Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 13 april 2009

djurliv

Av Kvasthilda - 13 april 2009 11:55


Vår äldsta dotter har alltid varit galen i djur. När hon var runt 5 år kunde hon inte förstå varför hon inte fick ta in en gråsparv att ha som husdjur. "De är ju så söta!"

Har inte hjälpt vårt nejsägande att hennes extramoster alltid varit djurgalen. Idag äger hon nog bara en hund, men det har varit alla möjliga sorters kreatur som bott med henne genom åren. Hon smög in en gnagare (minns inte vilken sort, nötter eller jägare) i sitt rum när hon var liten. Gick ju bra då hon hade sitt rum lite avsides i deras H-U-S med extraingången strax intill. Vi bor i en liten lägenhet, med knappt rum för tonåringarna, än mindre en massa husdjur.

Extramosterns "djurpark" har bestått av, fåglar av olika slag, iller, kanin, katt(er), möss, chinchillor, hamstrar, säkert marsvin och nu en hund.


S-pigan blev med katt för ett drygt år sedan. Hennes kusins, då okastrerade och utespringande katta fick ungar och de "var ju precis såna hon ville ha". Svart med vit svanstipp och/eller helsvarta. Till S-pigans försvar kan sägas att hon är världens bästa matte och kissen är uppfostrad som inga katter kan bli. Han är superbusig, men jättesnäll. Maken och hans bröder har aldrig varit vän av katt men det här lilla svarta Monstret har smält deras hjärtan och de vet inte till sig av lycka och fjanterier när de är runt honom. Katten klättrar runt på maken när han är hemma på lunch och han bryr sig inte ett skvatt. Otrooooligt som Gunde säger.


Det började med två marsvin för några år sedan. Charmiga som bara den. Teddys. Inga långhåriga saker, utan sådär lagom sträva. Sedan blev det ett marsvin till. Tre killar. Ibland kommer de överens, ibland slåss de så stickor o strån - eller halm o spån ryker vida omkring.

Det blev en flock möss... En kompis som inte kunde ha sina möss kvar. Då pigan går i skolan på annan ort var det svårt att neka. Fyra hannar o en hona om jag minns rätt. De har trillat av pinn, en efter en. Nu har hon en unge kvar efter honan. Det har blivit två kullar. Första hände bara och den andra var en olyckshändelse för honan tog sig ut ur buren och in i en av killarnas... Alla ungarna utom en har blivit mat till skolans ormar. En av killarna har flyttat hem till oss. En liten musbur (mus i hamsterbur) funkar ju. Går fort att göra rent.


Katten tittade på med stort intresse när jag just bytte på Otto. Han v-e-t att han inte får röra, men det är ju SÅ SPÄNNANDE!

Kompisens hundar som vi passar ibland, står för marsvinen - OCH Otto. Hanhunden blir alldeles knäpp om man tar ut musen ur buren. Hela han vibrerar. Det är stående fågelhundar, men det ser lite löjligt ut när de står för marsvinsburen!


Nu vill pigan ha råttor. Aldrig vid min kofot! "Men de är jätteroliga!" Jaha... Nej, Inga råttor.

Den dagen unga fröken flyttar hemifrån får hon fylla sitt hem med ett helt zoo om hon så önskar, men inte så länge hon är mantalsskriven hos oss. Visserligen pluggar hon i annan stad, men BOR fortfarande hemma. Inga råttor här. Vi har trots allt en katt, två möss och tre marsvin som ska rymmas när sommaren kommer och skolan är slut. Sista året. Och tre tonåringar med armar o ben o stora fötter.


 
 
Ingen bild

Persil,ja

13 april 2009 14:50

Längst därinne i den stora karln bor en riktig mjuuuukis-:D Det har jag alltid anat! Fast när han hällde en hink vatten på grannhunden tvivlade jag en aning. hihi!
Vår Pommac skäller aldrig så kanske han skulle kunna gilla honom också. Skulle gärna se synen när L gullar med kissekatten!
Gissa vad U sa häromdagen. Att han funderar på att börja jaga älg.(!) Det är lika förvånande som att höra din L säga att han skulle flytta till Luleå och skaffa långt hår. ;D
Så vi får se om min man också ändrar skepnad.

 
Ingen bild

Kvasthilda

13 april 2009 22:38

Hahahahhaaaaa! Ja, dessa karlar.

Den där jäkla grannhunden skulle behöva få en balja vatten över sig! Eller kanske husse - helst med baljan kvar runt vattnet... Matte tar i alla fall med sig odjuret till fjälls när hon drar iväg från familjen ibland. Har sett barnens pappaskäll på fejsen så jag vet att livet där inte heller är en dans på rosor. Nåja, hade inget med detta att göra ;)

Han gillar vissa skällande hundar.

Hälsa U att han börjar låta som en karl... mwahahhahaa... skämt åtsido. Älgkött är gott. Gör han rätt i!

Kramar
/ K

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Lördag 11 maj 10:55

Lördag morgon, sista dagen för ESC-veckan. Galenskaperna avlöser varann. Petra Mede gör ett kanonjobb. Superproffs. Men, det blir sen, nu är det kryss på agendan.    Vi började dagen med en melodi till ett barn, inspelad för sjuttio år sen, O Mio...

Av Kvasthilda - Fredag 10 maj 09:00


  Eget tema nr 25 Rivningskåk 131/366   Fotat bara för ett par dagar sen. Maskinerna äter sig in i husen och orsaken till detta syns i fonden. Kvar blir bara brädhögar av hundraåriga byggnader som varit hem åt många familjer genom åren. Med f...

Av Kvasthilda - Torsdag 9 maj 09:00


  Tema nr 366 Övervakar 130/366   Mjo. Måste hålla koll på mitt tåg, även om jag inte sitter på det rent fysiskt. Bromsarna ligger till och det finns spänning, så det står säkert. Det vi ser genom fönstren här är inte ens ena lokhalvan. Fatta...

Av Kvasthilda - Onsdag 8 maj 09:00


  Tema nr 117 Här väntar vi på... 129/366   ..en tom stol kanske vill ha nån som sitter på den. Jag, i min tur väntar här på att en växel ska fixas så jag kan komma mig ner till Narvik. Visade sig inte vara helt enkelt.  Men framför allt vä...

Av Kvasthilda - Tisdag 7 maj 09:00


  Tema nr 159 Knolling 128/366   Knolling är ett ord jag inte kommit i kontakt med tidigare och googlade lite för inspiration och insåg att det ju är precis det jag gör när jag fotograferar mina dockor för arkiven. Jag lägger ut docka, kläder...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<<
April 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards