Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2020

Av Kvasthilda - 24 januari 2020 09:00


Eget tema nr 4 Siluett

24/366


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

 

365 Foton 2020 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 23 januari 2020 13:58

Det har varit en konstig dag idag. Först funderade jag hur livet blir efter en dom som kommit efter att rättegången varit dragen i långbänk i en herrans massa år. Girjas åtal mot staten, om vem som innehar rättigheterna till jakt och fiske. Prejudicerande dom.... Kommer att bli spännande att se om de sket i det blå skåpet eller om det kan finnas nån form av rättvisa i hur marken nyttjas framledes. Hur är insynen i verksamheten? Jag står utanför alltihop personligen men hör ju hur det pratas bland jägarna och det är oroligt. Påverkar alla fiskare o jägare som inte äger en ren, så även samerna själva. 

Fick också en bild tilldelad mig på en dom som inte är alls lika vitt slående. Förskingring deluxe. Trist för de inblandade. Skönt att det äntligen kommit till ett slut. Fast det riktiga slutet är först om 18 månader, eller när det då blir utsläpp igen. För fängelse blir det. Hoppas den som kommer ut därifrån, är sig lik den person jag träffade för mer än ett år sen. 

En tredje dom lyder som så. Då är det färdigpratat. Huff. Hur sjutton det ska genomdrivas i den dagliga verksamheten. 

Och trafiken står still mellan norra o södra omloppet. Eller på en del av södra. Min första tanke var, vilket godståg har nu spårat ur? Visade sig vara en av oss. Måste ha hänt nåt med en vagn, då vi har de mest driftsäkra tågen i landet. Ständig tillsyn med en ägare. 

Jahapps. Påverkar inte mitt jobb idag. Jag ska åt andra hållet. Får hoppas infrastrukturen och materialet håller för en tripp fram och tillbaks. Sen är det helg. Peppar Peppar.

Hejpa! 

Av Kvasthilda - 23 januari 2020 09:00


Tema nr 338 Varsågod och sitt

23/366


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

 

365 Foton 2020 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 22 januari 2020 11:56

Inte helt lätt det här att hitta foton till temabilderna. Samma dilemma varje år, men det är ändå kul att vara med. Jag är inte med så mycket för fotokunskapoerna och att utveckla mig, som att utmana mig att hitta kul vinklingar på de fastlagda teman vi fått. O som sagt. Det är inte helt lätt när skallen skriker av trötthet och inspirationsbrist. Får se vad jag får ihop. 

Just ja. Vaknade i ottan i morse. Trött som fan men klev upp o gjorde lite morgonbestyr innan kosan gick till köket och en hungrig katt. Gav henne mat. Fixade frukost åt mig själv att ta med idag. Insåg att VA FAN skulle jag upp så tidigt att göra?? Gick o la mig o sov en timme till. Upp igen. På med ytterkläder o skor. Hämtade mobilen. What? Det var mycket text på skärmen såg jag i förbifarten. Jodå. Skiftändring igen. Inställt. Skrutt. Får se då hur länge jouren håller i sig idag. Grundturen ligger ju kvar, men med nya skiftet slutar jag fem timmar tidigare. Jaja, det blir vad det blir. 

O glömde bort insen. Han firades ju idag. 60-åringen. Det är vad det är. Trött skalle. Undrar om det betyder att han tänker lägga mössan på hyllan nu? Har inte pratat om det. Så trist när alla gamlingar försvinner. De där trygga. De som "alltid" funnits där. Sen man började som lokförarelev. Nåja. Grattis A! 

Av Kvasthilda - 22 januari 2020 09:00


Tema nr 169 Ljusstråle

22/366


Går händelserna lite i förväg nu. O nej, jag hoppar inte över teman. Lägger in dem senare (för den som läser när detta är gjort, har jag en veckas tomma temadagar före denna i skrivande stund). Det är bara det att igår såg jag solen för första gången detta år 2020. Va?, tänker nån nu, inklusive mina kollegor o vänner i stan... Jo. Man har jobbat konstiga tider. Det har varit molnigt. Man har inte varit riktigt på. Men igår såg jag ljusstrålen som letade sig in genom skitiga fönster och fram åkte kameran. Hade ljuset från solen i backspegeln häromdagen när jag åkte från Narvik men innan jag fick själva himlakroppen i ögat, hade jag passerat diverse berg och molnen hade hunnit hopa sig. Bidde ingen sol då heller. Den står rätt högt, så det förstår vem som helst att den hunnit leta sig över horisonten för ett par veckor sen. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

 

365 Foton 2020 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 21 januari 2020 23:15

Mycket snack o liten verkstad. Så har denna dagen sett ut. 

Hämtade pigan och barnbarnet då dotra hade lite ärenden att göra - och hon är ju utan bil. Ongen ville till mormor för att hämta sitt LEGO han blivit lovad. Slimebags. Han kallade dem så, o kanske gör fortfarande. Blind Bags. Mormor hade en dubblett av en liten blå Batman och den har han sett fram emot. 

Mobilen höll tyst hela dagen idag men ikväll har ett mail kommit om jobb i morgon. Ett kort o bra jobb. Pass för att hämta ett tåg. Skönt! Det betyder i alla fall att man vet vad man ska göra. Inga överraskningar. Men det är då det. Kanske försöka hitta lite sömn nu då? Ett inte helt enkelt uppdrag. 

Av Kvasthilda - 21 januari 2020 09:00


Tema nr 72 Far

21/366


I ett kasst mobilfoto. Där far de. Far o son. Tomt blir det i huset. Eller blev. Det är ju nån vecka sen vid det här laget.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

 

365 Foton 2020 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 20 januari 2020 12:29

Trodde jag börjat skriva det här för en timme sen, eller så.. Men nopes. Var i alla fall utloggad så hade jag börjat är det borta. *sinnesförvirrad* 

Har jour så man har väl inte sovit sådär jättebra inatt. Körde pigan till jobbet i morse också men sen gjorde jag en 81a o gick o la mig o sov ett par oroliga timmar till. Katten flängde runt o klättrade överallt, inte minst på mig. 

Fattar inte vad det är med min kropp. Plötsligt gör det ont överallt eller på nån punkt. Knäet bråkade inatt när jag skulle vända mig. Fick ta den långa vägen runt för att lägga mig på andra sidan. Krängböla. Ja, varför inte? Norrbottensradion tog just upp det. Överkalixmål. På morgonkulan började armen krångla. Sådär som den brukat göra när jag hackat is på loken nån kall vinter. Stålspetten är inte sådär snälla och det är givetvis armen som får ta stryk. Nu har ju inte jag hackat nån is, så var i fridens tider det där kom från. Förmodligen alla lyft av ryggsäcken på loket. Alltid är det nåt man ska ta upp och hellre än att kliva ner på golvet o rota, lyfter jag upp den från golvet i knäet o det är ett rejält lyft. O sen tillbaks igen. Fattar inte vad det ska vara annars. Voltaren-salvan letades fram i alla fall och det tog sin tid, men nu börjar den värma lite. Kanske skulle tagit nån sån där kinesisk istället. Tigerbalsam. Eller om man hade haft kvar drakbalsamet vi fick ett prov på av Veronica, vår kollega i Gävle som idag inte lever. Fuck cancer. 

Ska klura lite på mina 365or. Om bara kattfan kunde lära sig att städa toaletten efter sig. NEO, var är du???? Skit också. Han var kanon att ha omkring sig när tjejerna slarvade på kattlådan. Han gick alltid o städade efter dem. Gillar inte när nåt luktar. Luna bryr sig inte ett skit. Bokstavligen. 

Nä. tre-sex-fem var det. Får se vad jag kan hitta på. Den här månaden har bara rusat förbi och jag har tre fjärdedelar att fylla. Just alla de jobbveckor jag inte haf ttid. Så länge mobilen är tyst ska jag väl kunna hitta på nåt. ETT tema har jag inga problem att fixa i alla fall. Snövit-fan som jag är. 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards