Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2020

Av Kvasthilda - 9 januari 2020 09:00


Tema nr 144 Järnfågel

9/366


^v^



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2020 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

tvi

Av Kvasthilda - 8 januari 2020 19:33

Håller alla tummar i världen att barnbarnet inte smittade mormor idag. Körde dotra till jobbet innan ongen vaknade, kom tillbaks o la mig ner en stund. Slocknade tvärt. Vaknade av en tunn liten röst "Mamma" .... "MAMMA!", fast fortfarande tyst. Jag gjorde mig tillkänna och gick ut till barnet. Han mådde illa. O kräktes några gånger under dagen. Hans mor slutade lite tidigare för att komma hem o vara med hjärtebarnet. Liten älskling. Han var jättepigg till o från men fick värmetoppar precis när han mådde som sämst. 

Då löser det sig med logistiken resten av den här veckan i alla fall. ♥ 

Av Kvasthilda - 8 januari 2020 09:00


Tema nr 247 Ringmärkt

8/366


Hela bilen var täckt av ett lager is och frusna vattendroppar efter gårdagens tripp i dimman och det underkylda regnet. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2020 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 januari 2020 21:06

Ja, har vi otur tar det tre veckor innan pigan får tillbaks sin bil. Den här veckan är inga problem. Nästa har några problemdagar, men mestadels kan vi nog lösa logisitiken på nåt sätt. Den 18e/19e hade jag hoppats Svågern skulle kunan ställa upp, men insåg direkt att det kanske inte går. Han är förmodligen inte ens i stan då. Han brukar fly när han fyller jämnt. O den här gången är det sjuttio. Jisses. Han fyller SJUTTIO år?!? När hände det? Förutom att han är gammal och döv. O stel som en cementgris. Fast ändå inte. Döv ja. Hörapparaten har han glömt på nåt bra ställe. Precis som pappa. Min far. Att prata i telefonen med honom är en pärs. Mamma hör fortfarande rätt bra i telefonen, men då glömmer hon från ena sekunden till nästa vad man sagt i stället så det är inte heller sådär jättekul. Sonen åker ner ikväll och kommer dit i morgon bitti. 

I morgon bitti åker mormor o passar Ongen när mamma är på jobbet. En stund i alla fall. Sen hittar vi på nåt. 

Av Kvasthilda - 7 januari 2020 09:00


Tema nr 50 Dimman rullar in

7/366


Eller nä. Vi rullar in i dimman. För några år sen hade vi 38 grader kallt i Kiruna denna dagen, den 7 januari. I morse var det 2 plusgrader och underkylt regn och jag hade ett ärende till andra sidan stan i ottan. Tog nya E10-sträckningen. Snorhalt. På hemvägen låg vi bakom en lastbil som körde snö till en snötipp bakom Luossavaara och den kröp upp för backen. Såg så häftigt ut (med ögonen) att jag var tvungen att be bilen sakta in för att dra iväg ett mobilfoto. Mörkt och suddigt är det även om det gick väldigt sakta och trots det hann även lastbilen nästan försvinna in i dimman. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2020 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 januari 2020 23:19

Blev en vidunderlig dag till slut :) Tog med mig Pigan o for på Rusta/ÖoB o tittade om de hade nåt kvar av julgrejerna. Rusta har inte tagit undan sitt ännu så jag köpte två ljuspackar till, granljus. O en Ester. Kunde inte låta bli henne för en femtiolapp. Blev en vit förstås. Tjejerna har en varsin, en vit o en rosa. Inte svårt att lista ut vilken som är vems. Som alla ljus o paljettomtar som dykt upp under helgerna från Junior. Ja, vem har rosa o guld hemma? Inte vår äldsta i alla fall. Barnbarnet hängde på, sen hans far lämnade honom hos oss. Han har surrat skallen av oss så hans mor glömde det hon skulle köpa. Men han har varit på jättebra humör och kvittrat o surrat. 

Kom precis ihåg att kolla vad som är på teven. Jamensedärdå.... Potterverse, fast tidigare. Slog på teven o såg i alla fall slutet av filmen. Lite antiklimax. Bytte kanal och nu får Jessica Fletcher avsluta sitt senaste mysterium. Eller tja. Allt är relativt. Finns nog inget "senaste" med henne. USAs egen Agatha Christie. Omtyckt skådespelare till det. Angela Lansbury. Mrs Potts :) 1995. Tiden går! 

Av Kvasthilda - 6 januari 2020 09:00


Tema nr 85 Frisyr

6/366


Manbun. Omtalad och avskydd i stora delar av samlarvärlden. Designern bakom dessa dockor, Carlyle Nuera har själv samma frisyr med rakade sidor och långt hår som han gärna slänger ihop i en manbun. 




Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2020 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 5 januari 2020 18:02

Tittar runt i fönstren i kvarteret o ser att folk ledsnat på julen. Överallt är adventsstakar och stjärnor nerplockade och fönstren tillbaks i sina vanliga skepnader. Nej, fy vad trist. 20n dag Knut eller ännu senare. Här är det nog tomt o tråkigt när Maken o Sonen for söderut idag. O precis där ploppade ett mess in från den senare. De har ankommit stugan och teven är igång :p Junior reser vidare om ett par dagar. Katten o jag är hemma. Tomt. Tråkigt. 

Kanske tar en tripp till Pigans jobb o köper lite julskinka. Har ställt undan bilen o det känns inte sådär jättelockande att ge sig ut igen. 

Tomt var också känslan när Potterfilmerna nådde sitt slut. Har sett delar av de två sista filmerna idag. For o körde Pigan till jobbet mitt i den sista och missade bästa scenerna, men kom tillbaks lagom till det allra sista slaget. Kanske letar fram dem på DVD eller nåt o ser dem igen. Eller så ser jag nåt annat. Sagan om Ringen har gått på flera kanaler över helgerna. Harry Potter. Fifty Shades of Grey. Men Ivanhoe missade jag. O sista Fifty Shades-filmen. De borde ha visat alla tre? Hur som. 

Söndag. Inställt. Jour till midnatt. O Pigans bil på hälsan. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards