Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 1 april 2023

Av Kvasthilda - 1 april 2023 10:00

Första dagen på hela veckan som det inte blåser askallt i stugan. Jag ser inte att det rörs i träden, men det drar en kylig bris från sjön. Får se om jag går ut o tänder en brasa i eldstaden sen, så man kanske kan gilla en korv i solskenet. 


Vi börjar med något som få alla att utbrista, Men vad är väl en bal på slottet? Alice Babs sjöng ur Askungen

Din dröm ger åt tanken vingar
Den blir verklig då
I drömmen du allt betvingar
Och allt du vill ha kan du få


Härliga Siwan på det. Peter Jöback gjorde den här låten i Så Mycket Bättre i fjol, Sju vackra gossar. Vi skriver även Malmkvist i krysset. 

Nej jag vill ha en eldig och vacker vilding
I stil med den bambino jag träffa' i Florens
Hur ska man då stå ut med en kille


Run to the Hills, inte en mellolåt, utan en hårdare variant. Svårt att sitta still till den - o framförallt att inte sjunga (skråla) med i Iron Maidens låt. 


Spårvagnens damkör på det. Vida kast. De sjöng En vänlig grönskas rika dräkt, och den kan man säkert hitta i en psalmbok

En vänlig grönskas rika dräkt
har smyckat dal och ängar.
Nu smeker vindens ljumma fläkt
de fagra örtesängar.
Och solens ljus
och lundens sus
och vågens sorl bland viden
förkunna sommartiden.

Sommartid har vi, men  sommar? Nånä. Långt till den där ljuva försommargrönskan. 


Lite bio sen. Encanto. En av Disneys stora filmer. Anna Charlotta spelade OST-originalet (lite dubbelt där, original soundtrack-originalet) We Don't talk About Bruno. På svenska blir det en rak översättning, Vi pratar inte om Bruno. Har inte sett filmen än, så jag vet inte varför de inte snackar om honom. 


Bosse Lidéns storband spelade Den första gång jag såg dig


Efter nyheterna hörde vi en av mina favoriter, både låtar och sångare. Hva’ Gør Vi Nu, Lille Du? Den gjordes väl  av Gasolin' egentligen men vi ska ha sångarens hela namn, Kim Larsen


Connie Francis sjöng på italienska. Hade hon rötter där? Hion nämnde något om det, Anna Charlotta. Originalet heter Fly Me To The Moon


Bröderna Brothers. Alf, Ulf, Ralf och Rolf.... Är det sant?? Nej, faktiskt inte. Det är scennamn. Men Ulf är inte med. Inget göteborgskt scennamn kommer väl undan Glenn, så det är brödernas farbror... "Alf, Ralf, Rolf, morbror Glenn och kusin Douglas". Egentligen heter de Robert W Ljung, Sverker Stenbäcken, Per Umaerus, Michael Krönlein och Stefan Sandberg. Sådeså. Hur som haver. De påstår att Tjejer är bäst på bio. Filmtjejer alltså.  


Sen tog jag mig tillbaks till tonåren igen. 

Oh-woah-yay-yay
I love you more than I can say
I'll love you twice as much tomorrow, woah
Love you more than I can say

Leo Sayer. Underbart. 


Anna Charlottas Lennart Palm heter Christel Valsinger och hon tog sig an "en drängig dänga" (Anna Charlottas lilla ledtråd i snabbgenomgången), Vill du bli min fru. Gruppen som gör den annars, heter Drängarna. 


Vi slutade med en underbar Rhianna-låt. Den hämtades ur Black Panther: Wakanda Forever. Lift Me Up. Älskar den filmen och den fantastiska hyllningen de gjorde till T'Challa, aka Black Panther, eller snarare Chadwick Boseman som spelade honom i tidigare filmer. Till krysset ska vi ha pantern själv, eller hans färg, svart. Filmen är också en hyllning till alla svarta skådespelare. Underbar film. 


Och nu kan jag meddela att vinden ökat något så jag ser tallgrenarna röra sig. Kanske inte blir nån brasa då. Vi har så dåligt vindskydd hos oss. Hade velat ha en brasa igång när grabbarna i jaktlaget kommer tillbaks efter sin skoterrunda för att sätta ut saltstenar. Nå, vi får se. 

Ha en skön lördag! 



Av Kvasthilda - 1 april 2023 09:00


Tema nr 41 Dubbelparkering

91/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2023 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2023 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards