Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2009

Av Kvasthilda - 18 maj 2009 15:24


Inte vår vilda flora här, utan den bukett jag fick när jag slutade mitt förra jobb (bland rymdforskarna).


 


Lite kul med den gröna färgsättningen! Har kvar grässtråna från den här buketten.


Den hade även en spiraldracaena bland stjälkarna, men den ville tyvärr inte vara med så länge efter att blommorna gjort sitt. Tycker de är så läckra!


Av Kvasthilda - 18 maj 2009 15:17


Vi har en kul gäst i vårt område med ojämna mellanrum. Vissa år är det flera hannar, ibland som här, en ensam hanne med sitt harem av vackra flickor. Roligast är när det kommer flera hannar, för de här herrarna går emot allt i den vilda europeiska djurvärlden och klär sig olika! De kan variera enorm i sin färgprakt. Den här killen har inte så mycket färger. Har sett fyra hannar ett år, där alla fyra var helt olika varann. Färgmässigt då förstås. Annars är de likadana. Färgpennorna runt halsen kan ha i princip vilken färg som helst, men de matchar resten av pippins fjäderdräkt.

 

 En brushane med sina tjejer :-)

Av Kvasthilda - 18 maj 2009 12:29


Himmel o plättar. Man blir däckad om och om igen. Vilka talanger det finns!

Har nu skruttat runt bland delar av årets bidrag i Englands talangshow och ja. Vad ska man säga? Ett par ytte pytte små charmtroll från senaste omgången (avsnitt 6)....



 

10-åriga Natalie Okri


Jag ser att jag kunde bädda in Natalie's klipp, men rätt vad det är så tar BritainsGotTalent bort inbäddningslänken från YouTube så jag länkar hennes namn o bild i stället. Vissa inslag blir mer populära än andra så jag gissar att det blir nåt knas med servern eller nåt om alltför många bäddar in filmen.



 Ännu en talang som får luttrade Simon på fall...

 

 11-årige Aidan Davis, streetdansare/månvandrare....


I'm a sucker for cute!


Av Kvasthilda - 18 maj 2009 10:54


Jag har ÄNTLIGEN plockat ner min porslinsblomma ur hallfönstret! Tror att den höll. Sådär i alla fall. Nu står den i duschen o gossar med kaktusarna.


Det ser ut att bli en fortsatt fin dag idag. Tvättade igår. Också. Passerade tvättlinorna med handduken jag hade runt huvudet. Skulle ju hänga tvätt senare så jag tog helt enkelt den fuktiga handduken och torkade av linorna. eeeeuuuuuwwww... Svart som natten. Malmdamm förstås. Kopiösa mängder. Min ljusgula handduk blev svartrandig. Väntar nu på golvet i tvättstugan tillsammans med min hemvirkade gardin från, just hallfönstret. Den var också nååågot dammig. Är ju en del maskor i den, där damm kan nagla sig fast. ick. Så nu är hallfönstret tomt och ska snart tas itu med. Ska hänga upp dagens första tvätt bara.


Foto från 2005. Har hittat mycket bilder från just det året!



Gardinen har hängt där tidigare! Porslinsblommen är "liten" här o kaktusarna står i blom. Typisk sådär några dagar för semestern. Blomman till vänster är död o borta, o samma dracaenan till höger. *suck* Har några blod- o banddracaenor som verkar överleva vårt hiskeligt torra klimat. Extremt torrt. De får inte ens vatten sådär jätteofta heller, de stackarna. De lever ett inte alltför lätt liv hos oss.


Av Kvasthilda - 18 maj 2009 09:00


Som ett svar till lastbilstanten ang mina 17e maj-foton,


vi kan ha snö i juni.... Har foton på mobilen som är tagna den 13e juni eller nåt... Hittade också bland fotona, en bild jag tog 29 maj för ett par år sen där det också hade kommit en massa snö.

Minns att jag ett år tvättade mattorna och hängde ut dem. De hann inte torka så de fick hänga över natten. På morgonen var de täckta i blöt snö. Det ligger ju inte så många timmar, men ändå. Att vakna till en dm snö när man ställt in sig på att NU är våren här.... Som Kirunabo borde man ha lärt sig.

Å andra sidan blir vi lika överraskade varje år när det verkligen börjar blomstra. Går från inget till grönt på en vecka. Det exploderar :-)


Av Kvasthilda - 18 maj 2009 08:41


... är det fantastiskt långt till just nu, men jag har två foton jag vill visa.

Ågs bruk utanför Falun.

Fotat i september och november i samband med två av de roliga saker vi gjorde tillsammans Syster Yster & jag, med hennes väninna med torpet vid Gammelfäbo'n. Det var faktiskt dit vi var på väg vid första fototillfället, för att leta svamp.

Det är ett underbart ställe, Ågs bruk och det ligger så fint vid Isalaån och speglar sig i vattnet när det är lugnt och stilla. Syrrans kompis beställde bilderna att lägga på sitt skrivbord (på datorskärmen).


 



Av Kvasthilda - 18 maj 2009 00:15


... för natten. Måste krypa i säng. Har lovat Rosa att visa upp min kastlåda. Bilden har väntat på ett tillfälle att få komma fram i dagsljuset (nattaljus more like it), så här är den!



Madam Samlardille har en hylla i hallen, full med minipippisar. Och stenar av varierat ursprung. Och en liten lax....! Och en stenfigur av oidentifierad art. Stenloppa kanske? En liten trumlad sten med fastklistrade ögon. Minns inte ens varifrån den kommer just nu!

Annars är det: en ankfågel i trä, en pennvässare i plast.

Ett saltkar, laxen (i porslin), en liten röd pippi Storpigan gjort och målat med vattenfärg, men inte säkerlackat, två små keramikänder, en uggla i nån sorts päls (kanin?) och en vit uggla.

En minisaltripa i blankpolerat tenn där stjärten är en sked, två skator i glas, (minielefanten med microelefanten i magen), en keramikand till, en tupp i glas, två keramikugglor.

Tre blåbrunvita ripor på rad, en kyckling och gul anka i glas, en svan i glas, Storpigans lilla pappersanka (formad i tossipapper!) och en domherre i glas.

I resten av facken är det stenar. "Kattguld", rosenkvarts, en stensort jag tappat namnet på och en massa andra sorter.

Lådan är märkt av tidens tand och har tjänstgjort i ett boktryckeri en gång i världen. Den har mörknat av trycksvärta, smörjolja och gammalt ingrott fabriks-damm. Många skitiga fingrar som jobbat med den. Har en till i samma storlek och en stor också, men de står undanstuvade för tillfället.


Av Kvasthilda - 17 maj 2009 22:26


"Livet och rumtiden är inte endimensionella"


Ett citat (översatt textremsa) ur filmen Déjà vu med Denzel Washington. En film jag sett delar av ett par gånger förut. Tänkte se den från början idag, men missade igen. Plockade in tvätten.....

Jag som avskyr alla CSIs kameraenhancningar.. (mohahahha svengelska på hög nivå) tycker den här filmen är döcool. Alltså. CSI kan ta en urkass bild från en ATM-kamera (eller övervakningskamera vid en bankomat/uttagsautomat som vi kallar dem) och få fram en brilliantskarp bild på en logga på en keps på sniskan, eller skjortficka - på ANDRA sidan gatan från maskinen sett OCH dessutom via en spegelbild i butiksfönstren på motsatta sidan.... Den informationen finns inte i automatkameror. På något sätt. Det är bra om man kan få fram informationen på en logga på bröstfickan på en person VID automaten. Gillar CSI men just den biten är sååååå out-in-space.



Men den här filmen. De böjer tid o rum i sina hopplockade kameravinklar med hjälp av kameror och satelliter och får kanonbilder ("real"tidsfilm). De ser saker som hände för tre o ett halv dygn sen. Dessutom med ljud... O jag tycker det är kul! Totalt omöjligt men i science fiction är vad som helst möjligt.


Tage Danielssons sannolikhetsteori all over again (nästan). Men KUL är den!


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards