Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 2 januari 2012

Av Kvasthilda - 2 januari 2012 20:57


Vi blev sittande idag framför teven. Ännu en omstart..... Föräldrafällan. Ännu en film med Dennis Quaid - och Natasha Richardson. Som var tillsammans med Liam Neeson i femton år innan hon förolyckades efter ett fall i en skidbacke. Natascha är vansinnigt lik Emma Thompson (som systrar)... Som ju är syster till Hugh Grant. Ja, i filmen Love, actually alltså. Där Liam Neeson är med. Och har en nära relation till Emmas karaktär. Med i filmen är ju även Colin Firth. Han spelar Mr Brown, pappa till Simon som spelas av Thomas Brodie-Sangster. Fast det är i en annan film, Nanny McPhee... Som spelas av Emma Thompson. Thomas Sangster spelar en kille vid namn Sam - i Love, actually. Hans pappa spelas av Liam Neeson. Jaaa.... Vilken röra. 


   

  

Ett citat.... 

"tiny insignificant little detail

Sam kan inte spela trummor o ska impa på en tjej i skolan genom att bli medlem i skolans band... 

Av Kvasthilda - 2 januari 2012 16:42



Har laddat ner ett officeprogram till iPhönen... Är det nån som vet om det på nåt enkelt sätt går att exportera ett dokument från datorn till Phönen??

Äh... har lekt runt lite o hittat. Får se snart om det funkar!

Yes... Det gör det också. Har laddat ner den påbörjade filen, kopierat dit det jag ska o laddat upp den igen. Finemang! 

Nu har jag mitt excelsheet med 365an på telefonen också. Kanoners. Det här blir bra! 

Av Kvasthilda - 2 januari 2012 13:01


  ... med jour. Jourhavande. Yups. Två timmar o fjorton minuter till. Nej, två timmar och nio minuter. 15.10 En kollega har haft samma ledighet som jag - fyradagarshelg o hon har nattjouren. Finns inga jobb för mig - eller snarare det fanns inga "lediga" tåg. Kanske hon klarar sig också. 


Har slagit in paket. Ett par stycken. Hittade inget annat i etikettväg än God Jul-tryckta... Jaja. Fick väl bli det då. Rekommenderas dock att öppnas före jul. Just ja. Julen varar än till påska. Maken ska ha med sig till sina flickor i Huvudstaden. 


Det blåser. Blåser. Blåser. Blåser. 

Driver som fan därute. Snön packas ihop i drivor o blir stenhård. Det är grått.
Grått Grått Grått. 


Äter skinkmacka här. Sen frukost - som vanligt. Hinner fan inte äta när jag kliver upp o då blir det nån halvfrulle på eftermidda'n i stället. På nyårsafton hann jag inte äta NÅNTING innan det blev tjädermiddag. Kökstjänst kan ta livet av vem som helst.

Det sista av tjädern gick just åt då Maken stoppade i sig sista låren och det som var kvar av filéerna. 

Tyra sitter på ryggstödet bakom mig o tigger macka. Skinka är gott. Ostkrokar är ännu godare. Tjockisen. 

Å fan. Tror Junior vaknade nu. Klockan är just nu exakt 13.36 Jag fick lite att göra emellan här medan jag skriver inlägg o Maken snodde datorn en stund. 


Posten hann komma. Inget spännande. En faktura bara. På Makens jacka han nästan tjatat ihjäl mig om. Han fick en vadderad fleecejacka av Sambon för ett par år sen. Denna jacka är numer så sliten att ärmarna håller på att falla av - om inte fodret o stoppningen höll ihop dem. Sambon gjorde väst av sin. När jag så var i Falun beställde vi en ny av Sambons bror. Den kom med bussgods häromdagen. I fredags ja. Surskallen fick paketet när han kom hem. Den förra var blårutig, den nya är svartrutig. Lite annan modell men samma vaddering och dragkedja. Han verkar nöjd i alla fall. 


Har diskat undan allt efter nyårsmiddan. Har varit lite bökigt att komma åt igår. Eller egentligen inte, men jag IDDES fan inte. Idag lyckades jag till slut slå sönder en av de små gratängfoprmarna jag har. Bara för att jag diskade dem för hand. De stod lite olyckligt på diskbänken o har ramlat flera gånger men till slut gav de upp o en for i golvet o gick i tre delar. Nej, fyra men den minsta smulan räknas inte riktigt. Skit. En sån där perfekt form jag brukar ha till Jansson till jul - rymmer två portioner. Tror den är 20x20. Hade två. O två 15x15. Minns inte men tror jag köpte dem på ÖB en gång i tiden. Jaja. Har en kvar då. Om det nu inte går att gräva upp en ny nånstans. 

Diskade tillome ur skumpaglasen. Plastglasen. De är så snygga så de kan gott få vara med ett tag till. Varför kasta bort dem när de är hela o fina? Öka sopberget. Nä. De får vara kvar. O duken ska tvättas. Så småningom. Den får ligga kvar ett tag till. Perfekt med en plastduk som tål att tvättas i maskin. 

Vårt nyårsbord. Efter tolvslaget på nyårsnatten. 


O nu är det bara en timme och nitton minuter kvar av min jour. I morrn börjar jag 08.02 O slutar efter fem på onsdag morgon. Lång dag i Narvik väntar 

Av Kvasthilda - 2 januari 2012 09:00


Eget tema nr 1 Metallic

2/365


Lite beslutsångest. Metallfärger till naglarna. Var lite svårt att bestämma vilken färg att använda på nyårsfesten. Det blev till slut den stålgrå till höger.... Med guldfärgen längst till vänster ovanpå..

Resultatet: En grågrönaktig gyllene färg. Som toppen jag hade på mig. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 2 januari 2012 00:18


Vilket sätt att börja ett nytt år. Bara mysfilmer. Two Week's Notice. Heter visst Kärlek på jobbet på svenska. I loooove Hugh Grant. Det gör inte Maken. Har inte sett den innan. Trots att den är från 2002. Hur har jag missat det? Sen tog Julia Roberts över. O Dennis Quaid. O Kyra Sedgwick. Underbara Alla talar om Grace. Eller Something to Talk About. Man skrattar o gråter. Men mest skrattar. O nu precis efter midnatt blir det Kevin Costner o Whitney Houston. En ung o fräsch Whitney. O en alltid lika snygg Kevin. Bodyguard. Mumma. Får se om jag orkar. Har jour åtta i morrn bitti. 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards