Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2011

Av Kvasthilda - 14 augusti 2011 09:00


Tema nr 356 Åska
228/365

Vid Bergs kyrka och Storsjöns sydligaste vikstrand. Ett gäng ungdomar höll på att renovera taket på kyrkans södra sida - de satte upp ny takpapp. Jag gick in i kyrkan och fotade medan de jobbade. Därinne satt en ung kvinna och spelade på flygeln. Ungdomarnas hamrande och hennes pianospel tävlade mot Tor och hans hammare. Så såmingom var jag klar därinne o gick ut och ungefär samtidigt kom Freja dundrande med allt sitt skvättande o ungdomarna fick kliva ner från taket. Tyvärr var de tvungna att klättra upp igen i det ökande regnet, för vinden fick tag i takpappen o slet ilsket upp den! Hann aldrig få nån blixt på bild, men det var ett härligt skådespel det lilla vi såg!


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 13 augusti 2011 12:15


En lat lördagmorgon. En mycket lat lördagmorgon. Solen skiner idag - mellan molnen. Eldeman befinner sig i Kalmar och har direktsändning idag i ett somrigt Småland. Han pratade om "molntussar som sig bör, en sommardag". Jo, tjena säger jag då. Här är det brittsommar om vi över huvud taget ska kalla det nån form av sommar. Vi har i skrivande stund 12 grader. På plussidan i alla fall.


Jag var tvungen att lyssna om krysset - kom som vanligt in för sent o missade nästan hela första halvan. Tyckte mig höra den där valsen om den grönmålade båten i Pajala-Hasses version. En senare genomlyssning visade givetvis att det var fel.


Så. Vi börjar väl från början då. Lördag morgon. Man kan ju ta sig en champagnefrukost i det gröna om man nu känner för det. Skumpa o jordgubbar. Mumma. Champagnegaloppen spelades av Det Kongelige kapel i København. De är enligt uppgift, världens äldsta orkester!


Annars flödar champagnen nattetid. Charlotte Nilsson, som hon hette 1999, sjöng sin Take me to your Heaven. På svenska hette den Tusen och en natt. Hon firade säkert med skumpa då hon inte bara vann Melodifestivalen, utan vann hela Eurovisionen med den!


Tango Tango hette ett annat mellobidrag - och för nästa kryssadress fick vi en tango signerad Jules Sylvain. Vi letar nånstans att bo, stanna över på eller hur det nu var han uttryckte sig, Eldeman.

Jag vet ett litet hotell
som har ett wienerkapell
Låt oss gå dit just ikväll
o svärma där.

Den var med som filmmusik 1940 i Juninatten. Ingrid Bergman spelade en ung kvinna som sällskapade med en sjöman men när hon ville lämna honom sköt han henne. Hmmmm.


Eldeman brukar plocka lokala artister på ett eller annat sätt när han kör live och nästa illustration gjordes av en smålänning o tillika född kalmarbo, Ola Magnell. Han sjöng sin Kliff, som väl är en av hans mest kända alster.

Så det är bara å gå på som förut
å inte stanna eller se sig om
Ja det är bara å stå på å se ut
som om man glömt varifrån man kom
Men om det finns en enda gud som är värt sitt namn
då för han mej i hamn om jag går på grund
men om man sjunker har man i och för sig
haft en å annan lite flummig stund.


CajsaStina Åkerström är inflyttad smålänning... Hon brukar förknippas med nästa melodi som idag framfördes av Lars Roos, Av längtan till dig. Så vackert.


En annan Lasse ställde frågan É de det här du kallar kärlek? i Melodifestivalen 1986. Va?? Var tog den tiden vägen? Herr Holm sjunger den i sommarens Diggiloo-mello-medley också men utan sin duo in crime här, Monica Törnell.


Sen gick Eldeman ut i publikhavet o pratade med en dam som säljer diverse hemgjorda varor, nybakt surdegsbröd o annat.

~ Är det här sill?

~ Nej, det är krusbärsmarmelad.....

Hahahhaahahaaa!

~ Men det var nära!


Virrpanna. Han undrar sen var nästa melodi utspelar sig. O där var den där grönmåalade båten jag hörde puttra förbi, strax före nyheterna. Det kunde den väl vara men melodin var faktiskt Öckerövalsen :) Pajala-Hasse spelade om nåt långt från sina hemtrakter!

Och ner på Öckerö finns,
ju världens käckaste kvinns.
Jag har en liten vän,
som är mej trogen än,
där nere i Bohuslän.
Och när vi tar oss en dans,
uppå en brygga  nå'nstans,
Då har jag ingen nö',
då lyser solen rö',
där hos min mö på Öckerö


En annan ö är Gotland. Nästa uppgift är dubbel o vi söker ett gruppnamn och naturformationer typiska för platsen där de kommer från.... Systrarna Nilsson med flera smyger runt bland enebuskar o raukar. Eller nä. De heter ju Ainbusk. När de gjorde Jag mötte Lassie var det Ainbusk Singers men det där med singers blev överkurs så de ansade bort det från buskagen.


Om nu Lasse Holm ställde sig frågan om kärlek ovan var nästa publiksnackare desto mer säkra. De firade 25 år tillsammans - och med krysset. Det är alltid kul att höra lite mellansnack med publik.

~ Hur gör man för att hålla ihop i 25 år?

~ Det räcker att göra ett sånd fyyynd som ja gjo't (på lite götebörrska).

~ Citerar du din fru nu, eller?


En annan göteborgare, eller tre kilo smålänning och hundra kilo götebörg som han brukade säga själv, är Sten-Åke Cederhök. Kupletten är hämtad ur teveserien om Albert och Herbert.

... o min sång är ej country o pop
Jag finns inte bland tio-i-topp
O de har faktiskt skett
när jag sjungit en kuplett
att både ja o mitt komp hittar rätt.
Fel... Fel!
Rätt.


Han är killen alla vill ha o det vet varenda tjej sjöng nästa artist. Dansband i Rockabillystuk med Eva Eastwood. Från albumet Lyckost hämtades hennes Han är kung.


Sen ska vi ha en självskriven titel på kompositören. Det illustrerades av ett potpurri av Evert Taube-låtar. Jag har ingen aning om vad han titulerade sig själv men det som funkar i krysset är poet, o det var han ju också.


Vi avslutar med att gå på bio igen. Jalla Jalla (har jag inte sett - heller). Daniel Lemma sjöng I used to love you. Den filmen handlar också om kärlek, över gränserna. Fast inte.


Det var dagens kryss.

O det lilla jag ser av himlen härifrån, är att molnen verkar ha försvunnit. En strålande sommareftermiddag väntar!


Av Kvasthilda - 13 augusti 2011 09:00


Tema nr 219 P-plats
227/365

En gammal timmerstuga på en brygga längs Storsjöns strand. På skylten ovanför dörren står det Hackås. Det är en brygga o kaj där båtar en gång la till inför kyrkbesöken. En ångbåtsbrygga. Ett gammalt ankare står kvar på bryggan som dekoration. Jag antar att p-platsen för båtar fortfarande används :)



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 12 augusti 2011 21:34


Halt o Lytt har farit till skogs. Med sig har de en ny Flinga o hennes Flisa. Härligt att se!

Hur som haver lämnade Halt sina jyckar hos oss igen. Kråkan är hundvakt. O hund-magevakt inte att förglömma. Tessan är höggravid. Hennes lilla valpkull är beräknad att komma på onsdag. Hennes första lilla kull. Fyra stycken ska det enligt uppgift vara. Hon är sådär löjligt rund om magen. Ungefär som Tyra men hon är bara knubbig. Vissa katter kan inte ha maten framme jämt o Tyrisen verkar vara en sån modell. Henne ska vi snöpa. Kastrera. Måste göra det snart.

Men åter till den blivande mamman. Hon är så söt med sin tjockmage. Liten o tunn tjej med en stor valpmage. Får hoppas att hon håller sig till beräknad onsdag för Halt o Lytt me' kompani återkommer inte från fjällvärlden förrän på söndag. O vi har ingen valplåda!


Av Kvasthilda - 12 augusti 2011 09:00


Tema nr 192 Noter
226/365

För att det ska komma något ur den här måste någon en gång ha skrivit ner en massa noter på något lämpligt ställe...



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 11 augusti 2011 10:04


Vilket jäkla liiiiiv det är.


jobb · sms
Av Kvasthilda - 11 augusti 2011 09:00


Tema nr 359 Äng
225/365

.-.


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 11 augusti 2011 06:41


Ännu en förmiddag att tillbringas i husvagnen i svappis. Fantastiskt. Kuren är på G, även om det tar tiiiiiid.


 


Nu ska jag försöka få lite sömn. Får se hur det går med bullret utanför. 


iPhön · jobb · sms

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards