Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2015

Av Kvasthilda - 15 januari 2015 07:06


....det går runt en liten bit.... 

Den här skiten tar aldrig slut. Vi är på. Vi är av. Vi är på. Vi är helt av. Ett steg fram, två steg bak. O med en vecka kvar till Xet. X-akt en vecka kvar. O jag kan inte gå på Mötet. Nä. Om inte mitt tåg är inställt eller jag mot förmodan är tre timmar tidig hem. Vill ha den försäkran jag får från alla andra där. Att vara ensam o höra vad som sagts efteråt är inte samma sak. Liksom att gå på ett möte med fyra, kontra tjugo man. Lite skillnad i frågor o funderingar. O medhåll. O stöd. Handlar ju bara om ens framtid. Uff. 

....det är en makalös manick....


Av Kvasthilda - 14 januari 2015 09:00


Tema nr 331 Upplysning

14/365


Tjugondag Knut har passerat o julen är slut. En sista julbild då. Kanske. Tills nästa gång. Fast julen varar än till påska så vi får väl se :) 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 januari 2015 08:57


Den ligger där som en tung o otymplig boll. Nånstans under hjärteroten. En klump som vrider runt i mage o sträcker ut sina tentakler till hjärnan o alla spöken som härjar runt där. Jag missar det där mötet nästa vecka o det är fan inte kul. Åsså har vi våra egna domedagsprofeter som inte hjälper saken, fast jag borde inte lyssna på dem, då de alltid kommer med dessa profetior. Eller antydningar. Eller halvsanningar. Eller.. ja. Nånting. 

Nu har kaffet puttrat färdigt o jag ska gå o ta mig en kopp. Vete sjutton om man får nåt på det där mötet idag. Lät inte så på de som var där igår. Eller så kanske det är det enda vi får? Det får tiden utvisa. Jag går på kollektivet. Vårt kollektiv. Blir det ja så blir det ja. Blir det nej så vete fan vad som sker. *huff* 


Av Kvasthilda - 14 januari 2015 00:14


Lyckodrycker.... Råkade kasta en blick på sidpanelen - o en av få gadgets som fortfarande fungerar. Windows egen klocka och den nedladdade almanackan jag gillar. Inga vädergadgets, inga valutagadgets som jag har haft på skärmen i flera herrans år. Nä, ingen av dem fungerar med nya uppdateringar. Men den här funkar. 


O på Återbruka mera! på Facebook fick folk spader för att en kvinna tapetserat en fondvägg i sonens rum med sidor ur en Harry Potter-bok hon köpt på Myrorna eller nåt. Say what?? Hur kan man gnälla över sidor urrivna ur en begagnad bok som tryckts i  en helsikes massa tusen exemplar?? Snorgärs. 


Vaddå lyckodryck? Jamenvaddåååå? Den heter ju Felix Felicius. 

Kan behöva lite sån't idag o de närmaste veckorna o halvåret.... Möte med ÄllKå i morrn. Undrar hur många vi blir? Idag var det nästan tjugo förare - o vi är 32 med IORE-kompetens...Mötet tog tre timmar enligt källa. I morrn blir det väl tio minuter. O jag insåg just att jag missar det viktigaste mötet av alla jag någonsin borde vara med på. Vårt eget fackmöte. Jobbet gick emellan. Igen. 

Av Kvasthilda - 13 januari 2015 09:00


Eget tema nr 2 Efterlängtad

13/365


Igår hände det. Solen är tillbaks! Tyvärr fick jag inte se den själv, då den aldrig steg upp ovanför kanten på gruvberget, men jag anar den bakom molnen och diset i vinterkylan. Härligt. Då vet vi att vi är på väg åt rätt håll. 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 13 januari 2015 08:57


Då var julen officiellt slut igen då. Men nä. Våga vägra julslut! Uff. Vår gran står kvar än. Den står där i ett mörkt hörn och ger oss lite ljus o värme i värsta vinterköldveckan. Tänkte tömma den på julkulor och sån't men lämna ljusen. Än har jag inte kommit mig för. Tycker inte om att ta bort julen. För mig är det varmt o gött o vintermys. Må vara att solen hittat tillbaks till oss, men än dröjer det innan man känner att dagarna blir längre o ljusare. I Morgonprogrammet pratar de om tomtar o granar. Har varit ett särdeles bra granår i år. Eller kanske förra året då, om man ska vara petig? Vi har plastgran så jag har inte en susning. De få skogsgranar jag sett till salu var då en skam för stammen. O tomten som sålde dem ville att vi skulle ge honom ett bud så han blev av med dem :) Kanske det sålts minikungsgranar på andra håll? Har inte haft en riktig gran sen vi bodde i Dalarna. Köpte den här innan vi flyttade därifrån, så den har hängt med ett tag. Men om man nu får tro Anton o Tova, barrar årets riktiga granar mindre än vad min plastgran gör! O katterna har decimerat barrmängden något också. Än hänger den med! Ser lite luggsliten ut i år, men grenarna har inte blivit ordentligt fixade sen julklapparna försvann. Nåja. Lite liv i plasten i alla fall. 

jul

abc

Av Kvasthilda - 12 januari 2015 10:32


Jaha, se där. Ibland är inte hjärnan riktigt påkopplad. Q1. Var ska vi vara? Kumla eller Sjb? Svaret? HEMMA! Det är ju självstudier. Det sedvanliga med bromsar o funktionskontroll (sån't där som vi sällan eller aldrig pysslar med - ja funktionskontrollen då, bromsar använder vi ju jämt!) åsså Första Hjälpen. LABC, som snart blir SABC stod det. Säkerhet då... Av nån anledning får jag inte kapitlet om LABC att fungera som det ska, så jag får inte programmet att visa att jag gått igenom alla delarna. Klicka på krysset så kommer du tillbaks till den här sidan. Jo, tjena. O därmed kan jag inte slutföra det kapitlet. Måste höra med nån av insarna eller Borlänge varför den gör så. Nån programglitch. 

Av Kvasthilda - 12 januari 2015 09:00


Tema nr 163 Laddad

12/365


Soppatorsk i tandborsten en morgon. Var bara att sätta den på laddning då...



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards