Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 12 januari 2012

---------------

Av Kvasthilda - 12 januari 2012 17:11


En hel dag med skifting. Man är lagom mör i skallen. Andra som sysslar med sånt i verkliga livet blir nog mer slut i armar o ben. Bremser hit o dverger dit. Tl o Txp. GSM med eller utan -R. Faller o höyer. bah. 

I morgon har vi halvdag - med en fredagsfikarast inklämd. Insen ska ju med flyget efter lunch. 


Själv går jag i strejk på hemmaplan. Tyraskrället har rivit ner en adventsljusstake idag så översta lampan kraschade - o med den hela staken som det verkar. Fick då inget liv i den efter att Maken surt grävde ur den trasiga lampan. Har bara EN enda fungerande adventsstake nu. En sketaliten jävla ledlampestake. Jag julstrejkar nästa år. Tamefan. 

Jo tjena. 

Men jag blir vaaaaaaaaansinnig. Kan man få ha EN jävla ljusstake hel efter en jul?? Brukar inte ställa undan dem förrän jag sett att de funkar efter att de hamnat i kartongen. Nu fick den krypa ner utan översta lampan för att man kanske ska komma ihåg att den är TRAAAASIG nästa år. Fan o fan o fan o fan o fan. 

Jag avskyr att allt hos oss är småtrasigt o skevt. Vet inte när jag ska få ett HEM. Vill kasta ut alla jävla möbler. Skaffa nytt. Taptetsera om. Fixa ett dockrum o ett kontor. Nu bor jag vid datorn. Ser inte resten av huset. Orkar inte. Skiter i att laga mat. JAG IIIIIIDS INTE! För fan, man har huset fullt av vuxna människor o inte en jävel ids göra ett jota. Jag har jobbat sen jag klev upp i morse. Först nu man fått tre minuter för sig själv. Men det är bara för att jag matstrejkar. Tänkte göra en ugnsomelett med broccoli o skinka men det vete fan. Man har ingen respons. 

Min tanke var att jag gör som alla andra. Sätter mig nånstans o väntar. På vad? Ingen aning. Inte mat i alla fall. För då får jag vänta tills jag blir gråhårig. Om jag inte svultit ihjäl före det. 

Plockade ur diskmaskinen o fyllde på den. Diskade ur kastrullerna som stått på spisen i ren protest från min sida i två dygn. Mysigt med två dagar gammal räksoppa. En skitig kastrull med rester av pasta carbonara som jag gjorde åt E-pigan som inte vill ha räksoppa. Men var det nån som tog reda på kastrullerna efteråt då? Nå, inte fan. Folk tar sin skål med mat o försvinner från köket. Nån äter faktiskt I köket men det hör till undantagsfall. O sitter nån kvar o äter när de andra stoppat i sig blir allt stående där det är framdukat för att denna någon är sist. 

De bor gratis. Må vara Klimpen som faktiskt går i skolan ännu.... Är det så jävla svårt att önska sig att nån kunde förbarma sig över diskmaskin, tvättmaskin, dammsugare osv osv osv. Nej då. 

Åsså klagar gubben att handfatet i badrummet är grisigt. Det görs ju ALDRIG rent sa han igår? I morse? Nähädu.... DU ÄR JU FÖR FAN INTE HEMMA HÄLFTEN AV TIDEN!!!! Nu är det helt igenkleggat i avloppet o vattnet rinner inte ut. Tvärstopp. Skiter jag i. Jag blir så jävla blasé. Soppåsen i köket är full vid ett tillfälle som Svärmor sa - o det är JÄMT

Den har jag bytt o gått o kastat bort. "Jag kan kasta sopor" sa Kullen. Självklart kan du det men nu tog jag den. 

Fan o förbannat. Jag blir sååååå leds. 

Halvsex o inte en matbit i sikte. Igår såg Maken att jag var trött o less o vi beställde pizza. 

Nu jobbar faktiskt Kråkan också o är undantagen gnällregeln men ÄNDÅ!!!! 

Ligger det alltid på mig att planera den där jävla middagen?? Kan ingen annan titta i kylen o frysen o plocka fram en jävla älgstek eller köttfärspåse o GÖRA NÅT???? Vill inte ha pasta. Vill inte ha potatis. Vill inte ha ris om det inte finns sås. Jag men gud jävla förbannat. Hitta på nåt själv då!!! 

Potatisen är slut. Jahaaa?? Är den mindre slut om JAG ska göra maten?? 

Nä. Jag strejkar. 

 
 
Gubbfan

Gubbfan

13 januari 2012 07:53

Underbart!
Skriv ut och sätt upp på anslagstavlan eller kylskåpet där hemma. Men gör det med en notering att det är en kopia från din blogg och att den numer är offentlig.
Kanske kanske någon tar åt sig och fattar att föräldrar eller äkta makar inte är slavar.
Undrar om jag får låna den och sätta upp på mitt kylskåp?
Jag känner igen problemet.
Tyvärr!

Nej nu skall jag ge mig på städning i övervåningen, ta in ved till spisen, se om den första tvättmaskinen är klar, men allra först sätta på en kopp kaffe och bara fundera över hur månaden skall fungera efter att jag alldeles nyss betalat en drös räkningar via internetbanken.

Ha så bra och jobba inte ihjäl dig.
Eftersom din pension kommer att bli för låg och alla politiker önskar att du har jobbat ihjäl dig lagom till den höjda pensionsåldern, så gäller det att på rent djävulskap leva länge.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Kvasthilda

13 januari 2012 12:16

Hahahaaa. Tack :))

Klistra upp allt du orkar.

Själv skulle jag tapetsera världen med det där - om jag visste att det hjälpte. Nä, man får nog banne mig bita i den sura äppelskrutten o ta itu med saker man vill ha gjort - alldeles på egen hand. Om man inte klarar av att gå med skygglappar då. Rätt vad det är så exploderar jag - speciellt kring tiden för PMS.... O givetvis har tjejerna sin period samtidigt så hela huset brinner.
O jag hade inte kunna göra en broccoliomelett för alla ägg i världen då även det var slut i frysen. Otack är världens lön.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Lördag 11 maj 10:55

Lördag morgon, sista dagen för ESC-veckan. Galenskaperna avlöser varann. Petra Mede gör ett kanonjobb. Superproffs. Men, det blir sen, nu är det kryss på agendan.    Vi började dagen med en melodi till ett barn, inspelad för sjuttio år sen, O Mio...

Av Kvasthilda - Fredag 10 maj 09:00


  Eget tema nr 25 Rivningskåk 131/366   Fotat bara för ett par dagar sen. Maskinerna äter sig in i husen och orsaken till detta syns i fonden. Kvar blir bara brädhögar av hundraåriga byggnader som varit hem åt många familjer genom åren. Med f...

Av Kvasthilda - Torsdag 9 maj 09:00


  Tema nr 366 Övervakar 130/366   Mjo. Måste hålla koll på mitt tåg, även om jag inte sitter på det rent fysiskt. Bromsarna ligger till och det finns spänning, så det står säkert. Det vi ser genom fönstren här är inte ens ena lokhalvan. Fatta...

Av Kvasthilda - Onsdag 8 maj 09:00


  Tema nr 117 Här väntar vi på... 129/366   ..en tom stol kanske vill ha nån som sitter på den. Jag, i min tur väntar här på att en växel ska fixas så jag kan komma mig ner till Narvik. Visade sig inte vara helt enkelt.  Men framför allt vä...

Av Kvasthilda - Tisdag 7 maj 09:00


  Tema nr 159 Knolling 128/366   Knolling är ett ord jag inte kommit i kontakt med tidigare och googlade lite för inspiration och insåg att det ju är precis det jag gör när jag fotograferar mina dockor för arkiven. Jag lägger ut docka, kläder...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards