Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 19 januari 2024

Av Kvasthilda - Fredag 19 jan 09:00


Tema nr 16 Bara att välja

19/366


Eller kanske inte helt lätt. En kokbok. Två lokala böcker. En bok som blivit film. En film om en docka. Några av mina julklappar. Jag har rätt spridda intressen. Kokböcker är fantastiska och jag har en flock jag sällan nyttjar, annat än att läsa och lägga bakom örat för en regnig dag som aldrig kommer. Tareq Taylor har en del sköna idéer och hans Matresa är fylld av minnen, berättelser och mat från Jerusalem och hans familj. 

En regnig dag å andra sidan nyttjas väl gärna till att läsa en bok? Patrik Henriksson skriver om barndomsminnen (blir eventuellt ett eget temafoto när jag tagit mig tiden att läsa just den). Han är en Kirunabo i förskingringen som samlade ihop sina tankar till en bok, I glömskans spår hittar jag tillbaka.
Polarnatt såg jag segla förbi på Facebook och den är skriven av en annan kille från stan och är en deckare i hemtam miljö. 

Red, White & Royal Blue är en film jag bara älskar. Har sett den flera gånger. Dottern såg boken när hon letade annat och köpte den till mig. Givetvis på engelska, originalspråket. Finns böckerna i engelskt original, väljer jag dem. 

Åsså Barbie förstås. Margot Robbie som Barbie. Såg senast idag (när detta skrivs) bilder på Margot vid Golden Globe-galan, där hon bar en lång, rosa klänning med boa, en life size replika av Superstar Barbies klänning. Fantastiskt! Hela Barbievärlden jublar och formligen skriker när de ser henne på en röd matta nånstans. Hon har burit så många av Barbies signaturkläder under premiärer och galor. Jag är fascinerad att hon ens kan gå i sina Open Toe-skor. Höga sandaletter med endast en strap över foten. Tror hon hade pumps till Superstarklänningen. Såg bara tåspetsen och den klädde tårna, så nån form av pumps. 



Temalista  


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


365 Foton 2024 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2024 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards