Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 4 januari 2024

Av Kvasthilda - Torsdag 4 jan 11:23

Ännu kallt. Termometerns kvicksilver når nästan 30-strecket, även idag. Vad gubben har för temp vet jag inte men har sett grannarna redovisa -37. 


Värmeljusen brinner överallt i lägenheten. Tillome katten går på sparlåga. 


Det är ett jädra liv i olika järnvägsforum, där Trafikverket kallas omdömeslösa och ynkryggar. Lekstuga och annat. Järnvägen är stängd för trafik från Umeå norrut. Persontrafiken har stått Luleå-Kiruna i dagar. Folk blir strandsatta. Självklart. Men ingen av dem som skriker vill sitta på ett strömlöst tåg, det kan jag garantera, vilket lätt är en konsekvens i kylan vi har här. Allt materiel blir skört i kylan. Men på 1890-talet var inga tåg inställda minsann. Det snurrar runt någon artikel om detta. OK, Nähä? Nån gjorde en jämförelse med att bilar inte hade säkerhetsbälten heller när de kom. E22 har stått still i timmar i snöstormen över Skåneslätten. Tusentals bilar och lastbilar står fastlåsta i snön. 


Apropå stugfolk. Mia har blivit mormor till en liten flicka. Skoj! Undrar om det var idag eller igår? Måste kolla det. Bilderna på det lilla underverket och stolta föräldrar kom för en stund sen. 


Vår mellanpiga fyller också år idag. Grävde upp lite presentpapper för att slå in hennes grejer. Lite smått o gott. 


Måste ta en tripp till ÅVC, men det får troligen vänta till morgondagen. Är det kallt här, är det svinkallt nere på tippenmyren. Får se. Kanske gör ett ryck ändå. Får se. Har så jäkla ont i rygg och ena vristen. Alltid är det nåt skit som tar ner en på jorden igen. 


Det glittrar i ögonvrån. Stora granens ljus har "levande" lågor. Batteriljus. Köpta på Rusta för flera år sen och just de ljusen finns inte kvar längre. Inte heller toppstjärnan jag har. Den är också klädd i en ledslinga. Även om ljuset återvänt och solen visat sig ovan horisonten igen, dröjer det ett tag innan det blir ljust större delen av dygnet, så här får adventsljus och gran stå kvar ett tag till. Släpp in ljuset! skriks det söderöver. Jojo. 

Nä, här njuts det av juleljus ett tag till. Jullov till måndag. 

Av Kvasthilda - Torsdag 4 jan 09:00


Tema nr 44 Det kommer, det kommer...

4/366


...varmare väder. Hade inte kallast i landet igår (när bilderna togs), men det är ändå svinkallt och man har lite problem att andas. Gubben som befinner sig i stugan hade -37 grader, Ryggen-grannarnas termometrar slog nästan i botten och det varierade mellan 37-40. 

Idag touchade mätaren nedan 30-strecket. 



Temalista  


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


365 Foton 2024 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2024 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards