Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under februari 2011

Av Kvasthilda - 11 februari 2011 11:31


O med det är fredagsfikat igång igen. Bara attans att det är så jävla långt dit. O Kråkan sover. O bilen är kall. Fast idag är det nära noll ute. Minus fem visar tempen på datorskärmen. Det blåser. Vindsnurrorna far runt runt runt.


Armen gör ont än, men det börjar avta så sakteliga.


Känner mig rastlös. Kanske man skulle hugga tag i Leilas bok. En klasskompis till Junior bakar så det står härliga till och visar upp sina bakverk på facebook. Det är kladdkakor av hallon och blåbärsmuffins, citronmaränger i muffinsformat och mycket annat. Ser så smarrigt ut! Såg vid nån bild att hon har just en av Leilas bakböcker. Den där hallonkladdkakan såg fantastisk ut!

Åsså säljer hon en katt. Gudrun :-) Trodde hon var svart med vita tassar men kattan är grå. Jättesöt! Måste säga att jag är sugen att ta in en kompis till Neo. Hon är drygt ett år gammal.



Av Kvasthilda - 11 februari 2011 09:00



Tema nr 360 Öde

44/365


De ligger helt öde här, läktargångarna i COOP Arena. För en vecka sen var det betydligt mer folk här, då Melodifestivalen hade sin första deltävling just här. Vi var på besök i arenan/lokalerna för snart en månad sen för att äta lunch och passade på att kika in på A-lagets träningspass. O jag passade på att ta några bilder av ditten o datten....



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 10 februari 2011 22:51


... har nu hänt? Jag har haft en massa minibilder i mina inlägg och kunnat marginalställa texten samtidgt som minibilden varit endera vänster - eller högerställd. Nu funkar INGENTING. Vad i helvete har de nu gjort??

arrrghhhhhhhhhh


Av Kvasthilda - 10 februari 2011 22:31




Det är kallt här. Har tänt ett gäng värmeljus på bord och i bokhyllor men de börjar slockna ett efter ett. Blir snart kallt igen. Lite för sent att tända nya kanske? Nja, Storpigan är ju uppe med tuppen. Eller snarare går o lägger sig strax innan han gapar. Vampyrer.... O Vampyrer var en annan del av detta inlägg.

Kikade in i en bokhandel i Boden häromdagen och de hade en hylla dedikerad till vampyrer. Och en fantasybok skriven av Stephenie Meyer som står bakom Twilightböckerna. Vilken hausse det är! Några av böckerna i den här hyllan har vi (läst), E-pigan o jag, på engelska eller svenska. Det är delar av vampyrskolorna där Zoey Redbird och Rose Hathaway går - eller har gått. Och Vampire Diaries. Och True Blood/Sookie Stackhouse på svenska med omslag ur teveserien eller i engelskt original. Och en del annat.

Men skiiiit iiire då


inte vad jag hade tänkt med det här inlägget men inget funkar ju.


Av Kvasthilda - 10 februari 2011 13:25


Kan det vara en restprodukt av medicineringen? Eller så är det bara beroende på det faktum att det är nånstans mellan femton o tjugo kalla grader utomhus. Solen skiner men ger ingen värme. Ett härligt sken man kan bli varm av men inomhus-temperaturen känns inte helt OK. Kanske det är en lurande feber i kroppen?

Ringde i alla fall psf i morse för att sjukskriva mig inför nattens skift - o hon var givetvis inte på plats. Hur göra? Lämnade ett meddelande på telefonsvararen o hoppades på att hon skulle läsa av dem.... Somnade om o vaknade igen en dryg timme senare - o ringde psf en gång till för säkerhets skull. Nej, givetvis inte. Hon hade inte hört mitt meddelande. Borde de inte ha nån blinkande lampa som talar om att de har ett meddelande väntandes i "kulisserna" efter kafferasten?

Det trökigaste nu är att.... jag får två sjukdagar. Skiftet går ju över dygnsgränsen - således minst två dagar. Skit o pannkaka. Men det blir det ju oftast i alla fall. Har långhelg sen så jag hoppas att armen kryar på sig till nästa skift, vilket väl är arla om onsdag mårrgoon. Som min mamma läste en gång. En arla mårr-goon. Vad fan är en mårr-goon? Tog en stund innan det klickade till att det stod morgon i boken.

O jäkla Farmville. Nu kräver de nya grannar till vissa uppdateringar. Jag måste utöka min farmyta så jag får städa upp eländet och har väntat länge på uppdateringen för FVcoins. Den har funnits ett tag om man varit villig att satsa 120 FV cash, men jag känner inte riktigt för att köpa cash för DET?? Har väntat på den här pengauppdateringen o den har just kommit. Fyra mille fv coins. Nema problema. Man får så mycket nu när man skördar häststallet men däremot kräver de tio nya grannar för mig. Nån behövde över åttio! Allt för att de ska få nya medlemmar till Zynga games. Nåja. De ska ju leva på nåt de med.

Nä shit. Tror jag ska tända lite värmeljus. Inte så mycket för ljuslågornas egna mys-faktor för de försvinner i solljuset som obarmhärtigt kommer in genom skitiga vinterfönster - utan bara för den andra mysfaktorn med doft o värme.


Av Kvasthilda - 10 februari 2011 09:00



Tema nr 352 Ytskikt

43/365


Hela landskapet var täckt av ett mer eller mindre tunt ytskikt - av rimfrost och snö. Fantastiskt vackert. Dessutom fotograferat under en tid då vi i Kiruna knappt ser solen även om den hade hunnit återvända innan den vecka jag tillbringade i Luleå, var och när detta foto är taget.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 9 februari 2011 20:20


Ge mig ett handtag säger Hedwig. Här kommer ett, och många fler plockade ur arkiven :-) Alla bilder, utom den första kommer från kyrkportar och -dörrar. Jag har inte alltid fotograferat handtag och dörrtrycken men ibland fastnar de på näthinnan när man passerar och kanske även på minneskortet i kameran. Dock tillhör de just den där detaljen jag gillar att fota. Oftast är ljuset inte allför kul, för hårt eller för mörkt, eller för kontrastfritt.... Nåja, här kommer ett urval:

(o bilderna klickas upp till något större i popupfönster, eller ännu större i högerklick/öppna nytt).


Kiruna Stadshus. Snidat i trä och renhorn. Vet inte vem som gjort det, men det är en del samiska konstnärer som smyckat stadshuset.


Fr v: sidodörr i Narviks kirke (ev till sakristian),

~ Kiruna kyrkas stora port,

~ porten till något jag antar kan vara en tiondelada eller eventuellt vagnsbod vid Torsångs kyrka. Skulle behöva forska lite mer i det där....


  


  

Fr v: en detalj från Gagnefs kyrka (Dalarna)

~ Bjursås kyrka (Dalarna). Vet inte vilken dörr/port den satt på!

~Valbo kyrka (Gästrikland)


Rättviks kyrka, Dalarna


Envikens gamla kyrka, Dalarna


Vika kyrka, Dalarna


Dörren/porten till klocktornet vid fd Svenska Sjömanskyrkan i Narvik.


 

Två vinklar av porten till Älvros gamla kyrka, Härjedalen


Ett kanske något tråkigt handtag i sammanhanget, men inte purfärskt. Trähandtaget är åttkantigt och fästet handsmitt. Sitter på insidan av Svärdsjö kyrka, Dalarna.


På utsidan av Svärdsjö kyrka hittar man i stället detta delvis blanknötta trycke.


Gamla Uppsala kyrka. Brickan döljs delvis av en tavla på dörren.


Vi slutar med ett trycke som kanske inte heller är så upphetsande, men dock läckert i sin enkelhet - och häftigt är ju nyckelringen - av en bit renhorn. Nikkaluokta kapell, "intill" Kebnekajse.



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Veckans Husutmaning


Av Kvasthilda - 9 februari 2011 13:42


.. härliga tider. Solen skiner från klarblå himmel. Det är så vackert så det gör nästan ont :-) Eller var det armen?

Träden är vintervita igen efter allt snöande. Det är vitt o blått. Blått o vitt. Det blå vinterljuset börjar ge vika så sakteliga men än är det långt kvar till det skira ljus vår och sommar avger.



Har fått sova inatt. Nästan hela natten. Vaknade på morgonkulan med värkande arm och snurrade runt innan jag hittade ett någorlunda avslappnat läge för att kunna sova ett par timmar till. Jag är INTE avundsjuk på Maken o hans konstant värkande rygg.

Tulpanerna står på köksbordet o de klarade sig någotsånär från sina skräcktimmar i det kalla garaget. Lite vita toppar på kronblad och en del förvridna bladtoppar i det gröna, men rent allmänt gick det bra.



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards