augusti 2017 09:00


Tema nr 30 Blåögd

237/365




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards