Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 11 juni 2022

Av Kvasthilda - 11 juni 2022 11:14

Hälsar på Allra Käraste Syster Yster just nu och lösningen av dagens kryss gick sådär. Äldstebror ringde när det började och Svågern är sjuk så det blir inget lullull eller ens artister i vissa melodier nu utan mest bara en presentation av hur jag tänkte dagens lösning. Ids jag uppdatera under helgen/vecka kanske jag lägger till. Till det hade jag lyckats slå igång nyhetshändelser, snarare än P4 direktsändning, så  jag trodde jag missade början. Eller jo, jag missade början men kom in mitt i första uppgiften :) 


Och denna var då Nanne Grönwall med sin Håll om mig som ramlade rakt in på första platsen när den kvalade in till Svensktoppen. Etta alltså. 


Vi hörde en sommarvisa på gitarr av Wilhelm Peterson-Berger. Alldeles för disträ och okoncentrerad, men gissar att det var ur hans Frösö-svit. 


Vi går från Storsjön till dess utlopp... Eller ett rinnande vatten i alla fall. Down By The River Side, med Louis Armstrong


På andra sidan Östersjön ligger Finland och vi hörde Finlands nationalhym Vårt land (Maamme) som Johan Ludvig Runeberg satte finsk text till. 


Så Mycket Bättre är en stor källa till melodiuppgifter och här hörde vi Maja Ivarsson tolka Magnus Ugglas Sommartid


Lillebror Söderlund tonsatte en dikt av Nils Ferlin, När skönheten kom till byn. Göteborgs symfonietta spelade. 


Postflickorna var en kör som startades av Tord Wetterberg under femtiotalet, bestående av ett gäng tjejer, damer, kvinnor som jobbade på Postsparbanken i Stockholm. De sjöng Twelfth Street Rag. 


Eldeman kopplade ihop två av sina favoritmusik-"typer" med gitarrgruppen El Halcons som spelade dagens Taubevisa - Eldarevalsen. "Ett gruvligt äventyr" kallade han det. 


Ett, för min man gruvligt äventyr är att se The Simpsons. Tillhör inte favoriterna. De bor i den fiktiva staden Springfield. Danny Gatton spelade signaturmelodin från teveserien. 


Om det bor någon Rosanna där får vi aldrig veta, men det var vad vi hörde sen, med Toto


Kanske hon har körsbärsträd i sin trädgård. En svensk klassiker tror jag han kallade den, melodifestivalbidraget från 1975, just Ska vi plocka körsbär i min trädgård?. Eldeman dammade av en Nils Dacke-skiva för den illustrationen. 


Vi avslutar med en promenad hand i hand. 

Vi ska hand i hand
Genom livet du och jag
Om det händer ibland
Att vi lessnar någon dag
Ska vi trösta varann
Det är så det ska va
Vi ska gå hand i hand, du och jag


O den melodin är lite som en käftsmäll just nu och här, med Svågerns sjukdom som hänger över oss alla som en blöt filt. Han har åkt på en förkylning som förvärrar hans redan innan svårighet att andas och humöret ligger under skosulorna. En hel del hjärtesorg här just nu. 



Av Kvasthilda - 11 juni 2022 09:00


Tema nr 28 Bredvid

162/365


Stall ---- Smedja



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2022 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2022 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards