Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 6 mars 2010

WTC

Av Kvasthilda - 6 mars 2010 22:15


World Trade Center. Ja, den går på teve. Nicholas Cage. Har inte sett den men jag oooooorrrrkarrr inte heller. Inte idag.

Snart rasar det. Början till slutet. Fy sjutton. Maken ringde mig när det hände IRL. Han var borta o jobbade o ringde mellan tornträffarna. Klev upp o tittade på CNN. Rysningar.

Det är lite som med mamma och filmerna om Titanic. "Nä, vill inte se. Man vet ju hur det slutar". Fast jag älskar alla filmatiseringar av Titanic också.


Ska jobba i morrn så det är bäst att krypa under duntäcket o yllefilten o zzzzzzzzzzzooooooova.

Natti Natt!


Av Kvasthilda - 6 mars 2010 20:19


Jahapp... Det börjar i Bondtema. View to a Kill....

Christine är också snygg idag  - i kostym!


Duell 1

Pain of salvation vs Pernilla. Ja, får jag gissa. Pernilla vinner duellen. Killarna var barn när hon tävlade första gången. :-)

PoS lika trista nu som sist jag hörde dem....

Pernilla är lika skön nu som sist jag hörde henne :-) Fast hon missar brorsans o bästissvägerskans bröllop idag! Hoppas hon får ut nåt av det då.

Ja just det. Pernilla ja. Självklart vann hon den här duellen. Trodde inget annat!


Duell 2

Pauline vs Crucified Barbara.... Svårt. Men JAG håller på tjejerna. De som är fler! Barbara o gänget. Är inget större fan av Pauline. OK, ja, men inte mer än så. OK, snart är det dags för sång. Paulines klänning påminner om en Barbieklänning jag har, Ja, inte jag utan en av mina Barbiedockor. Eller kanske Kelly/Shelly. Sonen tycker hennes rosetthår är helt hysteriskt. Jag tycker det är kul :-) Är det en Linnéa hon har på axeln? Pantisarna är fortfarande vita fram o svarta bak. Eller är det ett par nya?

Jag gillar Pauline privat med sina stora glasögon. Snygg som fan!

MMmmmmmmmmmmmmm. Jag gillar den korsfärsta plastdockan. Än. Fattar dock inte hur de orkar headbanga. Aj. Runaways meets Bon Jovi. Eller nåt. Eller inte alls.

Det är en linnéa. HA.

Crucified Barbara

Yay!


Då blir det Pernilla till final.


Duell 3

Kalle Moraeus & Orsa Spelmän (OS) vs Neo.

Underbart. Igen. Mmmmmmmmm. Jag är kär i Kalle. Tror jag. Han är så Underbar(t). Han får gärna bli min farbror. Han är ju dalkarl gubevars. Fast så mycket äldre än mig är han ju inte :-) O gitarren är söt med sina kurbitsblomster!

Neo då. Jadu. Han tar det här. Just ja. Vampyrstuket. Mummmmsssss. Sonen är förälskad i hans batongsnurr. O tänk nu snälla tankar!

O jävla Kalle. Han är inte klok. Gågatan i Orsa är sådär tretton meter. Vi har så korta ben. Det finns ett skyltfönster där. Jag sitter där måndag till fredag.

SKRÄLL!!!!!! Shit. Kalle vidare!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kul :-))

Frågan är hur han står sig mot Alcazar... Eller Jessica....


Duell 4

Alcazar vs Jessica Andersson. Sonen vill slänga ut Alcazar..... Voffödådå??

Me love Alcazar! Alltid. Long live Eurodisco. Cerise o svart. Uuuurgoa Andreas. Mums igen.

Baby Baby Please. MMmmm. Jessica när hon är som bäst. Powerballader är bara bäst. Bra bra bra. Mot Alcazar då? Hmmmm....... Svårt! O Carolas vindmaskin håller. Frågan är om rösten håller eller blir hon hes på kuppen? Varning för blåskatarr.... Eller nåt.

Jag håller på de rosasvarta. Men det är ju inte jag som bestämmer.

Vi har ett resultat säger Måns. Jobbigt.

Jessica vidare.


OK, Jessica mot Kalle.... VojVoj


Hmmm.. det blir Pernilla och....... ja, vem vidare till finalen???


Var är Dolph? Vem fan bor i Bollnäs? SchlagerKatla? Snömuuuula. Tingeling. Kikki Danielsson..... Hahahahahaaaaa! I slutet är det bara DU. Hmmmmmm??


OK, Semifinaldueller.....


Pernilla mot Crucified Barbara


Kalle mot Jessica.


Jaaaaduuuu.....


Tung klänning ja. Kan tänka mig det! Ett ton paljetter.


Vi har ett resultat...... ETT resultat levereras.......


Pernilla Wahlgren. Som jag gissade. Ja, nåt måste hon ju få för att missa brorsans rockbröllop. Eller brorsans bröllop med rockbruden.

"Jag vill till Oschlo ja. Jag vill träffa Rybak."


Finalist nummer två då.....


Jessica Andersson. Hade redan börjat skriva....


Som jag anade men inte ville gissa. Pernilla o Jessica.


Just ja. Det har ju varit mest killar till finalen. Bra att två tjejer gick vidare då!


HA!


Det var det det.


Nästa vecka smäller det.


Va? Ska Måns göra Romeo nu också? Sebastian som Danny Zuko o Måns Z som Romeo. Tja, varför inte?


Av Kvasthilda - 6 mars 2010 20:00


Nu är det Andra Chansen.


Av Kvasthilda - 6 mars 2010 19:31


Jag har fått en award. Eller om man ska vara petig, två. Det är samma men de kommer ur samma urpsrungsaward från början... Typ. Bloggvärlden är liten ibland.

Jag är så dålig på det där med att skicka vidare, så jag accepterar mina awarder från Berith och Tintin och lämnar vidare till den som vill ha den av de jag besöker now and then - och som besöker mig :-))


Gillar färgerna! Orange och himmelsturkost. Urläckert.


 



Av Kvasthilda - 6 mars 2010 18:28


Heeeejjjj... du har väl jour i morrn? Jag ska ut o köra... mwahahahhaahaaaaaaa...!!!!



Av Kvasthilda - 6 mars 2010 16:15


En trio av samma bild. En vacker tulpanbukett där en av blommorna stod ut lite grann :-)

Det var lite svårt att hitta rätt rosa nyans till ramen. Trots att jag plockade färgen från fotot var det inte lätt att hitta en färg som inte var för karamellrosa, för ceriserosa, för babyrosa, för korallfärgad, för aprikos, för gul..... Jag är fortfarande inte hundra procent nöjd, men säg.... 93 kanske? Hahahahahaha!






Av Kvasthilda - 6 mars 2010 11:50


Oj, solen skiner! Härligt.

Av Kvasthilda - 6 mars 2010 10:02

Det här blir en vild chansning. Jag börjar skriva nu när krysset börjar, men har ingen aning om när det kan tänkas bli färdigskrivet och publicerat.... Har ju jour! Rätt vad det är ringer Vännäs o vill att jag ska köra nåt... Håll tummarna. Nu kör vi. Nä fan. Det var ju Melodifestivalen. Kryssa lugnt.

Första uppgiften är ett av många vinkelord.... "de där med en liten pil"... Ja, just det ja... :p Anna Book sjunger sin Andalucia.

I andra uppgiften vill vi ha just andra ordet ur titeln. Det är en psalm från en annan årstid... Den här spelas visst lika ofta på skolavslutningar som Den blomstertid nu kommer. I denna ljuva sommartid heter denna från början tyska psalm som i svenska psalmboken från 1986 fått nummer 200 (Wikipedia). Sone Banger spelar (på dragspel Gunnar!).

Melodifestival. Det är ju festivallördag igen. Också. Den kristna gruppen Edin-Ådahl vann svenska uttagningen med sin Som en vind. Detta var samma år som Kråkan föddes :-) Fast just då låg förstås hon i mammas mage. Höstbarn. 1990 ja. En av våra favvofilmer och en filmserie som mellantjejen plöjt igenom bara i förrgår är Lejonkungen (och följdfilmer) som just Fredrik Ådahl gjorde rösten till Simba i....

Alltså... en gitarrgrupp igen? Var hittar han alla gamla gitarrgrupper?? Den här veckan är det Tikishow (? - de är hur som helst från Kristinehamn säger Eldeman), en svensk sådan som spelar en melodi om ett "sorts plagg". Tja en krinolin är väl egentligen inte ett plagg i sig, utan nåt man har under klänningen. Dock handlar originalet om Alice's Blue Gown. Alice var presidenthustru och en av hennes favortifärger var just den blå som gett namn åt den. Alice Hathaway Lee var Teddy Roosevelts första fru. Alice blev bara 22 år gammal sägs det på wikipedia. Hon dog i barnsäng. Himmel (-sblå). Just ja, den heter I min blommiga blå krinolin på svenska.

Med "en stor musiktävling i teve" inleder han nästa uppgift. IDOL? Nähä, Dansbandskampen. Vilken grupp spelar? Tja det var ju inte Lars-Kristerz som vann häromåret utan ett annat populärt (? - har ingen aning faktiskt) dansband. Torgny Melins. De spelar en gammal ABBA-låt. I do I do I do I do I do.. fast på svenska som då heter Om o om o om o om o om.... igen, Eller nåt. Svårt att sluta där. Fyra om ska det vara men fem I do. Tror jag. Fast det kanske bara heter I do I do I do.... Hahhahahaaa! Det var väl hur som helst ett samarbete far o son Andersson emellan? Med viss inblandning av det andre B-et? Stikkan var involverad i en hel del av ABBAs låtskrivanden.

Sen kommer en barnvisa. Som egentligen inte var en barnvisa från början. En sån där omständig uppgift, "Den namngivna damen i visan har en teknisk uppfinning och med denna kan man göra detta". Skapa en krinolin kanske? Sy är ordet vi söker, för vad Josefin hade med sig på skutan när Jonatan tog henne med sig och for till havs, var hennes symaskin. Som till slut for i spat. Och så småningom även Josefin..... Skånska Lasse stod bakom den:

Så slängde han ballasten, och det var symaskin,
symaskin skin skin, syma  ma ma ma ma ma skin.
och efter det så slängde han sin kära Josefin
Josefin fin fin, Jose Jose Jose fin.


Nu går han där och sörjer sin kära Josefin

Josefin fin fin, Jose Jose Jose fin
som sitter där på havets djup och trampar symaskin
symaskin skin skin, syma  ma ma ma ma ma skin

Barnvänligt så det förslår....

Nästa melodi blev känd i omgångar. En gång på sextiotalet och sedan igen under tidigt nittiotal, då berättelsen om The Commitments blev film. En av låtarna i filmen var just Mustang Sally. En Mustang... Det är vad kottarna drömmer om. O inte vilken Mustang som helst. Helst ska det vara Ellinooooor. En annan filmkaraktär :-) Idag spelades den instrumentalt av The Marquees.

Nästa låt görs av en tjej född i Canada 1978 säger Eldeman. Om ni säger rätt nu har ni fått rätt tjej också. Nelly Furtado heter hon som sjunger just Say it right.

Till något heeeelt annat. Tomas Blank leder Göteborgs Symfonietta genom ängar och hagar. Eller öppna fönster med tyllgardiner. Har varit med förr men "jag ändrar frågeställningen något". Idag behöver vi inte hela gardinen utan bara materialet, tyll alltså. Det går en vind över vindens ängar.

Nån som kanske är född i vinddrag så han blivit hes...? är Rod Stewart. Idag gör han en duett med en tjej från annat land. Inte vilket land som helst, utan vårt. Lisa Ekdahl med sin i sin tur speciella röst, gör Where or when tillsammans med roddan på albumet As Time Goes By - The Great American Songbook Volume II. Den skrevs av Rodgers and Hart och är inspelad av många, många, många amerikanska artister och fanns bland annat med i filmen När Harry mötte Sally. Mustang Sally kanske?

Eldeman tittar på teve. Igår var det På spåret o han snodde idén till nästa fråga från Kristian Luuk. "Vart är vi på väg?" Tja, strax söderut.  Eller så jäkla nära är det inte från där jag bor o befinner mig. Inte ens därifrån Kråkan befinner sig även om hon rest hela hundratjugo mil söderut. Däremot har Maken rätt nära över Sundet från sin sal på lasarettet..... Vi är alltså på väg till Danmark. Den är titelmelodin till en dansk kärleksfilm, 'Forelsket i København'. Den har bland annat spelats in på svenska av Siwan (Malmkvist förstås).

Apropå säregna röster. "Här kommer en röst minsann". Erik Grönwall sjunger vinnarmelodin Higher. Och var har vi hört den vinnarmelodin? Jo, den var ju förstås skriven till förra årets IDOL-vinnare. Han har en pipa värd namnet, den pojken. Och han kommer till Kirunafestivalen i sommar. Kul! En del belackare o gnällspikar tycker det är skit, men jag tycker bara det är SÅ kul. Jag gillar Erik!

I sista uppgiften söker vi "ett antal sådana". Många ton. Hela sexton stycken. 16 tons låg som Billboardetta med "Tennessee" Ernie Fords version från 1955. En kille med tangorabatt. Såg inte precis ut som den kolgruvarbetare den handlar om och idag var den förstås instrumental. Hade blivit alldeles för enkelt annars :-)

You haul Sixteen Tons, whadaya get
Another day older and deeper in debt
Saint Peter don't you call me cause I can't go
I owe my soul to the company store

Jag har suttit och skrivit till och från under hela jouren. Tjugo minuter kvar och det blev kanske inget haulande av, tja inte kol, men väl järnmalmton, idag... Men än sitter jag inte säkert!

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards