Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2016

Av Kvasthilda - 27 juni 2016 09:00


Tema nr 355 Växtplats

179/366


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 26 juni 2016 11:43

Världen är så konstig och mycket underligt händer. Igår drabbades svensk järnvägshistoria och framför allt Malmbanans vänner av ett stort dråpslag. De två gamla magasinen i Luleå, de sk Tyskmagasinen, brann ner till grunden. Det ena magasinet var nästan tomt, men i det andra huserade större delen av Malmbanans vänners museivagnpark. Många av dem unika i sitt slag. Det var bland annat gamla vagnar från 1900-talets början. Bara stålskelett kvar av dem. Så tragiskt. 


Norrbottens järnvägsmuseum - undrar vad de har kvar där?

Tyskmagasinen i Karlshäll 

Kuriren, Ruinerna 

Ambulansdressinen från Abisko - som svärmor missade när Maken skulle födas

Jannes bilder från förödelsen


TRAGISKT.

Av Kvasthilda - 26 juni 2016 09:00


Eget tema nr 26 Vattensamling

178/366


Hade tänkt Droppe. Eller Drink. Men det kan jag hitta annat till, så jag drog till med ännu ett nytt tema. Hade fel kamera med mig, då jag var ute i ett helt annat ärende så jag kom inte så nära som jag hade önskat. Kunde inte gärna lägga mig i gräset då "gräsmattan" just här är full av daggkåpor i olika storlekar :) Jag blir alltid så barnsligt lycklig när jag ser daggkåporna fulla med vatten. Daggkåpor är ljuvliga växter att fotografera! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 juni 2016 19:47


Jamenjahaaaa. Det var ju det där med lördag. Hann tänka tanken i morse när jag satte mig i hytten med kollegan... Nu blir det ju inget melodikryss! Men till slut så... 


Vi börjar i sommarnätterna, häruppe är de ljusa o fina. Visste redan innan han började vad som komma skulle. Jodå, mycket riktigt, Summer Nights ur Grease. Olivia Newton-John som Sandy och John Travolta som Danny

Summer loving had me a blast, oh yeah
Summer loving happened so fast,
I met a girl crazy for me,
Met a boy cute as can be,

 

Summer days drifting away,
To, uh oh, those summer nights

Fatta att det är snart fyrtio år sen?? 1978. 


Efter det fick vi lite BAO med Helen och Tommy. Musiken till Nu mår jag mycket bättre skrevs givetvis av Benny Andersson. Kanske mer otippat är textförfattaren. Popmusik möter Svenska Akademin, sa han, Eldeman. Jo, Kristina Lugn. Kvinnan som lever upp till sitt namn. 


Ja herre gud, den flugan var det synd om. Buskis med Abbe o Hebbe. Eller Albert och Herbert då. Sten-Åke Cederhöök och Tomas von Brömssen.  


Big Bad Love. Vi hörde en duett med Ray Charles och Diana Ross


Sen svamlade han igen, Eldeman. Vi hörde två bidrag ur årets Eurovisonsschlager. Det första var Greta Sálome som sjöng Islands bidrag We Are Coming Home. Den andra melodin var vår egen Frans med sin If I were Sorry. Och jag är ledsen Anders Eldeman, men varför spelade du Islands bidrag om det var meningen att svaret skulle bli Australien? Vad vi borde ha hört, är Dami Im och hennes Sound of Silence. Eller kanske var det för tyst så vi bara tog ett annat bidrag i högen o kopplade vidare till det "oväntade landet" från andra sidan världen...? De kom hem till Europa? 


1966 kom filmen om Lejonet Elsa, Född fri


Agnetha Fältskog berättade att det känns rätt bra att vara rik. It's Nice to be Rich. Den var med i filmen P&B där Stellan Skarsgård spelade uteliggaren Pettersson och Allan Edwall invandraren Joseph Bendel. Tillsammans skapar de en smärre förmögenhet på svindlerier och skumraskaffärer. Hasse Alfredson regisserade. Lena Nyman var med på ett hörn också. Eller två :) 


Svindlerier o skumraskaffärer.... Det kan man kanske koppla nästa svar till. Jag antar att melodin vi hörde var Zigenarvisan (Sarastes Zigeunerweisen) men jag svär inte på det. Eldeman pratade om ambulerande utövare och zigenerskor är ju inte helt okända spådamer. Vad hon spådde förtäljer dock inte historien. Jazzin Jacks spelade. Det vet jag i alla fall. 

 

Björn Skifs och Byfånarna. Ja, herre gud... 

Tänk att vi fryser på Åsa Boden
Tänk att vi fryser på Åsa Boden
åååh, vad du e fin
med ditt blyga flin
Mycket bättre än Curry Melin

Originalet till låten gjordes av Village People, världens första kända "gayband". De sjöng om Y.M.C.A


Om nu meteorologernas alla prognoser går vägen kanske en hel del av det vi lyssnade till sen, händer utomhus. Gunnar Idestam satt vid kyrkorgeln i Jakobs kyrka och spelade Bröllopsmarschen ur Bröllopet från Ulfåsa. Ulf-Åsa? Åsa-Nisse? Nåja. O just Ja, hoppas vi väl att svaret på frågan blir. Den som ställs vid bröllopet. 


Kan ju vara hoppfullt. JA. Give me Hope Joanna. Den som ville att Joanna skulle svara ja på hans fråga i reggaetakt - och helst före morgonen, var Eddy Grant. 

Do give hope, Jo'anna
Gimme hope, Jo'anna
Gimme hope, Jo'anna
'Fore the morning come
Gimme hope, Jo'anna
Gimme hope, Jo'anna
Hope before the morning come


Vi slutar med nåt som blir deras framtid. Eller forntid. Framför allt med Lill-Babs alla gubbar... Lasse Holmqvist kidnappade kändisar på löpande band o drog in dem i tevestudion och gav dem en repris av det de upplevt. Här är ditt liv


O det var dagens kryss det. 

Av Kvasthilda - 25 juni 2016 18:38


Det var ju DET jag skulle göra. Melodikryssa.... Återkommer. 


Av Kvasthilda - 25 juni 2016 13:43

Herre gud... Jag öppnade det här fönstret för ganska EXAKT tre timmar sen. Vad i fridens tider har jag pysslat med sen dess? Tja, fotat lite dockor o svamlat runt på facebook o lekt med foton o... Men tre timmar?? Klockan är nu 16.43 på väg mot 44. Just det, Kollat med biljetter. Ringt halva släkten för att försöka klura NÄR jag ska köpa dessa biljetter. Inte kommit till nåt resultat... Funderat över Luna o hur man ska hantera henne. Undrar om det finns nåt kattpensionat i Kiruna?? Släpa henne i bilen ända till stugan känns inte optimalt. Vet inte ens om hon fixar att åka bil, mer än tio minuter. O än mindre fem timmar... 

Solen skiner o fåglar hypnotiserar en med sin sång i björken utanför. 

O där drog en timme till förbi..... Vojne. 

Av Kvasthilda - 25 juni 2016 09:00


Tema nr 247 Vy

177/366


En utsikt jag aldrig tröttnar på.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 juni 2016 01:00

Ja, är ett glas halvtomt eller halvfullt? Hjärnan går på högvarv här o det är svårt att slappna av. Fullt av tankar. Tomma tankar. Lösryckta förnimmelser som fladdrar runt, runt i det vacuum som är hjärnan.


Mitt tåg blev inställt o jag hade kunnat passa med ett tidigare hem men såg messet sådär en tio minuter efter att det "bästa" tåget gick. Men vi har ju fått nattregler och om inget helt galet inträffar, är det bäst att så långt det är möjligt, hålla sig till dem. Det innebär ju lite övertid. Inte helt fel när man knappt har ett vettigt jobb denna midommarhelg. Full vecka hittills, mest utan OB. Åsså kommer helgen, o en storhelg på det o jobben sinar. Va fan. Skitdålig planering. För min lön. B-vecka o semestertider o helg o jag har knappt ett jobb??? Jävla konstig matematik.


Får mig en dryg timmes extra... Ehhh... "sovtid" inatt nu. Passar med Tompi hem. O han har säkert bråttom hem så blir det mindre övertid. Nåja. Det är ett fall för morgondagen.
Om det nu blir nån natt innan.



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards