Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 27 april 2009

Släkt o gamla foton

Av Kvasthilda - 27 april 2009 11:41

Jag har ett pågående projekt men behöver köpa en till hårddisk, innan jag fort-sätter! Har lånat en stor hög gamla foton av mamma som jag tänkt skanna in och lägga på DVD till mina syskon och mig själv. Önskar att man kunnat intervjua mormor om vem personerna på fotona är. Mamma vet inte alltid och bilderna är ibland otydliga så det kan vara svårt att se ansiktet och därmed identifiera denne. Min mormor är tyvärr borta sedan många år och mamma (och pappa) är över 75 idag så man vet inte hur länge man får ha dem kvar. Mormor hann fylla 90 så än finns det nog kvar några år.


Har börjat skanna in dessa foton (och en del ligger redan på CD/DVD) men det är mycket jobb kvar än! Känner att jag vill ha den där hårddisken innan jag fortsätter för att bättre kunna strukturera upp fotona och få alla på samma ställe.

Mamma o hennes tvillingsyster, runt 1940 --->

(fotona har blivit plockade ur o i fotoalbum genom åren)


Det finns massor med gamla foton från mammas sida. Mycket färre på pappas sida. Och han har än mindre koll på sin släkt, än mamma. Jag vet att farfarsfar var gift två gånger. Första frun dog i barnsäng. Pappa vet inte med säkerhet vem av farfars syskon som är helsyskon med honom (barn till andra hustrun). Farfar föddes 1888, så det är ju ett tag sen!

Släktträff, mammas syskon. Mina äldre syskon o kusiner. Morfar o hästen.


Byn mor kommer ifrån, har i allmänhet haft mycket fotografier. De gjorde ett par DVDer förra året i samband med ett jubileum (av byns Gammelgård tror jag) och samlade ihop foton och filmer från byns nuvarande och före detta invånare och släktingar. Himla kul!!


Mammas o Pappas brudfoto, 1954

(lite lekt med, har skapat passepartout o ram)


Apropå min mormor. Jag måste ju ta körkort så fort jag bara kan. Min mommo var 60 när hon tog sitt! Jag har några år kvar dit ;-)

 
 
Eva

Eva

27 april 2009 15:03

Fick du inspiration av mig ;).
Jätte fina kort. Jag har själv en hel del äldre kort från min mormor och hennen släkt och eftersom jag släkforskar så är det extra intressant att se människorna.
Nu har jag dock haft en paus i mitt forskande på några år, men det är ett livsprojekt och jag ska ta tag i det igen så fort tiden finns.

http://www.gruddelin.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Kvasthilda

27 april 2009 15:11

Jajamän! Det var precis därifrån mitt blogginlägg kom :-)) Fotona är inscannade sen fyra år eller nåt, men har inte hunnit längre än så!

Släktforskning ja. En kusin till mig sitter på en massa papper från nån släkting som forskat i leden. Skulle få ta del av dem när mormor dog, men det bidde aldrig så.

Tack för titten Eva!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Lördag 11 maj 10:55

Lördag morgon, sista dagen för ESC-veckan. Galenskaperna avlöser varann. Petra Mede gör ett kanonjobb. Superproffs. Men, det blir sen, nu är det kryss på agendan.    Vi började dagen med en melodi till ett barn, inspelad för sjuttio år sen, O Mio...

Av Kvasthilda - Fredag 10 maj 09:00


  Eget tema nr 25 Rivningskåk 131/366   Fotat bara för ett par dagar sen. Maskinerna äter sig in i husen och orsaken till detta syns i fonden. Kvar blir bara brädhögar av hundraåriga byggnader som varit hem åt många familjer genom åren. Med f...

Av Kvasthilda - Torsdag 9 maj 09:00


  Tema nr 366 Övervakar 130/366   Mjo. Måste hålla koll på mitt tåg, även om jag inte sitter på det rent fysiskt. Bromsarna ligger till och det finns spänning, så det står säkert. Det vi ser genom fönstren här är inte ens ena lokhalvan. Fatta...

Av Kvasthilda - Onsdag 8 maj 09:00


  Tema nr 117 Här väntar vi på... 129/366   ..en tom stol kanske vill ha nån som sitter på den. Jag, i min tur väntar här på att en växel ska fixas så jag kan komma mig ner till Narvik. Visade sig inte vara helt enkelt.  Men framför allt vä...

Av Kvasthilda - Tisdag 7 maj 09:00


  Tema nr 159 Knolling 128/366   Knolling är ett ord jag inte kommit i kontakt med tidigare och googlade lite för inspiration och insåg att det ju är precis det jag gör när jag fotograferar mina dockor för arkiven. Jag lägger ut docka, kläder...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<<
April 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards