Direktlänk till inlägg 7 maj 2011
Tema nr 176 Mat
129/365
Hur många av er har ätit såna här? Plodpudding känner väl de flesta till men hur många vet vad blodplättar är? Tunna pannkakakor gjorda på nöt- eller renblod och vatten i stället för mjölk. Fantastiskt goda tillsammans med hemkokt lingonsylt. Maken gräddade plättar när jag kom hem från Boden häromdagen. Han brukar ha smet med sig ut i skogen/på fjället och det är supergott att äta gräddade över öppen eld.
~ 1 burk blod (finns i frysdisken)
~ 1 burk vatten
~ mjöl av valfri sort o blandning (mest vete) till lagom tjocklek (ca 5 dl)
~ ett par ägg
~ salt
Gräddas i smör o serveras till lingonsylt
Förresten.... Vad säger du? Plättar eller pannkaka? Därom tvista de lärde :)
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
365 Foton 2011 hos akson
Lördag morgon, sista dagen för ESC-veckan. Galenskaperna avlöser varann. Petra Mede gör ett kanonjobb. Superproffs. Men, det blir sen, nu är det kryss på agendan. Vi började dagen med en melodi till ett barn, inspelad för sjuttio år sen, O Mio...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|