Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 9 mars 2010

Av Kvasthilda - 9 mars 2010 22:45


Det finns en grupp på fejjan som heter nåt sån't här Du som döper dina filer till hgjklöaghsdlgh för att du inte orkar hitta på namn.... Eller nåt liknande. Fick lite hjärnsläpp där.


Får skylla på dagens långa skift. Hade velat vara hemma i tid för att orka laga mat åt kottisarna och mig, men blev givetvis drygt två timmar sen hem. Det är enkelfilskörnig på norsk sida. Hmmm... Kanske jag nämnde detta i ett tidigare inlägg? Tror det. Vet inte om tågen kommit ikapp än.


Maken kommer hem snart. Hoppas humöret håller för röran vi har här. Är ledig i morgon och största delen av onsd.... ehhhh torsdag. Jobbar natten till fredag. Måste försöka fixa till Sonens rum under de här dagarna. *blech*


Storpigan baxar rattar till höger och vänster och pluggar teori så ögonen blöder.


Hon hade ju småkusinerna rännandes kring benen när hon kom ner till mommo. Var en upplevelse för en tjej som tycker att småglin är ett otyg. Nu är ju brorsans ungar trevliga barn. Fläckvis. När de är inte är skyhöga på sockerchock. Då är framför allt pojken lite mer än en handfull. Storpigan hade suttit på tittat på teve när han ropade på henne. Ropade o ropade o ropade.... Men ge dig då, tänkte hon.... Till slut var hon väl tvungen att gå o titta vad (o)livet berodde på. Han satt på toa o ville ha hjälp att torka rumpan.... Jag skrattade så jag höll på att kikna när hon berättade. Det var bara att ropa på morfar/farfar o be honom hjälpa till. Det hade torkat fast o hon vägrade ta hand om det. Hahahahaaa. Inte lätt att vara omtyckt när man inte valt det :-)


Hoppas allt är bra med henne annars :-)


E-pigan är ute o ränner. Tillbaks tillsammans med kompisen som det slog slint med i höstas. De är kompisar igen. Hoppas de håller sig i skinnet nu.


Av Kvasthilda - 9 mars 2010 20:16


... med smsbloggningen idag.

Skrev ett inlägg som inte kommit fram än. Kommer inte ur min mobil ens.

Saken var den:

-------------------------

Voj Voj. Lyssnar du på Cirksu Kiev i P3? Frågan ställdes nyss (ja, då när jag messade)... Nej Vet du vad.... Jag tar hellre perkeleradion i P4, fast jag inte fattar ett ord. Päiväntiimaa.

Nageltrång är att föredra. *rys*

-------------------------

Alltså... Jag gillar INTE Cirkus Kiev. Vilket svammel.




Av Kvasthilda - 9 mars 2010 14:55


... har vi väl inte direkt. De är ganska stadiga. Åtminstone här i Björkliden. Vad vi har är däremot vindar som påverkar växlarna. Så till den grad att det är enkelspårskörning norrut. Inga möten förrän o Björnfjell - där växlarna ligger i tunnlar och således skyddade från väder och vind. Detta innebär att tågföringen är ganska enahanda och långdragen. Mitt tåg ska vara här om en halvtimme egentligen, men kommer att stå i Björnfjell till kl fyra. Blir lite förseningar med andra ord. Skulle ha varit på möte ikväll, men det blir nog inställt för min del som det verkar.

Jaja, vi får se vad som händer.


Av Kvasthilda - 9 mars 2010 09:39


Fick en kommentar av några gymnasietjejer och lägger in en blänkare här.

Hejsan!
vi är fyra tjejer i trean på gymnasiet som håller på med vårt projektarbete. Vi vill att Sveriges människor ska bli mer medvetna om hjärtsjukdomar, speciellt hos barn. Vi ska anordna ett event där vi informerar om detta och skänker pengar till Hjärtebarnsfonden. På vår blogg kan du läsa mer om vårt projekt. Välkommen att kika in!

 

Hela Ditt Hjärta

 

 

Av Kvasthilda - 9 mars 2010 09:00


Tema nr 174 Mars

71/365


Mars är den månad på året vi har flest födelsedagar att fira. Kan bero på att det ofta är nio månader efter semestertider...? Jag har tre syskon som är födda i mars, men bara två av dem firar sin födelsedag. Min farmor föddes just denna dagen, år 1899. Det är många år sen!

Elsa Beskows almanacka visar denna månad en trött gammal man, är det Kung Bore som ger upp inför den ofrånkomliga våren? Videbusken har fått sina kissar och barnen väntar i åkerkanten. Snön smälter bort till små vårbäckar och gräset kommer fram. Tussilagon blommar. Här, i mina trakter dröjer det länge än, innan vi ser den här sidan av naturen! Videkissarna slår ut ungefär samtidigt som björklöven får musöron... Vi pratar sena maj, tidiga juni här!



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson


Av Kvasthilda - 9 mars 2010 08:33


Det är vad vi har idag. Solen strålar från azurblå himmel - med vissa molninslag. Vinden viner fortfarande men inte lika intensivt som igårkväll. Har samma skift idag som igår, men får hoppas att gårdagen inte upåprepar sig mer än så. Nej, just ja. I stan blåste det inte igår morse så redan där blev det stopp på den profetian.

Sitter på jobbet. Håller på att fylla termosen med automatkaffe.... Den tar tre muggar. Brukar gå åt två-tvåoenhalv om jag är trött. Ibland förblir den ourdrucken i ryggsäcken. Alltid bra att ha med sig. Undrar om jag skulle drista mig till att göra ren kaffepannan också? Äh, den ligger läääängst ner i ryggan. En annan dag.....

Q1an fortgår här. I långsamt mak. Kommer att ta eviga tider innan insarna har uppdaterat hela lokpersonalen! O växlingen. Sen ska vi klämma in lite norgeutbildning på det. Och helst vår tidslagsutbildning som hälften av oss fått, men andra halvan inte ännu...

Jaja, ringa o få mig ett lok kanske.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards