Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 8 januari 2022

Av Kvasthilda - 8 januari 2022 10:59

Lördag förmiddag. Huset är tomt. Maken åkte tillbaks till sitt home away from home igår och under dagen lämnar sonen vår nordligaste kommun för att åka hem och jobba igen. *kör försiktigt* E4 är inte att leka med. 


Hade inte gärna vistats på en båt heller. Vinterstormar är inte heller att leka med. Men Robert Broberg leker med ord i sin Båtlåt. Fast vi fick inte höra honom idag, utan en finsk version av melodin. Om de i sin tur sjöng om båtar kan inte jag avgöra. 


Och finns det nånstans du kan uppleva nästa svar, är det nog långt ute till på det stora blå, till havs, långt från alla störande ljus, Ser du stjärnan i det blå? ur Disneyfilmen Pinocchio. Frank Chacksfield spelade. 


Lill Lindfors tog sig an nästa melodi, Linas klagan. Varför och varför? sjunger pigan Lina, ur Emil i Lönneberga.

Varför är jag ful och fattig
det kan man fundera på
Varför får jag aldrig rosor
och varför skrattar jag ändå

Skrev texten gjorde förstås allas vår Astrid. Lindgren. 


Astrid, vår superkvinna :) Hela världens superman då? Stålmannen? Vi hörde Superman Theme ur den första filmen(rna) från sent 70-tal. John Williams musik. Finns ingen som honom. Heller. 


Fransk melodi. Engelsk titel. På svenska. Med helt ny titel och innehåll. Peter Jöback sjöng Precis som vanligt, som på engelska heter My Way.

Precis som vanligt
Varje dag, varje sekund
Så låtsas jag
Precis som vanligt
Samma spel
Det gör så ont, men ingen ser
Jo jag mår bra
Jag överlever
Precis som vanligt

Kanske inte helt som vanligt då? 


Ovanlig tappning på nästa melodi, sa han Eldeman. Marie Nordenmalm spelade kyrkorgel och det hennes tangenter förmedlade var underbart. Om man gillar kyrkorglar. Bwahahaa. Kalle Moraeus Mellolåt Underbart


Nästa bidrag är både lite konstigt och kanske underbart. Om man gillar Dame Edna. Vilket många gör. Loudon Wainwright III sjöng tillsammans med Dame Edna i en duett, som kanske inte helt passar i ett familjeprogram, textmässigt. Men kul är det. I remember sex

I remember sex
We had it at night
A few times in the morning
Or after we would fight, oh!
And on special occasions
When we’d had too much to drink
Once in a Morris Minor
A convertible, I think!


Dame Edna ja... Vi tar oss hem till Örebro och Arméns musikkår som spelade Over the Rainbow och till krysset ska vi ha flera. Regnbågar


Sonya Hedenbratt på det med lite annan text än vi kanske är van att höra. Hon sjöng om att gå i pension och undrar om passionen fortfarande finns kvar. When I'm 64. O vi skriver fyra i krysset. 


En annan, inte så gammal dam med passion och pondus är Susan Boyle. Glömmer aldrig hennes framträdande i Britain's Got Talent och hennes "Oh, Simon!!" när han sa något opassande. Idag sjöng Susan ur Kristina från Duvemåla, fast på engelska, You Have to be There. Vi har hört den med Helen Sjöholm, Du måste finnas. Och faktiskt med Newkid ur Så Mycket Bättre. Alla versioner lika fantastiska, som det mesta Björn och Benny skapar, oavsett hur det framförs sedan. 


Du måste finas. Du är den ende. Mike Oldfield spelade med sitt alldeles egna arr. 


Vi slutar i Djungelboken. Nyinspelning säger Eldeman. Tja. Allt är ju relativt. 2003 och Djungelboken 2. Fast det var Baloos melodi och den är i första filmen. Hur som haver. Rolf Lassgård spelade Baloo och sjöng mot Jonathan Jarneek-Norén som Mowgli. 

Var nöjd med
Allt som livet ger
Och allt det som du kring dig ser
Glöm bort bekymmer, sorger och besvär!
Var glad och nöjd
För vet du vad
En björntjänst gör ju ingen glad
Var nöjd med livet som vi lever här


O med det avslutar jag veckans kryssblogg. Hoppas ni har det bra och håller er friska. Maken kände sig lite under ytan när han kom till stugan och jag kan bara hoppas att han inte lämnade något av det där-vi-inte-vill-ha. 
Stay Safe. Kör inte bil om ni inte absolut måste. Bävar lite för sonens hemresa. 



Av Kvasthilda - 8 januari 2022 09:00


Tema nr 176 Låt fantasin spela

8/365


Tänkte lägga bilden under skyltdockor, men den här är så mycket mer fantasifull än skyltdockorna med barnens utklädningskostymer...



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2022 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards