Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 12 april 2009

ögon och andra arv

Av Kvasthilda - 12 april 2009 20:02

Ögon är fascinerande. Speglar själen sägs det. Svärmor sa att mina blev svarta när jag är arg. De är gröna men går mot brunt i innerkant och blått i ytterkant. En kille i min ungdom sa att jag hade kattögon. GULA? Han tyckte de skiftade i gult. En annan kille jag känner har tvåfärgade ögon. Det ena är helblått och det andra ser ut som om det varit utsatt för en explosion. Det är brunt till två tredjedelar. Skitläckert!


Makens ögon är också melerade och jag brukar kalla dem olivbruna. De är bruna men går mot olivgrönt.


Barnens ögon varierar enormt mycket i färg. Storpigans ögon är blå, men skiftar mot grönt ibland. Sonens är blå. Mellantjejen föddes med mörkt, mörkt blå ögon som under hennes första levnadsår, skiftade om och blev grafit/blyertsgrå och sedan under hennes andra år landade på brunt - nu i flera färger o nyanser. Vad hette den där filmen? Fyra nyanser av brunt?


Svärmor drömde alltid om att få en blond flicka med blå ögon. Fick aldrig det, så när vår första dotter föddes blev hon överlycklig. Kråkan var precis det hon drömt om. Sen blev hon varit farmors favorit också, till andra kusiners sorg. Idag har pigan en dragning åt rödblont, samma nyans som hennes mor haft under uppväxten. Jag har alltid velat ha ett rödhårigt barn. Sonens hår drog åt rött när han var bebis men det är alldeles blont idag. Rågblont - med korpsvarta strån på sina håll. Lite häftigt. Barnafadern var blond som barn men blev nästan svarthårig som vuxen. Mellantjejen var tvärtom. Föddes med korpsvart hår - och mycket, som sedan bleknat och blivit rågblont - och tunt!  Hennes hårfärg varierar dock enormt och kan vara rosa såväl som svart eller platinablont.


Fräknar har vi allihop (ja, mor o barn, inte barnafadern), i varierad mängd och beroende på årstid och tillgång på sol. Vårsolen strösslar ut massor med fräknar på näsroten på oss, mer eller mindre väl emottaget. Jag tycker det är urgulligt, men avkomlingarna har nog inte vuxit i tanken än.


Ett par ledsna ögon:

Den uppmärksamme kanske anar att detta är mellantjejen. Hon är ledsen för att de åker bort på sommarsemester medan mamma stannar hemma för att jobba. Några år se'n. Man får ont i hjärtat av att se henne.

 
 
Ingen bild

Persilja

12 april 2009 22:52

E är sååå lik dig! Det är dina ögon!

Nä, fräknar uppskattas sällan som barn. Bara för att det alltid är någon som säger nåt negativt. Skönhetsidealen är sällan fräkninga, men det finns! Själv är jag ju helfräkning och trivs bra med det men jag har till och med i vuxen ålder hört vuxna säga till mig att jag har vackert hår men synd att det kommer fräknar till....!

Tre av barnen har fått fräknarna. L mest K sen och nu M som har kanske 20 st. S saknar dem helt.

Vad mycket du hunnit skriva!!! :D

Ska läsa i kapp lite!

Kram!

 
Ingen bild

Kvasthilda

12 april 2009 23:03

Hej Persilja,


(jag tog mig friheten att editera kottarnas namn :-) )


Mina ögon sitter kvar så det måste vara hennes alldeles egna ;) Nå, vi är väl lika E o jag. Fläckvis.

En gammal (fd, inte så gammal) chef till mig sa, när en kompis o jag solade solarium: "Du är ju brun redan. Fläckvis!" Lustigkurre!


Inspirationen flödar och man har massor att skriva om. Mycket kvar i mina byrolådor som borde släppas ut!


/ K

 
Ingen bild

Persil,ja

13 april 2009 09:06

1) Vad skrev jag? Skrev jag ut deras namn??? Måste ha varit trött isåfall.

2) Hur editerar man i en kommentar? Går det redigera i kommentarerna också via bloggagratis? Det har jag aldrig testat ens. Bara tagit bort eller godkänt. Eller har du något annat sätt?

 
Ingen bild

Kvasthilda

13 april 2009 10:24

Jepp, hela namnet. På alla fyra!
Nej, du kan inte editera. Man kan göra på annat sätt.
Såg namnen när jag redan godkänt. Kopierade din text och tog bort kommentaren. Skrev en ny, med dig som avsändare och tog bort namnen.

 
Ingen bild

Persil,ja

13 april 2009 14:44

Ahaaa! Smart!
Men huuuuuuur trött måste inte jag ha varit!!!

 
Ingen bild

Kvasthilda

14 april 2009 09:44

tidsstämpeln blir ju fel och man ska inte editera kommentarer man tänkt godkänna, men i detta fallet var det berättigat :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Lördag 11 maj 10:55

Lördag morgon, sista dagen för ESC-veckan. Galenskaperna avlöser varann. Petra Mede gör ett kanonjobb. Superproffs. Men, det blir sen, nu är det kryss på agendan.    Vi började dagen med en melodi till ett barn, inspelad för sjuttio år sen, O Mio...

Av Kvasthilda - Fredag 10 maj 09:00


  Eget tema nr 25 Rivningskåk 131/366   Fotat bara för ett par dagar sen. Maskinerna äter sig in i husen och orsaken till detta syns i fonden. Kvar blir bara brädhögar av hundraåriga byggnader som varit hem åt många familjer genom åren. Med f...

Av Kvasthilda - Torsdag 9 maj 09:00


  Tema nr 366 Övervakar 130/366   Mjo. Måste hålla koll på mitt tåg, även om jag inte sitter på det rent fysiskt. Bromsarna ligger till och det finns spänning, så det står säkert. Det vi ser genom fönstren här är inte ens ena lokhalvan. Fatta...

Av Kvasthilda - Onsdag 8 maj 09:00


  Tema nr 117 Här väntar vi på... 129/366   ..en tom stol kanske vill ha nån som sitter på den. Jag, i min tur väntar här på att en växel ska fixas så jag kan komma mig ner till Narvik. Visade sig inte vara helt enkelt.  Men framför allt vä...

Av Kvasthilda - Tisdag 7 maj 09:00


  Tema nr 159 Knolling 128/366   Knolling är ett ord jag inte kommit i kontakt med tidigare och googlade lite för inspiration och insåg att det ju är precis det jag gör när jag fotograferar mina dockor för arkiven. Jag lägger ut docka, kläder...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<<
April 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards