Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 9 januari 2021

Av Kvasthilda - 9 januari 2021 10:58

Lördag igen. Den här veckan har seglat förbi, nästan obemärkt. Har varit barnpiga en dag, då fritids har stängt på Trettondagen och barnets mor jobbade. Har för om,växlings skull både lyssnat, löst och nu skrivit krysset i direktsändning. Nåja, skrivandet kommer sen krysset slutat. Så här ser min lösning ut idag. 


Vi tar en Taxi tillsammans med Eva Dahlgren, från hennes nya album Evalution. Lågmält och väl igenkännligt som bara Eva kan göra det, med inslag av en hel del elekromusik. Lite gammalt, något nytt, nånting blått. Det senare är väl en del av hennes känsloresa genom albumet. 


O nånting blått var ju nästa - figur(er). Vi går o smurfar. De hade den här gången tagit Gyllene Tiders Gå o fiska till sin. Per hoppades väl på att det skulle nappa


Detta då vill säga, om inte den där Teaterbåten ångar förbi och stör fisket. Göteborgsmusiken med Anders Helklman på trombon spelade ur Jerome Kerns musikal. 


Har man varit på teater i fina kläder är det skönt att få komma hem sedan o kasta av sig finkläder o ta av sig skorna. Barfota är bäst. The Real Group sjöng den lilla men ordfyllda melodin som skrevs av två av våra största, Beppe Wolgers och förstås Povel Ramel. 

Sköna kvinnor tar av sig skorna i dunklet under ett bord
Tog soldaterna av sig skorna, så blev det inga mord
Uh, fantastiskt!
Dröm om min förvåning, den är fruktansvärt stor
Jag såg hela FN – alla saknade skor!


Att springa brafota i gräset är också skönt. Förutsatt att det är fästingfritt. Vi hörde återigen musik från Göteborg, symfoniettan som spelade Idas sommarvisa. Förmodar väl att den kom ur andra filmen om Emil då, Nya hyss av Emil i Lönneberga...?  


Till sommaren hör väl även gungor. Eller våggung. Taterbåtens skvalp kanske? Lite Gungeligung serverades av Åke Grönberg. 


Gungade gjorde även Arja Saijonmaas hjärta, för den sköne greken hon hade ett långt samarbete med, Mikis Theodorakis. Idag hörde vi Margarita Margaro


Fullt gung var det i dvärgarnas hus, när Snövit dansade med de sju. Även om barn kanske tror att Disney är pappa till sagan var det bröderna Grimm som en gång skrev ner historien. De samlade på sig sagor från världens alla hörn, de flesta skräckhistorier. Jag menar. Rödluvan och vargen? Fast musiken idag var inte så skräckfylld. Tyrolermusik... 


Stoppa pressarna. Håll linjen. Hold the Line. Det är en låt av Toto. Ett av 80-talets största band. 

Hold the line
Love isn't always on time
Hold the line
Love isn't always on time


Vi stannar till på Grå Gåsen på Gotland där bland andra Ana Diaz var en av konstanterna i sommarens Så mycket bättre. Hennes melodi Fyll upp mitt glas nu tolkades av Tove Styrke. 

Fyll upp mitt glas nu
Skakar av bas nu
Allt var så bra men
Allting är knas nu
Fyll upp mitt glas nu
Vad är det bästa du har nu?
Natten är evig
Hur ska vi ta slut?


Från sommar till vinter. Vinterpratare. Vi hörde ett utdrag ur en gourmets berättelse om att leva på mjölk och konserver tills hans mor gav honom en wienerschnitzel som tutte - för att få tyst på pojken. Pojken var förstås Edward Blom som tävlade i mellon 2018 med sin Livet på en pinne. Arton skriver vi i krysset. 


Dagens kryssövningar slutade med en grupp som jag sen fastnade i på YouTube med diverse klipp. Glenmark Eriksson Strömstedt. GES. Eller inte bara de, utan alla möjliga tolkningar. Stanna världen en stund. Den gjorde ju Miss Li till ett helt fantastiskt nytt och helt eget verk, och GES tolkning av EMDs låt - och EMDs tolkning av GES låt i sin tur. Många turer blir det. Men Så mycket bättre har haft några roliga säsonger. Det är lätt att fastna i det.  


O med det säger jag som tidigare. Håll ut. Håll avstånden. Hoppas på att vaccinen verkar. Så hörs vi troligen om en vecka igen - även om jag har jobbhelg då. 



Av Kvasthilda - 9 januari 2021 09:00


Tema nr 78 Förberedelser

9/365


A och O för en lyckad middag. Pigan ska göra klimp till soppan... 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2021 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards