Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 2 januari 2021

Av Kvasthilda - 2 januari 2021 11:00

Lite konstigt att skriva vecka 53 2021. Blir ju sådär när det är för många dagar i sista veckan - och tyvärr innebär det även att jag byter arbetshelg i år. Vill gärna vara ledig mina jämna helger. Har alltid varit det. Lyckades byta sist jag bytte jobbhelg. Jag fördaterar (eller kanske efterdaterar...) detta då jag har jobbat hela dagen (igår när jag de facto skriver detta). Är lite för trött denna arla morgon för att kunna utveckla det, så jag lämnar det därhän och ger mig in i mellox-et i stället. Så här fick jag ihop det igår... 


Hoppa hulle hulle. Herre Guuuuud. Det var mannen som klagar o gnäller på hela sitt artiststall för att de är feta eller förkylda. Själv kan han inte sjunga, men gav ut en skiva med den här låten som egentligen är ett ESC-bidrag sen nån gång med Israel. Såg äntligen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga igår. Den har legat o skvalpat ett tag. Kan säga att Will Ferrell sjunger bättre än Bert Karlsson nånsin kommer att göra. 


Vi går raskt till Povel Ramel. En av hans melodier spelades av Brunnsorkestern Fulla Muggar för nästa upp-gift. Sorglösa Brunn. Huruvida Fulla Muggar är en oktett vet jag inte. 

Hör!
Bort i parken konserterar Sorglösa Brunns oktett!
Tonerna vitt och brett
klingar från Lilla Paviljongen.
Åtta feta gubbar, alla röda som oxkotlett,
under möda och svett
tutar horn och klarinett
och eskornett.

Mannen med ordsvadan få kan mäta sig med. 


Vi tar oss in i filmens värld. Trolls. Justin Timberlake gjorde rösten till Kvist och gjorde en låt till filmen som mitt barnbarn älskade. Han är så ombytlig, så jag vet inte vad han gillar just nu. 

I can't stop the feeling
So just dance, dance, dance
I can't stop the feeling
So just dance, dance, dance, come on


Ooh, it's something magical
It's in the air, it's in my blood, it's rushing on
I don't need no reason, don't need control
I fly so high, no ceiling, when I'm in my zone


Julian Lloyd Webber spelade Beatles på det. When I'm sixty-four. I sverige betyder det nästan pension. Beror lite på när du är född och vad du jobbar med. 


Sen fastnar jag i YouTube-klipp med artisterna från årets Så Mycket Bättre. Ännu en lyckad säsong. Lycklig. Det är titeln på Lisa Nilssons tolkning av Benjamin Ingrossos Happiness. Det gör mig glad och lite lycklig att se hur artisterna reagerar på andras tolkningar. Största chocken i år var nog Silvana Imams tolkning av Tommy Körbergs ikoniska Anthem


Cool Candys spelar en låt det kan vara svårt att sitta still till. Kanske man får för sig att twista lite? Om man kan svänga på höfter och knän som de gjorde på sextiotalet. 


Har man inte så smidiga leder kan det kännas som om kroppen går i tusen bitar. Tusind stykker heter melodin i det danska originalet med Anne Linnet. Hos oss gjorde Björn Afzelius den, och senare tolkade Laleh den i Så Mycket Bättre. Av dessa versioner gillar jag nog tjejernas bäst även om Björns version troligen är den man hört mest. 


Lennart Palm gör årsdebut i krysset. Han spelade Martin Stenmarcks mellobidrag 2005, Las Vegas


Brittisk popgrupp med irländska musiker. Ja, så är det nog. Och en av den trampade vidare i nya spår när The Smiths kastade in handduken. Morrissey... The Boy with the Thorn in his side


Lars Roos satte sig vid sin flygel och spelade Janne Krantz melodi Ömhet. Åsa Jinder satte pennan till pappperet och skrev en text till denna och då kallas den Av längtan till dig, som hon och Cajsastina Åkerström sedan spelade in. 

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
För jag trodde att du fanns och väntade mig
Ja, alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
För att möta den vackraste människa jag nånsin mött


I grevens tid. Ja, det är en musikal ur vilken vi hörde Jag och min tös med Jan Malmsjö och Petra Nielsen. 


Det var då det, men Vår tid är nu. Det är också titeln på en svensk teveserie - som jag inte sett. O det var ju ovanligt. Not. 


O med det avslutar jag årets första kryss. Vecka 53. Ur led är tiden. 

Stay Vigilant! Håll hjärtat varmt, huvudet kallt och händerna rena! 



Av Kvasthilda - 2 januari 2021 09:00


Tema nr 29 Bokeh

2/365


Hej hej, säger snögubben.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2021 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards