Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2019

Av Kvasthilda - 26 september 2019 19:50

Äntligen har min lilla karamell fått bli ompysslad. Lite nya filter och annat småjox så nu är den lycklig igen och gnäller inte när jag startar och stänger av den. Blev en dubbelservice, då även 9k-strecket närmar sig. Extraljusrampen får fortsatt hållas till knappen. Kostar nog för mycket att fixa med den. Skiter i det. Men skulle behöva rikta upp den nån liten grad. Tycker mest det lyser på backen. 

Får se om det blir däckbyte i/efter helgen. Ska bli snö igen o när man ska ut efter vägen o åka, vet man inte var halkan slår till. Inge' kul att köra på asfalt med dubbdäcken, men va fan. Arktiska trakter. 

Av Kvasthilda - 26 september 2019 09:00


Eget tema nr 26 Solgul

269/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 september 2019 21:59

Vad ska du bli när du blir stor? Det är vad Christian Olsson frågar svenska folket ikväll. Jadu. Det vette fan. Kanske julvärd? Vår allra käraste Julvärd har tänt sitt sista ljus. Andreas Weise gjorde ett inlägg på Instagram tidigare idag att hans far, Arne somnat in. I 27 år satt han i den röda fåtöljen och hälsade Kalle Anka välkommen. Eller gröna, eller guldiga, men oftast röd. Tror jag. 


Vila i frid Arne! Julefrid i All Evighet. 

Av Kvasthilda - 25 september 2019 09:00


Tema nr 203 Nyklippt

268/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 september 2019 08:22

Så blev det en konstig morgon igen. Vaknade. Kikade in på Facebook en stund för att se vad som pågår i världen. Golfbror o Ingela har kommit sig hem från... Cypern? De blev kvar lite längre pga konkursen av Vings moderbolag, Thomas Cook.
Sedvanligt ointelligenta människor i USA som jag är impad kan knyta sina egna skosnören. Eller, vad vet jag. De kanske går i Foppatofflor allihop (Crocs kallas de i USA, fast det är som att säga Barbiedockor om alla fula skitkloner också). Provat skriva google i sökfältet o sedan i det sökfältet söka på de namn du har framför näsan?
En som lyckades sno åt sig ett dunderpaket med dockor o grejer i kartong från 70/80-talet som nu stadigt går uppåt i försäljningslistorna o -priserna, för en futtig tusing plus frakt på kanske 400 till. Nu går överskottet ut ett efter ett o snart är den där tusingen inhämtad. På överskottet. Skrotet. *suck*. Some guys have all the luck. Blondes have more fun stämmer också in där. Vi andra får kräla i dammet efter dem, innan det ens lagt sig efter virvelvinden de drar upp i sina oerhörda tursamma fyndresor och Internetspaningar.
Har lagt jobbmobben på laddning och dragit upp ljudsignalen. Fick lite motstridiga uppgifter om vad jag ska göra idag, men det blev hel jour. T-tid. Kollegan drar hem tåget jag blev tillskriven, då det ligger i hans ordinarie tur. Dock kan inte jag ta nåt skift som passerar 23 ikväll, så de får baske mig ringa ut nån annan om det faller sig så.
Nä. Kaffet är klart. Bäst att ta reda på det innan pannan slår ifrån igen.

Av Kvasthilda - 24 september 2019 16:27

Blev en lång dag igår. Vaknade före fasen på morgonen o såg solen lysa in geom fönstret. Den morgonen skulle jag haft tidigare i veckan. Klev upp härom morgonen för att fånga soluppgången, men då drog det en tjock dimma över sjön o blåste iskalla nordanilar, så det blev inte mycket av den. Denna hade varit fin att få. Lullade runt mest hela morgonen, packade det sista o startade bilen för att få bort frost från rutorna. Då kom gubben till stugan en sväng med ett par av kollegorna. De var i närheten o jobbade o kikade mest in i förbifarten. Började rulla innan de åkte igen. Stannade lite här o där på hemvägen o nominerade lite pokéstop. Nåt här o nåt där. Har inte kollat mailen om det blivit nåt av dem. Fick båda mina förra och la nu ett intill ett av dem. Sparar Storsund ett tag till. Inte säkert att de godkänt alla. Var himla svårt att få till GPSen på en av dem. Sen vill jag nominera ett jakttorn men det lär jag inte få, då det ska vara barnsäkert o amerikaner gillar inte det där med barn o skjutvapen, fast de har dem liggandes under kudden hemma. Dubbelmoralens förlovade land. Har varit på väg in i malen en stund, men inte kommit så långt. Har ett par bokpaket som stökat med min skalle. Dotra har kollat posten men glömt att berätta vad som låg i brevlådan - och ett par av dem var påminnelser. Jag har själv inte tagit mig in i eposten, där adlibris/schenkers enda förbannade avisering förekommer. SKICKA DEN VIA SMS för fan. Hon har annat att tänka på och tappar lätt koncentrationen på det hon ska göra. Så jävla svårt att få vara ifred och få folk att fatta vad hon menar. Jag kan knappt umgås med henne längre för att hon konstant är förbannad och frustrerad. Nej är nej är nej är nej är nej är nej är nej. Vat inte hur man ska få fram det budskapet? Som mamma o mormor blir man ännu mer frustrerad. Andas. GIVE SPACE. Umgås som folk. Vänner. Ställ inte till så ni blir ovänner i evigheters evighet. Det är en massa viktiga saker som måste kunna fungera. Bah. O där kom jag ur spår igen. Händer lätt när känslorna tar över. Stäng av. 

La mig o försökte sova en stund under kvällen igår. Gick ju sådär kan jag säga. Dvs inte alls. Låg o snurrade i två timmar o frös mest. For på jobbet långt tidigare än jag hade velat. Fick en norsk kollega med mig, som ville kolla in det nya övervakningssystemet vi har på loken. ATCn ska ju utrangeras och det nya signallösa skiten ska introduceras. Hade hoppats hinna gå i pension innan dess, men icket så. Nu går tågen även till Norge... O vår instruktion är inte den bästa... Norsken hade en helt OK instruktion. Varför har inte vi fått såna??? Eller HAR vi fått såna?? Säkert i den där jävla appen på plattan man aldrig har igång så den är konstant död. Batteriet dör, trots att man fysiskt trycker "Stäng av". Den står ändå i nåt halvt standby-läge. 

Hade sällskap av radion en större del av vägen - o drog igång radion på mobilen när det inte ville sig med radion i loket. Nattjakten. Kunde lyssna en stund till innan allt försvann i höjd med Rombak. Platsen som gud glömde. Var bombis på att de sökte skugga (radioskugga??, bah), men det var lite motsatsen till det. Reflex. Vilket påminner mig att jag ska lyssna igen på Nattjakten DeLuxe från häromveckan. Handlade om Bond. James Bond. O inte Bond, men The Boss. Han fyllde ju 70 år igår. WUT?? Brucan är sjuttio bast? Tja, en annan är snart 55 så, det är ju bara så. Bruce Springsteen 70 år. Grattis på're gamle man. De hade många noteringar om det i radion igår. Hela dagen. 

Tog mig till Narvik trots allt, i ett stycke o blev ju självklart tvungen att bädda sängen när jag väl kom dit. svimmade så småningom... O vaknande innan klockan. Men va f....n?? Det var bara att kliva upp o göra sig klar för en prommis till stasjonen o ta tåget hem. Persontåget. Pigan hämtade mig, vilket hon inte hade behövt. Hade inte skallen påskruvad ordentligt. Normalt sett kollar jag om gruvbilen är på plats innan jag fixar skjuts. Skulle ha gjort det idag, för den var där o jag hade fått lifta ut med den... Iddes man skulle man promma. Men som sagt. Då ska man idas. Rickes nya mål för hösten är 100 mil till sista december. Förra året var det hundra vändor upp o nerför Luossa under sommarmånaderna. Jaja. Det fixar han. Lätt. Inte jag. 
WOW, klockan går rätt ännu. När jag kom hem hade min klocka börjat sacka efter så jag bytte batteri. När jag skulle åka igår kväll hade den sackat ner igen o fastnat på åttasnåret nånstans. Tog ur batteriet o satte tillbaks det igen o ännu går den rätt. Peppar Peppar. 

Men hostan o snorandet tar inte slut o sackar inte på nåt sätt. 

Av Kvasthilda - 24 september 2019 09:00


Tema nr 324 Upphängda

267/365


Än står huset kvar, om än något igenbommat.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 23 september 2019 09:00


Tema nr 318 Under ytan

266/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2019 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards