Direktlänk till inlägg 7 maj 2011
Tema nr 176 Mat
129/365
Hur många av er har ätit såna här? Plodpudding känner väl de flesta till men hur många vet vad blodplättar är? Tunna pannkakakor gjorda på nöt- eller renblod och vatten i stället för mjölk. Fantastiskt goda tillsammans med hemkokt lingonsylt. Maken gräddade plättar när jag kom hem från Boden häromdagen. Han brukar ha smet med sig ut i skogen/på fjället och det är supergott att äta gräddade över öppen eld.
~ 1 burk blod (finns i frysdisken)
~ 1 burk vatten
~ mjöl av valfri sort o blandning (mest vete) till lagom tjocklek (ca 5 dl)
~ ett par ägg
~ salt
Gräddas i smör o serveras till lingonsylt
Förresten.... Vad säger du? Plättar eller pannkaka? Därom tvista de lärde :)
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
365 Foton 2011 hos akson
Jamen dåså. Har lite lullull att lägga till, men jag tror jag löste krysset till slut och så här ser mitt ut den här veckan: Han dök upp som Gubben i lådan. Eller nä. Har varit med ett tag före det. Daniel Adams-Ray. Jag tog en kula för dig...
Bara lite snabbt. MelloX-inlägg kommer. Är väldigt upptagen. Har inte ens hunnit lösa det själv än. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|