Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2009

Av Kvasthilda - 15 maj 2009 17:39

dessa eviga  %&!"%?#%!&§!&%?!  spam.


------------------------------------------------------------

Subject: Mailbox Has exceeded Storage Limit


Dear Users{webmail.telia.com}
This message was sent automatically by a program on webmail.telia.com which periodically checks the size of inboxes, where new messages are received. The program is run weekly to ensure no one's inbox grows too large. If your inbox becomes too large, you will be unable to receive new email.

Just before this message was sent, you had 18 Megabytes (MB) or more of messages stored in your inbox on your webmail.telia.com To help us re-set your SPACE on our database prior to maintain your INBOX, you must reply to this e-mail and enter your:

Current User: { }
Password: { }

You will continue to receive this warning message periodically if your inbox size continues to be between 18 and 20 MB. If your inbox size grows to 20 MB, then a program on Bates WEBMAIL TELIA.COM will move.
Copyright 2009 WEBMAIL TELIA.COM

------------------------------------------------------------


Jo men TJENA HYENA.... Låt min mailbox vara ifred!! Vill inte ha era jäkla spam.

Telia har ju satt bra spamfilter i sina servrar, ändå slinker sån't här skit igenom. Alltid kul att läsa korkade mail, men jag blir liiiite less att se dem flera gånger i veckan.


Av Kvasthilda - 15 maj 2009 17:33

Fick i mailen idag, en Krya-på-dig-bukett med bland annat rosor av en vän down under, Australien. Hon fotade blommor hon plockat i sin egen trädgård. Tänk sååå underbart att kunna gå ut och plocka sig en så'n här bukett:


(jag har redigerat dit ramen)

Av Kvasthilda - 15 maj 2009 16:08

... är förvisso inte böcker. Stoppar dessa i boklådan ändå för jag vill inte strössla min blogg med trehundra kategorier. Tidningar är ändå läsning, även om många tidningar mest tjänstgör som ögongodis :-) Å andra sidan har jag flera böcker som bara är ögongodis så jag sätter punkt för den monologen här. Punkt.


Har fått ett par tidningar i brevlådan idag. ICA-Kuriren och FOTO. Skulle ha en skön soffa eller fåtölj att krypa upp i nu. Gärna med ett mysigt sideboard bredvid så jag kan ta min fleecefilt och kura ihop mig med en kopp gott te! Nu finns inte det, NÅT av det och känner jag mig själv rätt, blir jag sittande framför skärmen till den här dumburken ett tag till. För något som har samband med tidningen FOTO... De har tips om motljusfotografering. Skulle ha behövt läsa det för ett par dagar sen. Fotograferade MASSOR igår kväll på vår tur till Narvik. En magisk natt. Men vansinnigt svårt med ljuset! Speciellt med den limiterade tid man har att få till BILDEN i ett lok som ständigt rör på sig och skramlar omkring i spåret. Nåt har jag att visa upp i alla fall.


Har dessutom kvar mestadelen av Leilas Country Living att blada i och supa in atmosfären ur, och en Digital Foto jag fick i lådan häromdagen. Har haft dem med till Narvik, men inte hittat tiden att läsa. Lite tidsfördriv för hotellet, men har varit för trött!


Redigerat senare:

En Kupé fick följa med på bilden också. Tidningen man kan läsa på tåget. Tog med senaste numret för att ha nåt att göra första kvällen i Narvik, men då läste jag lite mer i Änglarösten i stället. Blir aldrig klar med den!


Presstop.se är ett kanonbra ställe att hitta udda tidningar eller tidningar av utländskt ursprung. Prenumererade på Barbie Bazaar via dem, tills Karen Caviale och Marlene Mura bestämde sig för att lägga ner den. Vad jag inte fattade då, var att deras nya tidning var sas en fortsättning, men de var tvungen att byta namn på magazinet för att de täckte mer än bara Mattel's Barbie. Det har ju kommit en himla massa fler dockor från olika tillverkare de senaste 15 åren och många är rena samlardockor, riktade till en vuxen marknad. Haute Doll är deras nya och den liksom föregångaren, är fylld med mumsiga porträtt och artiklar om dockor och dockartister och samlare mm. Jag är mest sur för att jag missat alla vackra klippdockor som också funnits i tidningen sedan premiären, 2004. FEM ÅR?!??? Är det FEM år sen jag köpte en Barbie Bazaar senast?? Jahapp. Inte konstigt att man kommit ifrån dockvärlden.


Ska lägga in en bild i det här inlägget, men ser att jag måste boota om burken först. Kan inte öppna mitt fotoprogram. Det är inte riktigt kompatibelt med Vista och får fnatt ibland.


Av Kvasthilda - 14 maj 2009 18:30


Har en liten ängel jag vill visa upp :-) Ännu en änglanalle. Fast en köpesnalle den här gången. Man är inte så stor på denna jorden!



Av Kvasthilda - 14 maj 2009 18:23


Börjar jobba om en timme och jag ska hinna käka innan. Har slängt in några kycklingben i ugnen. Nu ringer mat-o-sov-klockan. Eeehhh. Nä, äggklockan. Riset kanske är färdigt. Måste fixa nån typ av sås, annars blir sonen sur. Han vill gärna ha nån god sås till maten. Speciellt till ris. Man kan ju klara sig med soya, men han vill ha en gräddsås av nåt slag. Oftast gör jag den själv, endera på geggan som blir i grytorna, eller av en buljongtärning - OCH resterna ur grytorna :-) Beror lite på hur man lagat till det.


Hoppsan. Glömde sänka värmen på plattan. TUR att jag ställde grytan på sidan, annars hade riset varit helt oätligt.... *puh*



Av Kvasthilda - 14 maj 2009 18:06


Under min lilla promenad precis runt huset där vi har vår överliggning i Narvik (Fagernäs om man ska vara petig) tog jag dessa bilder. Jag fotograferar ofta abstrakta vyer med små detaljer, lika gärna som stora svulstiga vyer av fjälltoppar och vatten.

Gillar kontrasterna i bergväggen. Ljust och mörker. De raka kanterna. Skiffer har ju den förmågan att det delar sig i skivor.


Lite kul att se hur berget har delat sig. Man ser ju borrhålen för sprängsalvorna och sedan hur det har fallit isär efter ett annat mönster.

En annan vinkel av vinklarna :-)

Smältvatten letar sig ner längs med sprickor i väggen.

Av Kvasthilda - 14 maj 2009 17:05


Jag hade som sagt var, inte kameran med mig på gårdagens/nattens tur till o från Narvik, men jag tog en bild i morse nån timme efter hemkomsten. Hade lite för kort om tid på mig så jag missade det underbara ljuset som jag såg när jag tittade ut på gården. Solen hann precis krypa ner bakom Loussavaara. Man kan ana strålarna på vänstra (norra) kanten av berget, mellan två björkar, preciiis där bergskanten sluttar ut (i största "öppningen"). Dock är det svårt att se på den här lilla bilden! Lika svårt med motljuset...

 

Vände kameran åt andra hållet, mot Kirunavaara och gruvberget för att visa hur ljust o fint det var.


 

Fotograferat 04.40 i morse.

Av Kvasthilda - 14 maj 2009 17:01


Det här är en skål i pressglas som användes som dopskål den dagen maken döptes för över fyrtio år sen. Svärmor höll dopet hemma i huset. Idag tjänstgör den mestadels som fruktskål till jul. Tycker den är jättecharmig! Allt behöver inte vara finaste kristall för att vara vackert.  

 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards