Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 16 januari 2022

Av Kvasthilda - 16 januari 2022 11:38

Ett dygn senare och jag har tid för lite kryssblogg. Blev "lite" övertid igår pga ett fastkört tåg och en lavin - två av varann oberoende händelser. Jag löste krysset när jag kom hem igår, men var alldeles för trött för att orka skriva något. En intressant upplevelse. Eldeman är sjuk i Covid och har fått inhoppare denna vecka, Titti Schultz och hennes vapendragare Lasse Persson. De klarade uppdraget, kanske inte galant, men godkänt och som vanligt blev det ett helt annat kryss än vi är vana vid, med avkortade melodier och annat. De är bra på att prata de där två :) Åsså tog de krysset i helt kronologisk ordning. Också en intressant upplevelse - och på det sätt många löser vanliga korsord. Med Eldeman blir det lite av en överraskning. O med det... så här ser min lösning ut. 


Lisa Miskovsky var först ut idag med sin Lady Stardust. Vet inte varför Eldeman ville särskriva det med ett bindestreck, men så blev det. 

Stardust,
Lady Stardust let us cruise
Around your universe of magic, I am in.

Let's play this song, on and on,
Until the dawn and never let them win.
And every minute needs the hour,
Every day demands a night,
Every giant supernova hits the city with your light.


My Marianne sjöng sin fantastiska Húsavik ur Filmen Euriovison Song Contest - The Fire Saga (Lasse sa My först - som i min, inte My som i Mumin, men gissar att Titti rättade honom för det blev rätt efter låten) tillsammans med en av mina minst favorit-skådisar Will Ferrell. Dock har han vunnit mig lite med en del av sina knasiga roller, som den här. My Marianne är det namn Molly Sandén använder sig av internationellt. 


Ace of Base tog över sen och vi fick en massa ledtrådar innan deras All That She Wants. Producenten var en av våra många exporter, jättestor kring millennieskiftet och han kallade sig Denniz Pop. Dag Volle som var hans egentliga namn, dog i magcancer 1988. Fuck Cancer! 


Don't worry, about a thing
'Cause every little thing, gonna be all right
Singin', don't worry, about a thing
'Cause every little thing, gonna be all right

Den heter inte Every Little Thing som kan kanske kan tro, nej, Bob Marley and the Wailers låt heter Three Little Birds. För krysset ska vi ha en. Fågel


Havet är djupt. VI hörde Per Myrberg sjunga som krabban Sebastian ur Den lilla sjöjungfrun


För sista bidraget före nyhetsavbrottet klämde de in Frank Sinatra och en melodi vi inte ens hann höra refrängen och titelraden från, Ol' Man River.

Ol' man river, that ol' man river
He don't say nothin', but he must know somethin'
He just keeps rollin', he keeps on rollin' along

Den är hämtad ur The Show Boat, eller Teaterbåten som sägs vara världens första musikal. 


Titti klämde in en liten ledtråd före nyhetspausen och de flesta hade garanterat skrivit in han namn - långt före det. Många snabba ledtrådar, redan i uppgiften. Eldeman brukar hålla på många av dem till snabbgenomgången, men här petade vi in hela vedtraven på en gång. Britt (bwahahaaa). Bondbrud. Bajen... Baby Jane.

Baby Jane, don't leave me hanging on the line
I knew you when you had no one to talk to
Now you're moving in high society
Don't forget I know secrets about you
I used to think you were on my side
But now I'm no longer sure
I wish I knew what I know now before

 

When I give my heart again
I know it's gonna last forever
No one tell me where or when
I know it's gonna last forever

Ja, det var förstås Rod Stewart. 


Sen till mina absoluta favoritbröder i vinter. Gustaf och Viktor. Självklart med efternamnet Norén. Dalapojkarna. Från Kvarnsve'n. Det bästa med Borlänge. Näst efter Jussi Björling då kanske. Eller? Vi blev serverade bröderna Noréns Peter Jöback-bidrag ur Så Mycket Bättre. Guldet blev till sand. Låten där Viktor berättade att han sjöng fel en gång och i stället för Kristina, blev det Kristian. Han var ju bästa vän med Kristian Gidlund och också bandmedlem i Sugarplum Fairies. Fuck Cancer. 


Another Night stod näst i tur som musikillustration och vi hörde Jan Johansen med fd Mellochifens egna låt. På svenska heter den förstås Se på mig. O denna lilla titel stökade med Titti och Lasses kronologi. En tredelad fråga tog bort nästa siffra i raddan :) Fast den stavas ju mej egentligen. 


God morgon!
Denna morgon är början på nåt nytt!
Början på nått nytt, nytt, nytt, nytt, nytt, nytt, nytt!
Eyo, lyssna!

Så börjar Början på allt som är en låt av Petter, där han har med sig Eye'N I. 


Dagens finska melodi är en engelsk låt som vi skulle ha svenska titeln till. En del av titeln. 

När skuggan faller kall, där du går fram
Och när fågeln inte längre syns och solen dör
Jag tänder ljus, jag tänder himlens ljus.
Var trygg och tro på mig.
Som en bro över mörka vatten skall jag bära dig
Som en bro över mörka vatten skall jag bära dig

Simon & Garfunkel. Vi skriver bro i krysset. 


Mer Så Mycket Bättre, men vi backar några år och lyssnar till Agnes där hon tolkar Bo Kaspers orkester. Allt ljus på mig. För att krångla till det sökte vi sångarens förnamn. Vilket ju är samma som första delen av gruppnamnet. Fast han heter Bo Sundström. Nåja. 


Vi slutar med evigt brinnande eldar. OS-elden är en. Elvis har en på sin gravplats. Bangles med Eternal Flame

Close your eyes, give me your hand, darling
Do you feel my heart beating?
Do you understand? Do you feel the same?
Am I only dreaming?
Is this burning an eternal flame?


Jag har lite svårt att släcka min flamma för julen. Julen varar än' till påska. Har inte tagit ner något ännu, men det blir i veckan som kommer. Vi har fortfarande långa, mörka nätter även som solen anmält sin ankomst, även för mig. 




Av Kvasthilda - 16 januari 2022 09:00


Tema nr 194 Moves

16/365


Med en hel stad som ska flyttas tolkar jag detta tema med två av mina nyaste favoriter. Två Petite Barbie med sk Made-to-Move-kropp. MtM. Lederna är fula som de är, men de ger många fina foton om man bara har plats och ork att sätta upp scener. Ovansidan på mitt skåp brukar rymma en scen till jul och något annat resten av året. Tjejerna är så "fierce" - inte våldsamma som Google vill översätta det till, utan tuffa, kaxiga. Tjejer med attityd. Vill man och om man lyckas mjuka upp alla leder, kan de sitta i lotusställning, benen i kors och även med armarna omlott. 




Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2022 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards