Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 12 april 2009

samla damm.... eeehhh saker

Av Kvasthilda - 12 april 2009 19:32

Att samla på nåt är stort i vårt hem. Inte hos maken, men hos barnen och deras mor. Det går väl upp-o-ner som allt annat i livet men oftast är det nåt litet som fångar ens blick och hjärta, åsså är man fast. Samlat saker har jag gjort hela mitt liv. Det har varit allt från frimärken och bokmärken till tvålar och kapsyler. Klistermärken och elefanter. Filmstjärnor och nyckelringar. Allt möjligt underligt.


Sonen har samlat kapsyler och det har hänt att han cyklat iväg tidigt en söndags-morgon för att kolla in läget vid containrarna bakom stadens pub(ar). Guldgruva för en liten kapsylsamlande kille!


Storpigan har samlat mer udda saker, som djurbajs(!). Fint hopsamlat i en äggkartong har hon lagt poop från tjäder och orre, ripa och uggla. Älg och ren. Kan de göra halsband o örhängen av älgskit i Härjedalen och sälja som souvenirer, kan man väl lägga några kulor i en äggkartong också! Det har varit fjädrar och äggskal av ejdrar och skator. Små ägg från trastbon och annat. Puppor från nattfjärilar o gu' vet vad. Hon har också fått ärva mammas frimärken. Klistermärkena gick till sonen.


Mellantjejen har hållt sig till mer vanliga saker, som bokmärken och suddgummin. Och tvålar även hon! Skumt, sa han som trillade i ölkaret.

Vi tittade på hennes bokmärken senast häromdagen. Mamma köper ibland nåt ark på Tradera. Senast var det Pellefant. Oftast dyrt som attan, men inte att jämföra med gamla 1800-talsark. Dem håller vi oss från!


Annars har mamma tre samlarpassioner. Barbie- och klippdockor! Ibland Barbie i form av klippdocka :-) Har försökt samlat ihop alla klippdockor ur svenska vecko-tidningar. Har fått fatt i de flesta vid det här laget, men det är en hel del kvar än! Och mycket man inte har en susning om att de finns! Har ett par l-ä-t-t-klädda p-i-n-uppor från en h-e-r-r-tidning och fotograferade reklamdockor (real life människor) ur Femina o Lektyr i bara underkläderna (utan överdelar)... Har första dockan som publicerades i Allers år 1914 och Hemmets Journal 1921. Den senare ur ett provnummer utgiven i december 1920!

Älskar folkdräkter och allt vad de står för. Har folkdräktsklippdockor från forna Jugoslavien, Ryssland, Estland och Ungern. Japan, Frankrike, Hawaii, Mexiko och andra länder. Underbart!

Samlar på Barbiedockor med folkdräkter. En del av min stora samling.

Älskar indianer. Här är en Barbie klädd som indian:


 Spirit of the Earth Barbie

                   

Kommer fler trådar/inlägg om detta. Det lovar jag. Har massor väntande i kulisserna!


Vänta nu... Tre, sa jag va? Hahahahaaa... Bara kollar om ni är med!


Disneyania! Är stort Disneyfreak :-) Samlar på Klassikerna och väntar med spänning på Snövits andra utgivning på DVD. Kommer nog under nästa år. Vet inte varför vi inte köpte den första svängen. Fanns ute under så kort tid!

Disney Klassiker

Snövit säljer för stora pengar på Tradera. Det jäkliga är att jag sett folk sko sig på det, med fusk. En tjej sålde tre av de svåraste DVDerna i "oöppnade" förpackningar. Jo tjena. Oöppnad må vara, men de var med garanti hembrända. Svarta lådor (Disney säljs i blå) och inplastningen var skitdåligt gjord med trådar som hängde. Människan fick nån tusenlapp för alltihop och om köparen inte var uppmärksam, kom säljaren undan med det. Finns människor som samlar på dessa oöppnade och alltså inte kan kolla äktheten utan att förstöra värdet. Det var två auktioner ute samtidigt och en av dem hade snott upplägget och texten från den andra, inklusive felstavningarna och antal utropstecken, så det var med garanti buffel o båg! Alltihop!

Upprörande. Anmälde det till Tradera men auktionerna fick fortgå. *suck*

Nåja, skit i dé nu. Tillbaks till filmerna.

Gillar de gamla tecknade Disneyfilmerna. Är inte alls förtjust i de "nya" data-animerade Klassikerna. Skönheten och odjuret var en av de första, men det mesta var tecknat på gammalt vis. De jag inte riktigt gillar, börjar med Kogänget och Lilla Kycklingen, #44 och #45. Har inte ens de senaste! "Måste" väl köpa dem för att hålla samlingen komplett, men vi får se. Är mer intresserad av att få tag i de gamla vi saknar, Snövit, Fantasia, Fantasia 2000 och just Skönheten och Odjuret. Alla tillhör de svårare att hitta! De kommer alla snart ut igen, så vi får nog tag i dem förr eller senare.


Som sagt. Lär nog återkomma till ämnet. Snart.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Lördag 11 maj 10:55

Lördag morgon, sista dagen för ESC-veckan. Galenskaperna avlöser varann. Petra Mede gör ett kanonjobb. Superproffs. Men, det blir sen, nu är det kryss på agendan.    Vi började dagen med en melodi till ett barn, inspelad för sjuttio år sen, O Mio...

Av Kvasthilda - Fredag 10 maj 09:00


  Eget tema nr 25 Rivningskåk 131/366   Fotat bara för ett par dagar sen. Maskinerna äter sig in i husen och orsaken till detta syns i fonden. Kvar blir bara brädhögar av hundraåriga byggnader som varit hem åt många familjer genom åren. Med f...

Av Kvasthilda - Torsdag 9 maj 09:00


  Tema nr 366 Övervakar 130/366   Mjo. Måste hålla koll på mitt tåg, även om jag inte sitter på det rent fysiskt. Bromsarna ligger till och det finns spänning, så det står säkert. Det vi ser genom fönstren här är inte ens ena lokhalvan. Fatta...

Av Kvasthilda - Onsdag 8 maj 09:00


  Tema nr 117 Här väntar vi på... 129/366   ..en tom stol kanske vill ha nån som sitter på den. Jag, i min tur väntar här på att en växel ska fixas så jag kan komma mig ner till Narvik. Visade sig inte vara helt enkelt.  Men framför allt vä...

Av Kvasthilda - Tisdag 7 maj 09:00


  Tema nr 159 Knolling 128/366   Knolling är ett ord jag inte kommit i kontakt med tidigare och googlade lite för inspiration och insåg att det ju är precis det jag gör när jag fotograferar mina dockor för arkiven. Jag lägger ut docka, kläder...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<<
April 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards