Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2019

Av Kvasthilda - 23 september 2019 08:09

Envist. Hostan. Har packat bilen, redan igår men vaknade tidigt så jag packar klart det sista. Ska ta med lite kött o en tjäder hem. Hoppas jag kan sova lite ikväll innan jobbet. Just ja. Måste ringa om en biljett. Har inte fått igång min SJ-app ännu. Eller tja. Jo, appen funkar, men har inte kunnat lägga in företagsuppgifterna för att kunna beställa biljetter. Har liksom inte varit läge för det. Får stanna en stund på jobbet på .... onsdag? o fixa det. Har en nabbvändning då så det borde ju passa. Om nu inte den här evinnerliga förkylningen tar om igen. Har varit på o av i ett par veckor nu. Är det höst, eller är det höst? Å andra sidan passar det in på sommar, vår, vinter o alla andra mellanårstider också. Förkylningar o jag. Är som en förkylningsmagnet. Hostar nån nere i Skåne kan du ge dig fan på att bacillerna når mig. 

Nä. Lite frukost. Diska bort. Byta kläder. Fara hem. 

Av Kvasthilda - 22 september 2019 09:00


Tema nr 55 Fascinerad

265/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 22 september 2019 08:42

Det pratas om att vara först eller sist på nåt i radion. Söndagsmorgan? En av diskussionerna gäller personsökare. Man var DET o jäkligt inne om man hade en personsökare under en viss period för en herrans massa år sen. Maken hade en. Han skaffade den för att jag skulle kunna skicka honom en signal om det närmade sig förlossning när vi väntade något av våra två yngsta barn. 1991-93 nån gång. Då fanns inga mobiler. Inte i var mans hem. De där gigantiska tegelstensbatterimodellerna kom nånstans i den vevan. TV4Guld har en sån med i sin reklam. Eller hade. Ser aldrig eller väldigt sällan den kanalen. Ser aldrig eller sällan på teve över huvud taget.... O sen Maken flyttat ner till stugan blir det än mer sällan. Nåja. Personsökare. Vi hade nån kod för den. Man kunde lämna siffror som meddelanden om jag minns rätt, och beroende på kombination var det olika viktigt. Han jobbade i Abisko då, i slutet av graviditeten. Borde ha varit med sonen så 93... Vi flyttade ju upp till Kiruna, precis innan mellanpigan föddes. Jo, det var med sonen för jag var tvungen att leta grannar o bekanta o tigga skjuts till lasarettet då jag åkte på en rejäl förkylning och ville vara frisk till förlossningen. Var mycket man tänkte på då. BBs sommarstängning. Två små barn som behövde passning, om nåt skulle hända. En galen hosta och snorande utan like. Ville inte ha bihåleinflammation lagom till förlossningen. Hittade en syster till en kompis som kunde köra mig (undrar vem som passade flickorna?) o satt i väntrummet och den ena efter den andra kom in, men en av patienterna var en relativt nyfödd liten en som gick före alla i kön med en hemsk hosta och feber. 

Men som sagt. En personsökare hade han. Tror han skaffade en klocka med inbyggd dito också. Jo. En Swatch. De kom med den funktionen 1994, hittar jag när jag googlar lite snabbt. Hade han fått en signal, skulle han leta fram en telefon nånstans o ringa hem. Ojojoj... Tänk så mycket enklare det är med mobiltelefoner! Men han var en av de första att köpa en sån där apparat där du behövde en lastbil för att lyfta batteriet. Köpte den i Sundsvall? Härnösand? Jisses... Vi hade en granne i Siksjön som hade en i stugan. De laddade den med ett bilbatteri. Dåligt med ström där. Fast jag tror att de också var först i byn med att sätta upp solpaneler. 

Behövde nog aldrig skicka nån signal till Gubben för han måste ha kommit hem innan förlossningen. Eller. Svärmor o Mamma kom upp för att vara barnpigor o när väl gossen föddes firade de det med ett glas hjortonlikör. 

Nästa vecka fyller hans äldsta syster år. 29. Var fasen tar tiden vägen? 

Av Kvasthilda - 21 september 2019 10:56

En lördagmorgon lagd till handlingarna och ett melodikryss skrivet o inskickat. Så här blev mitt förslag idag. 


Vi började i Finnskogarna där livet rullar på med Calle Jularbo


Därifrån tar vi oss in o tittar till Mellon från i år där John Lundvik vann med sin Too Late For Love. O trots alla tolvor han fick av internationella jurygrupperna, hade inte folket nog mycket kärlek till honom. 


Freight Train (godståg) skrevs tydligen av en svart kvinna i början av 1900-talet. SJ Godsavdelning körde dessa tåg i Sverige, men när företaget delade på sig blev det en himla massa andra bolag som så småningom körde godstågen. SJ kör bara persontåg idag och det handlade Stefan Demerts melodi om, Till SJ

Boka platsbiljett och res, medan möjligeten ges.
Med vår järnväg vart du vill. Snart finns den inte till.

 

Tag en tripp med 2:a klass - gratis vatten, bruna dass.
Om du kommer fram i tid, så fröjda dig därvid.
SJ, SJ gamle vän. Festligt att du lever än
Men du ser rätt krasslig ut, snart hörs ditt sista tut

Chet Atkins spelade den för oss idag, utan text. 


Björn Skifs tävlade i Mellon 1975 med Michelangelo där han kom på en femteplats. Den skrevs av Björn och Bengt Palmers. 


Vi går på musikal. West Side Story. Den bygger på Shakespeares Romeo & Juliet. En modernare version där Tony och Maria faller för varann, till familjernas ondo. Angela Giorgio och Roberto Alanga sjöng Tonight.  


Lars Roos spelade Med ögon känsliga för grönt. O vi plockar grön till krysset. 

Och tänk i parken
Om våren
Med ögon känsliga för grönt
Och kastanjeblad som paraplyer
Jag älskade dej då, det gör jag nu


Sen besöker vi Bron igen, Choir of Young Believers med sin Hollow Talk. För krysset söker vi den kvinnliga huvudrollen, Saga Norén, som spelades av Sofia Helin. 


The Spotnicks spelade As Time Goes By och Eldeman nämnde en film den var med i några år efter att den skrevs. Givetvis Casablanca


Gimme hope, Jo'anna
Hope, Jo'anna
Gimme hope, Jo'anna
'Fore the morning come
Gimme hope, Jo'anna
Hope, Jo'anna

Eddy Grant


Sen drar vi raskt in i Thore Skogmans repertoar och gräddar lite plättar.

Uti laggen ligger plättarna nu
vi ska äta dom med sylt, kära du
mera smör i laggen, spisen är het
snurra på med vispen, tjockare smet
den får inte vara klibbig och tunn
för se plättar ska smälta som smör i mun
Lite sylt och en plätt är en furstlig rätt
man vill aldrig mer ha fläskkotlett

Det som absolut uppstår vid de tillfällena Plättlaggen används är os. Omöjligt att undvika. Förhoppningsvis blir plättarna goda! 


Always Remember Us This Way ur filmen A Star is Born. Lady Gaga spelar stjärnan som föds, Ally Campana. Älskar filmen. Älskar den. 

So when I'm all choked up
But I can't find the words
Every time we say goodbye
Baby, it hurts
When the sun goes down
And the band won't play
I'll always remember us this way


Vi slutar med en Eldemandubbel. Först ut var Monica Bring och Svenssons Treooo med ABBAs Ring Ring. Vi tar en av signalerna till krysset. Ring.

Andra och sista uppgiften var Tea For Two, men vem som serverade oss detta te sa han inte, herr Eldeman.  


O med den tekoppen avslutar jag veckans melodikryss. Hoppas ni har en fin dag! 



Av Kvasthilda - 21 september 2019 09:00


Eget tema nr 25 Utslagen

264/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 20 september 2019 18:29

Men gah. Hostar som en tok. Varför slutar det aldrig? Envisa jävla förkylningar. Har sån där evinnerlig torrhosta. Det retar i halsen men inget som släpper. En lite dov huvudvärk. Klev upp i ottan... 

Ledig helg. Är i stugan. Skönt ikväll. Vindstilla. Gubben har satt upp skivor runt nästan hela norra delen. Allt för att försöka hålla kylan ute i vinter. Kan bli nog så jävla rått när det är 30-35 minus ute o nordanvind. Hade gärna eldat ute i eldstaden men det betyder att dra på sig en massa kläder med långkalsonger o tröjor o jackor. Ruggigt. Sjön är spegelblank. En lom dök utanför bryggan. Undrar om det är lommen från förra sommaren? De är inte så ofta ensamma men den här såg ut att vara helt allena. Skulle bli jakt i helgen o Maken har varit o eldat i jaktstugan. Dajje skulle visst komma. Kanske Krille kommer ner en sväng, men troligast senare, fram i oktober. 

Gubben har installerat en teve men den har mest orsakat huvudbry och svordomar. Ikväll gjorde han en omstart på den. "Bootade" om den helt o peppar peppar, det verkar fungera. Fast nu har den ju varit igång utan avstängning så vi får väl se vad som händer när man startar den nästa gång. Käkade lunch med Carina o han köpte den beggat av Christer i somras. Hon sa att "garantin gäller" och det är pengarna tillbaks om den inte fungerar. Beggat o inte en enda instruktion. Dåliga högtalare - de inbyggda. Vi har kopplat JBLen till den o det blir ett helt annat ljud. 

Huff. 

Av Kvasthilda - 20 september 2019 09:00


Tema nr 221 På bordet

263/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 19 september 2019 23:26

Usch. Den 19 september borde bannlysas. Fast kanske inte. Det har varit begravning idag. Micke hade begravningsgudstjänt och jordsättning idag. Fick en blänkare från Facebook också. Svägerskan begravdes idag - för sex år sen. Just det. Barbro hann ju aldrig träffa Åbeliten. Hon skulle ha älskat honom. 

Men som sagt. Mickes jordfästning. Ofattbart ännu. Kan bero på att jag inte sett honom på ett år. Kan inte greppa att han är borta. Fina Micke. Knasiga Micke. Knäppa Micke. Älskade Micke. 



Vila i frid. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2019 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards