Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2020

Av Kvasthilda - 16 januari 2020 09:00


Tema nr 284 Socker

16/366


Och för att motverka gårdagens nästintill tomma skål tar vi en annan till knappt hälften fylld (eller tömd om man så vill) av karameller. Socker kommer i olika form. Det här är en koncentrerad form av det mixat med annat, som lite pepparmint exempelvis. Pappas favoritgodis. Polkagrisar. Det är tre sorter i skålen. Absoluta favoriten är den stora, matta. De blanka är så hårda. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

 

365 Foton 2020 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 januari 2020 08:15

Blev väckt för en stund sen. Eller tja. Var redan vaken men jouren började 0600 o mobilen ringde för pass 20 minuter sen. Du får en turändring idag. Du ska köra ett tåg till Narvik. Tågnumret sa mig nåt. Ehh, vad hände med norrmännen? Ingen här? Näpps. Ta första bästa hem. 93? 95? Vilket av dem det nu är, går 1515. Jo tjena. En koll i tidtabellen sa mig att det skulle bli ooomöjligt. Ankomst XNK 1449 o mindre än en halvtimme att köra tåget ut på terminalen o sen ta sig till stasjonen... Näpps. 9913 då? Avgång 1530nånting. Kanske. Vi skriver 9915 för säkerhets skull. Får väl se hur det går. Nån timme till start. Bästa att fixa mat till lunch, äta lite frukost. Dricka kaffe o allt vad som nu ska göras för att man ska bli som folk igen. 

Av Kvasthilda - 15 januari 2020 20:30

Är helt slut. Två jobbiga skift på raken. Satte mig ner när jag kom hem o gjorde - ingenting. Orkade inte. Nu ska jag se nån film. Måste hitta nåt passande. Kanske den där jag tänkt se hela julen, men annat kommit emellan? Holiday in the Wild. Rob Lowe o Kristin Davies. Så får det bli. Kanske man kan slappna av o sova sen. Med jour i morgon.... *gäsp* 

Av Kvasthilda - 15 januari 2020 09:00


Tema nr 131 I skålen

15/366


... ligger endast en enda Marianne kvar. Hittade inga snöbollar "i år" (bokstavligen förra året! - julgodis), så det blev finska karameller i stället. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

 

365 Foton 2020 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 januari 2020 04:32

Så skönt. Efter dålig sömn det senaste dygnet, är det skönt att komma till en bäddad säng. Speciellt då snö o is smält på nästan hela terminalen men jag lyckades hitta en av de isfläckar som ligger kvar under det yttepyttetunna snötäcket som lagt sig idag. Dratta? på röven förstås. En liten 'hjärnskakning', sådär som man får när man kliver i en grop man inte uppmärksammat, eller alltså halkat på is o landat på densamma. Ond handled på kuppen. Klantarsel. Då är det sååå jädra skönt med kollegor som vet hur uppskattat det är att komma till en bäddad säng. Måste bara kolla tempen på elementet.
Gonatt. Gomorron. Vilket du vill.
I morgon ska jag gå o hämta min snögubbe.


Av Kvasthilda - 14 januari 2020 22:26

Svalde just det sista av kaffet jag kokade nån gång under eftermiddagen. Iddes inte sätta på en ny panna för ett par koppar. Smakade inte nykokt, är ju en underdrift... *rys* Behövde en skvätt koffein till nattens jobb. 
Kom hem på morronkulan efter att ha sovit i tre timmar i Narvik, då skvalande rör väckte mig o det var tji att somna om igen. Hade en o en halv timme var innan väckarklockan skulle dra igång. Huff. La mig när jag kom hem o sov några timmar i alla fall. Vet inte om jag har tillräckligt med sömn i kroppen för att komma mig till Narvik utan att slå pannan i körbordet. Hoppas bara jag får en fungerande radio, eller en som har aux-ingång. Börjar om en timme. Jippie-kay-aaayyy. 
Som grädde på moset kräksnöar det. Man blir trött bara av det o kan inte köra med helljuset på upptill. Undrar hur det funkar på Kaunis-loken? De har övre strålkastaren under lokhytten. 

Nä. Bäst att sätta fart nu då. 

Av Kvasthilda - 14 januari 2020 09:00


Eget tema nr 3 Toppen

14/366


Där ligger den, o väntar på att packas ner.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

 

365 Foton 2020 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 13 januari 2020 12:20

...lite trögt. Har inte fått ner granarna än. Den ena är helt tom på allt pynt och ljusslingor, den andra har slingan kvar än. Ska gå o hämta kartongen till stora granen i alla fall. Den andra har ingen utan ligger i en svart gransäck. Om jag hade litat på att den inte skulle röras desto mer under året framför mig, hade jag stoppat ner kulorna och mattan i samma säck. Det är glaskulor så de tål inte vad som helst. Säcken är stor o rymmer den stora granen om man så hade velat. Dock har jag kvar lådan den en gång köptes i, nån gång i början av 90-talet. Vi hade faktiskt riktig gran under ett par år. De luktar så gott. Grankåda o barr. Men just det sista där är vad som går mig emot. En plastgran barrar också kopiöst, men inget slår en riktig gran som torkat. För de gör de. 

Nä. kaffet är urdrucket. Kanske bäst att ta itu med granarna då så katten kan andas igen. Hon gillar inte när man packar grejer. Tror alltid att man ska ut o resa. O att hon ska följa. 

jul

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards