Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2009

Av Kvasthilda - 21 maj 2009 11:56


Ser ut att kunna bli en blöt kväll. Halt på spåret. Får se. Solen har inte riktigt bestämt sig för att gömma sig bland regnmolnen även om de i sin tur, gör allt de kan för att skrämma bort den gule.

Det blåser lite så regnet är på väg. Vet att det har regnat norrut tidigare idag.


Jobb om ett par timmar. Inte mycket i bloggen idag :-)



Av Kvasthilda - 20 maj 2009 22:04


Dagens fotosession med blåsippetuvan. Ljuset är annorlunda mot gårdagens bilder. Det är ju dagsljus, vilket är lite gulare än nattens blåaktiga skuggljus.




Av Kvasthilda - 20 maj 2009 21:15


Jaha, så var man då hemma igen. Blev en lång dag, med många samtal till tjejen som kom bort... ehhhh for bort. Hon fick ersättning för bussresan till slut. Med hjälp av tandläkaren eller vem det nu var.

Sen missade hon bussen till Luleå. Trodde hon. Visade sig att den bara gick till Jokkmokk.... Hade inte missat "rätt" buss. Svamlade runt. Funderade på att ta tåget, men väntetiden. Den väntetiden.... Nej. Inte populärt. En annan satt på loket o väntade på att få koppla till vagnar och sedan på bromsprov, och att få gå norrut.


"Nu går persontåget från Kiruna. Det är i Gällivare om en dryg timme. Ta det när det kommer".

"ALDRIG!"

"Nähä, gå hem då...." *suck*


Blev bussen till slut. Till Luleå. Där kom deras kusins make o hämtade henne så nu är hon väl hos storasyster. S-syster som just beställde mer slantar på mobilen. Visserligen är hon 18 år, men är högst beroende av mammas börs än. Till såna saker i alla fall. Har inget internet sedan vi tömde hennes dator o installerade om alltihop. Tappade bort nätverkskortet och det verkar omöjligt att hitta rätt drivrutiner igen. Radionätet funkar, men sån't har hon inte där hon bor utan måste koppla fast lina i väggen. Shit va're värt.


Maken är hemkommen från sitt växelbyggande i Aitik. Sonen ligger o sover på soffan med hörlurarna lite på trekvart.

Mamma o pappa tar en varsin öl. Min handledare skulle åka hem o ta en pall kilsner, sa han. Vi var ju lite tidiga hem och börjar inte förrän 14.05 i morgon.

Kanonskift! Passar mig perfa (som kidsen säger).

Vad som är kul är att vi fick övertid på resan norrut, men var tidiga hem. Sån't är ännu mer PERFA! Långt mellan övertiderna annars! Hade mycket övertid i vintras när det var totalkaos på Kiruna MBG (malmbangård). En lokkrock ställde till det så vi hade knappt några spår... Mycket väntetid blev det. Och med det övertid.


Fotade blåsippetuvan idag när jag gick till jobbet. De är så SÖTA! Kikade runt på bilder på internet igår och vissa blommor hade sex kronblad, andra sju. Jag fotade en som hade ÅTTA. Kan de ser ut HUR SOM HELST??

Tänkte inte ta kameran med mig, men så gjorde sig blåsipporna påminda i min hjärna och jag tog den ändå. Måste ladda batteriet. Och tömma flashkortet vilket jag verkade ha glömt igår! Klant. Tar mer kräm ur batterierna...


Såg även en jaktpippi av nåt slag efter linjen, både upp o ner, antagligen samma men hade inte kameran beredd nån av gångerna.... Kom lite för tätt inpå första gången o andra körde jag. En vråk av nåt slag. Förmodligen en fjällvråk. Handledaren sa att den hade nåt i klorna. En harpalt kanske. Handledaren sa också att vi ska hålla utkik efter björn. Börjar vara den tiden när de rör på sig. Har sett lite renar i år så det finns inte många kadaver att tugga på, men vi såg en flock om ett tiotal djur.... Kanske.... Kanske vi har "turen" i morgon? (mindre tur för renen) En annan förare hade sett björn i fjol och ännu nån annan ett par björnungar som sprang efter spåret och han trodde att han tagit en av dem. Min handledare kom i tåget efter och höll utkik men såg ingen, så den klarade sig nog.


Av Kvasthilda - 20 maj 2009 11:29


Grannen (P-s föregångare) har försökt vara rädd om en liten blåsippetuva och lagt en stenring runt dem. Nu har någon plockat bort denna ring och lagt stenarna i en grop i stället. Den här tuvan lever farligt för gräsklipparmarodörerna....! Just nu blommar den. Här fotat vid niosnåret igårkväll så blommorna är lite hopknutna.


Av Kvasthilda - 20 maj 2009 09:57


Vad skönt att kunna somna om igen :-) Kottarna är "ute". Sonen är i skolan o pigan sitter i ett väntrum i Gällivare. Hon har tid strax efter 10 hos tandis. Vaknade för en dryg timme sen nu. Skönt att bara ta det lugnt.


Pigan väckte mig innan hon gick till bussen i morse och förde ett ganska ensidigt samtal med sin trötta mor. Skickade med henne lite köttfärssås i en burk som hon o storasyster kan frossa på senare.

Tandläkaren i Gällivare ja, 10 mil enkel väg. Vi måste ta oss dit för tandreglering. Pigan har räls. Tog många år innan hon kom överens med tanken om tandställning. Två av hennes kompisar hann få sina - och även ta bort dem innan det var hennes tur.

Hon ringde nyss och sa att hon inte fick ersättning för resan. Men det ska du ju ha!! Och för hemresan, även om den kommer att gå söderut och inte hem igen. Bussbiljetten till Pite kostar ju lite mer men hon får ju igen en liten del av pengarna i alla fall. Satt tydligen någon vikarie i kassan. Herre gu', de måste ju ha utbildning och veta sån't! Provade ringa, men det är en evig djungel av telefonsvarare och automatiska meddelanden och till slut, följ anvisningarna så ringer vi upp dig. Då hinner pigan lämna tandmottagningen hundra gånger först... Bad henne prata med tandläkaren och sköterskan, som för övrigt Maken har en riktig crush on. Tandläkaren alltså. Voj Voj. Snygg o urtrevlig. Jag fick äran att fara dit en gång för Maken hade gjort illa benet på jobbet. Fick en spricka i smalbenet i en något klantig arbetsolycka och låg redan på lasarettet i Gv när pigan skulle ner. Den ömma modern fick då ta med sig henne dit i stället. Inget flirtigt besök den gången. Fast de hälsade till gubben förstås, då vi skulle gå upp o hälsa på honom. Fick hänvisninger till kulvertgången så vi slapp gå runt hela området för att ta oss dit. Det är två helt separata byggnader. Maken blev lycklig över hälsningen och tillfriskande säkert snabbare bara för det ;p


Storasyster skulle också behövt tandreglering men fick välja själv och valde givetvis bort det. Vem vill gå omkring o se ut som ett mongo med en räls i käften? *grrrrrr* Inte hennes ord, men ungefärligen hennes tankar.


OK, better get going. Börjar jobba om knappt två timmar.



Av Kvasthilda - 20 maj 2009 00:07


Om bara de jäkla snorgäsen kunde krypa i säng också. E-pigan ska med en tidig buss till Gällivare i morgon bitti. Och en ännu tidigare till stan för att hinna med den. Kvart över sju måste hon vara klar. Tandläkarbesök. Blir jobbigt om hon missar dem. Sen åker hon vidare söderut till storasyster. Lyckliga hon. Där är det lite mer sommar än här. Lite.

Sonen gör sina läxor - i hennes rum.... O lyssnar på en galen mix av Euroschlager och GooGoo Girls Dolls - eller nåt.


*suck*


Trött. Jobbar i morron. Fast jag börjar tolv. Hemme igen före midnatt. Skönt!!!! Bra skift för en nattuggla som jag. Sen börjar jag runt tvåtiden på torsdag OCH fredag. Samma skift.


Av Kvasthilda - 19 maj 2009 23:30


Min son kom hem och visade mig en bild han tagit på vägen hem från skolan idag (nej nu ljög jag, från affären för han glömde handla innan han for hem från skolan och han o storasyster gick iväg för att köpa mjölk o annat). Hur som helst. På vägen hem såg han nåt som fick honom att vända om igen.


Har sagt det tidigare. Min son gillar orange så det måste ha varit det som fick honom att fastna för den här vyn (fotat med hans mobbe):



Detta fick hans lokofilmor snabbt på fötter och denne gick iväg för att föreviga samma lilla motorvagn - eller rälsbuss som de mer populärt kallades, med ett glatt kvitter i bröstet. Gammalt klassiskt SJ-stuk och den hiskeliga orange färgen, som andas 70-tal (dock nymålad). Hade inte loknyckeln med mig, annars hade jag smitit in och fotat inredningen. Slängde upp kameran mot fönstret och jag såg på bilderna sen att det är originalinredning i vagnen. COOOOLT! Som sagt. Det bara brummar i ett lokofilhjärta av att se den här synen. Lite töntig måste man få vara.

 


O se där. Det står till o mé FALUN på den! Min pappa kanske har vinkat av den här en gång i tiden innan han slutade veva med stinsflaggan.

Maken sa att det är VR som har vagnen men den informationen förtränger jag fullständigt. FINNAR? Med en gammal SJ-vagn?? Nä vet'u va. Dessutom förtäljde han att HAN i sin tur förträngt att meddela sin lokofilhustru att nämnda maskin stod vid upplaget. VA?? O en annan har inte jobbat på några dagar och således inte sett den tidigare. Tänk om jag missat den?

En liten fotnot. Originalfärgen var mer gul - och orange. Järnväg.net


Av Kvasthilda - 19 maj 2009 23:15


:) Det är så KUL när man får en massa söta kommentarer från bloggisar med tips och hjälp. TACK lastbilstanten :-) Ska försöka ta mig förbi NKV och se vad de kan tänkas ha. Det fanns ytterligare två kontorsvaruhus i stan för några år sedan men de har lagt ner. En ägde min fd granne och hans bror. Jag brukade få låna en bindmaskin (spiralbindare) och kopiatorn av dem (detta var långt före datorns tid i vårt hem! - o de flestas hem förresten) och som betalning gav jag dem ett par kardemummalängder. Fick komma tillbaks när som helst o låna vad som helst, bara jag hade med mig minst en kardemummalängd!


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards