Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2015

Av Kvasthilda - 8 januari 2015 09:00


Tema nr 14 Benen upp i luften

8/365


En kollega lämnade en vagn i diket i fjol... 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 januari 2015 01:52


O en o annan bangårdspersonal då. Många å långa turer är det kring det nya avtalet. Mycket diskussioner. Bra. Hoppas det leder till nåt också. 

Trodde det var kallt så jag hade förberett mina vintervantar, men kikade tillt ermometern för det var inte så kallt när jag hämtade posten sent på eftermidda'n idag. Nädå. 4,2 grader. Lämnade de tjocka vantarna hemma o tog hösthandskarna i stället. Nån måtta får det vara. Har ändå dubbla fleecetröjor på mig. Plastpåse. 

Fyrtio minuter till avgång. 

Kom just ihåg att jag inte har nån 365a tills i morrn. Nåja, får fixa det under helgen. Nåt ska man väl ha, så man kommer ikapp. Lämnade kameran hemma idag. Kaske inte var så smart när jag nu behöver fler temafoton! Hmmm. Får ordna sig på nåt vis. 

Försöker också få SysterYster att ta en tur till grannbyn hemmavid. ÖB har slutrea på allt de tagit in före jul o fasen om man skulle missa det roliga de har. Vi har ju inget hos oss. Kan bara hålla tummarna att de har nåt kvar när hon väl kommer dit. Kompisen var där igår men hon hade hunnit ut o långt därifrån, innan jag såg hennes kommentar. Jag överlever garanterat om jag inte får nåt, men man grämer sig ju liiite när det är halva reapriset o nästan gratis. 

Äh. Ska ta en mugg choklad o dra mig mot Narvik då. 

Väl mött i natten! 


Av Kvasthilda - 7 januari 2015 14:52


Jaha, då börjas det om igen. Öppnade bloggen o såg rurbiken för reklamrutan. Ser inte reklamen själv med AdBlocken installerad men jag vet ju att den finns där. Fort som fan in o betala bort. Tänkte ta för ett år på en gång som så många gånger förr men varje gång inser jag också att priset är detsamma om jag tar bort det i ett kvartal gånger fyra, så så fick det bli. Man vet aldrig vad som händer i morgon eller nästa vecka. Dumt att slänga bort 200 spänn i onödan. Eller onödan. Det var väl onödigt. Men det är bättre att ta en femtioapp i stöten! 

Katterna håller på att ta livet av varann. Det fräser o grejer flyger o far - o det påminner mig att jag måste göra ren kattlådorna. Hann inte före jobbet igår så det får bli ett jobb för eftermiddagen idag i stället. Lille Nisse åkte med matte till stugan o har väl fullt upp med att jaga möss kanmantänka. Kråk hittade musbajs under soffan - o i sängen. Myyysigt. Var precis samma sak på Frötuna Gods, då en gång för hundra år sen eller så när dåvarande pojkvännen var Jaktelev på godset. Så fort man var borta några dagar där, hade mössen levt rövare. Eller nä. Det var snälla möss, men de lämnar ju sina bomärken överallt. 

Idag är man ju livrädd för sorkfeber o annat skit. Måste inte sånt alltid ha funnits?? Eller är det en senare påfund? Otäckt är det, hur som helst. 

Oj, ser att jag måste byta almanacka ovanför datorn. December från förra året sitter kvar där. 2014 års sista banvaktarstuga. Fick en kalender av en tågklarerare jag fått kotnakt med på fejjan. Trevlig man. Kompis med SvågerEtt. Förstås. Den han inte känner existerar inte. Vid järnvägen i alla fall. Av det gamla gardet. 

En annan kollega till mig har bytt uniform. Eller tog av sig sin. De har väl inte uniformstvång på jobbet längre. Tågledare. Eller vad sjutton han nu skulle bli. Men i Boden?? Ska inte de lägga ner? Det där fick jag inte ihop riktigt. Allt ska ju ner till Gävle. Det är nog med kaos i vår närstående operativa arbetsledning, när det sköts från sydligare breddgrader o våra vänner norr om Dalälven fått gå hem. ALLT norr om Dalälven är ju Norrland. Detta har stötts o blötts i media i flera dagar. Fast jag klumpar ju i hop alla söder om Dalälven till sörlänningar. Men de pratar ju inte sörländska. Funkar liksom inte. Men VI pratar minsann norrländska....? Joråsåatt. 

Nä. Kattlåda. 365. Kaffe. Kanske inte i den ordningen. 


Av Kvasthilda - 7 januari 2015 09:00


Tema nr 100 Förvånad

7/365


Baskade ungar. Jag har en KitchenAid på min önskelista. Har alltid velat ha en. Helst en röd. Vet inte varför jag fastnat just för KA-s köksmaskin, men den är inte bara skitsnygg. Hur som haver. Häromdagen ringde mellandottern o sa "Mamma, jag har köpt en köksmaskin åt dig, kommer förbi med den sen". Ehh va? Förvåningen var stor. Hon måste ha hittat en på nån annons eller nåt, var min tanke. Men förvåningen gick över i ett välbehövligt asgarv när hon kom in med den. Har inte skrattat på några dagar tills hon kom med den, men då släppte det lite.  Knäppskåp. 


iPhonefoto

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 januari 2015 17:36


Facebook är ibland en enda stor jävla hönsgård. Speciellt vissa grupper. Blir galen att försöka vara den admin jag är där o reda ut vissa saker när folk inte låter sig redas ut. Gööööööööööööööööööö!!!!!!!!!!!!! Hate it. 


Av Kvasthilda - 6 januari 2015 09:00


Tema nr 282 Spets

6/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 5 januari 2015 19:06


Så har hela barnaskaran farit hemifrån. Fått sms hela dagen från våra resenärer. Nu åker vi. Nu är vi där. Nu är jag framme. Nu är vi framme. Skönt att höra att de nått sina destinationer i snöröken bland långtradare och hemvändare. 


O Mellandotra gav sin mamma ett gott skratt idag. Älskade unge. Fick en överraskning. Eller tre. Hon hade varit på Rusta o köpt jul-"kulor". Ornament som det heter på andra sidan gölen. De är ju gjorda i mycket tunt glas. Normalpris är tre för 99, eller typ 39 spänn styck. Jag köpte ju ett gäng "dalahästar" före jul. Och har sett en hel del annat kul men varit snål. Nu kostade de visst 7-o-50. Fast hon missade kistan. Nåja, fick tre andra. 

Lite dockmodell över dem, fast en var alldeles för stor för Barbie. Kanske mer i storlek till SuperSize? Tyvärr har jag stoppat undan mina stora tjejer, så jag kan inte kolla! O de ligger rätt knökigt till på vinden också.


O hörde ryktas att ÖoB har rea på dockor. Fast det hjälper inte oss, för det finns inte i Kiruna. Rusta skulle enligt uppgift ha roliga Monster High-dockor också. Inte här inte. Annars hade jag farit o letat en Skalabera eller va fan hon heter. Skelita Calaveras. Så var det. Skelettjejen. Zombien utan hud. Day of the Dead. Fast hon fanns säkert inte. Inte så lätt att gräva fram dem. Men kul var det. Skulle behöva göra ett besök där.


Blev pizza idag igen. Fast jag köpte även kycklingklubbor. 20 pix påsen på COOP. Perfekt. Får bli till helgen. Ska tillbringa hela eftermiddagen o halva natten i svappis i morrn. 

Hämta det förbannade reket idag också. Fast jag har inte öppnat det. Bara skit. Vilket jävla avtal. Skitavtal. Får se vad som händer på mötena framöver. Hjälper ju inte mot depressionen. 

Nä, kanske måste gå o titta på min lilla röda köksmaskin igen innan det tar över. SKIIIT! 

Av Kvasthilda - 5 januari 2015 09:00


Tema nr 106 Grönare gräs

5/365


Långt till sommaren - så vi tar nåt heeelt annat. De där på andra sidan bergen har kvar trillingnöten. Trots all choklad vi köpt o fått i julhelgen, var jag tvungen att köpa en ask till - bara för dem! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards