Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2016

Av Kvasthilda - 17 juni 2016 13:20

Jobbig natt. Tog eeevigheter innan jag till slut somnade. O mobilen var tyst. Hela natten! 

(Fan vad det är svårt att ställa om sig. Jag har bestämt mig för att inte dra ner mina inlägg ett snäpp, utan låta dem ligga kvar i överkant, alldeles under rubrik o annat o det tar emot.... Rejält!! Vill ha den där lilla marginalen. Vet inte varför. Från o med första juni är den borta... O det skriiiiker i mig)

Somnade ja. Fick ju inställt o pratade med PsfM. -Ta dig en kopp kaffe o slappna av. -Ja, har ju en fylld termos... -Men va bra. Gör det.... O det gjorde jag. Sent. Brukar inte påverkas nämnvärt av kaffet, men kanske mer än jag tror. Var aptrött när jag la mig men snurrade o vred o sömnen ville bara inte infinna sig. Inte blev det bättre av att Tyra inte kunde ligga still heller, sen jag kom in i sovrummet. Hon har hållt sig rätt lugn en större delen av "natten" - morgonen o förmidda'n då. 

Idag regnar det o passar med mitt sådäriga humör. Vet inte vilken fot jag ska stå på. Helst inte den vänstra med det där jävla senadraget som aldrig släpper. 

Maken ringde. Han är o spanar på nya "jaktmarker". Det han jagar just nu, är murklor. Hittade fina skogsbilvägar o gamla hyggen - sådär tjugo år gamla. Inte som våra jaktmarker som är pinfärska. Sheeit. Leif jagar kanske nåt år till. Ska han sluta sin karriär med tomma marker. Bokstavligen?? O det tar säkert tjugo år innan det är nån form av vegetation där som kan liknas skog. Blir mest snår o skit. O nu när Maken är i sina bästa jaktår. Nästa år ser kanske andra vägen likadan ut. 

Schenker kom förbi med paket till Kråk. En ny råttbur. Hur ska hon få upp den där till lägenheten? Den väger som en hel soffgrupp. Har de cement i botten på den?? 

O Schenker ja. Svinförbannad. De har höjt sina fraktpriser första juni. O GALET mycket. Har alltid använt dem för mindre paket, just för att de varit billiga o man har fått det spårbart. Nu har de gått upp med det dubbla. Minsta paketet (typ, en docka) kostade tidigare 49, eller 59 då som privatkund (49 var via Tradera) kostar idag 98:-!!!!!!!! NITTIOÅTTA! De jag brukar skicka från Dalarna efter semestern kostade i runda slängar 79-94 pix. Idag är det 110-132... Vafn?? Det här tappar de kunder på, det är då säkert. Men det kanske är just det de är ute efter. Att bli av med småpaketskunderna. De har nåt samarbete med Blocket. *urrk* Vi är inte alla Blocketanvändare!! 

Ska gå på vinden o leta fram några dockor. Ska byta med en kille o jag måste fundera ut om jag ska ha kvar mina två av fyra i kartong (antagligen) o skicka de två lösa till honom (förmodligen). Antar ju att han vill ha dem kompletta i alla fall. Alla dessa konstiga engelska pojkband och unga grupper. De poppade upp som svampar på nittiotalet. Många har man aldrig ens hört talas om, men jag ligger i fel åldersgrupp för det också. Det är tonåringar med MTV o annat som kan ha koll på dem. Kanske. O han var väl det under nittiotalet. Tonnis. 

O mina 365or är slut. Igen.

Nähä. Vad har man för planer nu då? Få på mobilen det nya Copter-skyddet kanske? Nä, ett jobb för kvällskvisten. Mobilen ska helst ligga orörd i tolv timmar sen man satt dit det... O DET blir svårt när man sover typ fem. Eller sex. *bah* 

Av Kvasthilda - 17 juni 2016 09:00


Tema nr 79 Förtrollad

169/366


Som genom ett trollslag dök hon upp lagom till mina teman tog slut och jag behövde ett nytt. Fairytopia Enchantress. Totalt förtrollande. Vacker som en vårdag. Eller sommardag för den delen. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 juni 2016 22:47

Vilket antiklimax.... Stressade som en tok innan jag skulle på jobbet. Kokade kaffe, fixade mackor, kokade ägg. Allt i lugn o ro. Så skulle jag stänga av datorn och fick upp "Stäng inte av datorn. Installerar uppdateringar 1 av 18"...... Men herre gud. 3 av 18... Då gick jag o hämtade bilen. Packade väskan o tittade till datorn. Surrade på... Skulle stoppa mobilerna i fickan när jag såg ett missat samtal, ett sms o ett mail..... Hmmmmm... Jaha. Antiklimax. Inställt. T-tid. O då stängde datorn till slut ner. *gah* 



Av Kvasthilda - 16 juni 2016 18:21

"Britain first". Värden är full av galningar och idioter. Hamnade i Stockholm och mordet på Anna Lindh igen. Jo Cox, en engelsk politiker har blivit skjuten och knivhuggen och avlidit av sina skador. Alltså. Jag orkar inte med allt skit som händer i världen. 

Den här dagen har gått som i ett töcken o jag har väntat på ett åskoväder. Tycks inte bli nåt sån't. Svarta moln bullade upp sig över himlen men det blev kallare så den där tryckande förvärmen och luften försvann. 

Har varit o provat ut nya kläder. Medan jag försökte hitta ett par byxor jag kunde ha, kom tre av mina kollegor/arbetskamrater in o provade sina o gick igen. De har det lite lättare o vet exakt vilken storlek de ska börja med. Får se nu om min storlek håller sig densamma så jag inte behöver prova en annan gång. *huff* De passar ju aldrig, då olika byxor har olika snitt och skärning (jaja, det är samma sak!). De måste liksom sitta bra överallt. O man borde ju i alla fall få in lår o rumpa i brallorna först o främst. O jackan får überlånga ärmar, eftersom den ska kunna knäppas runt sagda rumpa... Vi har inte alla timglaskroppar. Eller unga grabbkroppar. 

Några timmar kvar än innan jag ska jobba. Hade velat åka ner till stugan i helgen men som sagt. Kattjävlar. Inte jag som dragit hem dem o just nu är de mest i vägen. *nä. älskar de där små pälsmonstren, även om de inte är mina* 

Köpte lite fiskgratäng. Snabbkäk. Länge sen man åt fisk. Gott. 

Av Kvasthilda - 16 juni 2016 09:00


Tema nr 219 Orkidé

168/366


Pigan vill ha en grön orkidé. Funderar hur alla konstiga färger kommer till. En blå har jag sett, men den var färgad - fånigt eftersom en orkidé återkommer sen blommorna dött. Men de här gröna - ÄR gröna. 


iPhonefoto

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 juni 2016 13:08

Ska bara tippa i mig en kopp kaffe - dagens första! - o sen gå ner o byta tvättmaskin. Nej, tvättmaskinen ska inte bytas. Innehållet. Ut med det tvättade, in med otvättat. Äggklockan ringde just så mina tio minuter är ute o maskinen borde vara klar. Glömde sätta en timer på ringning tidigare och gör man inte det, kan det gå både två o tre timmar innan man kommer ner i tvättstugan igen. Var ner en sväng o det var knappt tio minuter kvar av programmet. Så alltså elva. Typ. Den sista minuten är säkert två. 

Torr i ansiktet o på händerna. Har gjort ren sandlådan o den där sanden är hemsk. Bra såtillvida att det inte luktar - om nu katterna (läs Luna) lyckas gräva över skiten de lämnar där. Snart dags att byta ut sanden helt i lådan. Den börjar vara läskig. Men som sagt. Det dammar o man blir snustorr. Kan vara inbillning, eftersom det dammar när man gör det o damm är torrt. En klunk kaffe på det. 

Måste ta mig till industriområdet o prova ut kläder. Vi ska ju få "sommarkläder" gubevars. Sådär lagom till semestern. Eller kanske efter i mitt fall. Snabba puckar. Men jag måste fara dit o prov, annars får jag den storlek jag har på annat idag o det stämmer kanske inte med sommarkläderna. Eller snittet på byxorna. Eller jackan. Vi har en damkollektion också nu. Jo, tjena. Vad hjälper det femtio procent av tjejkåren? Nåja, kan ju gagna de det passar i alla fall så de slipper se ut som ryska tvättkärringar. Såna där som jobbade i badhus o skrubbade nakna ryggar med svinborst o terpentin. Eller vad det nu var i tvålen. *rys* 

Av Kvasthilda - 15 juni 2016 09:00


Tema nr 244 Reaktion

167/366


Mmmm... Det gäller att hinna stänga ögonen när man får för sig att kasta lite sand... På sig själv. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 juni 2016 20:44

Jobbar o jobbar - o kommer inte en meter. Har varit på äventyr med Pigan o Kackostampen på eftermiddagen. Inget speciellt. Bara handlat lite mat - och klippt ett tapetprov igen. De hade fått in ett snyggt med Londontryck på. De hade även ett med New York-byggnader mm på, men den blev så himla rörig. London ser ut som ett stort collage o funkar utmärkt som backdrop. 

Brorsans äldsta dotter fyller 40 idag. Fyrtio??? O hennes svägerska blir 30. De delar födelsedag, med tio år mellan. Storkalas hos Hermanssons? Jag vet inte var barnens faster bor, så det är inte alls säkert. 

O jag har total hjärntorka idag. Tankarna går åt alla håll o kanter men stannar ingenstans. Äh, tar en kopp kaffe till i stället o går o snyter mig. Kanske inte helt i den ordningen. Atchjooooo! 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards