Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 14 juli 2009

Av Kvasthilda - 14 juli 2009 12:17


suddig surspik... hittade en gammal kommentar jag avgivit... Skrev nåt om MEAN STREAM.... Skulle ju vara Main Stream.... Hade att göra med artisterna under Kiruna-festivalens tioårsjubileum. Dock var det ju faktiskt en av dem som VAR mean som faen. Uffe Lundell var ju skitsur över fotograferna och sparkade efter dem i journalistdiket.


*


*


*


*


Tack Mita för att du hittade ett gammalt inlägg :-))


*letar-vidare-efter-utlovad-sovrumsbild...*


NÄ! På dockhyllorna, era snuskhumrar...!


Av Kvasthilda - 14 juli 2009 10:26


... var ju med o firade femtio år i rockbranschen förra året - eller snarare rockn'rollen femtio år eller nåt sån't... Kostymen han hade på Allsången var heeeelt hysterisk med alla flammorna! Nu var det ju inte ursnygge BURKEN jag skulle snacka om, men sådär på lite Elisabethanskt vis kunde jag inte låta bli :-) Man blir som man umgås!


Nej, det var detta jag ville visa... Jag har Barbiedockor runt taket i sovrummet. Min mor har nåt helt annat, o mer svenskt o vanligare över huvud taget i svenska hem... En burkhylla. Med kopparpryttlar o gamla plåtburkar. I köket givetvis. Inte sovrummet ;)



Den bruna burken med ÖGON-kakao är tom idag, men innehöll ALLTID kakao när jag växte upp.  Vi blandade egen choklad med kakao o socker o en skvätt mjölk. Fast vi blandade kakaon o sockret med vatten först. Oftast kokade mamma faktiskt chokladen på vatten, men satte en skvätt mjölk i när det kokat upp. Idag är det (oftast) bara mjölk när det bjuds. Mums.

Kaffeburken med den lille negerpojken som håller en bricka med rykande koppar i näven har alltid stått i köksfönstret.

"And. Mattsons ångrostade KAFFE. Drygast och mest välsmakande"

Kakburken i mitten har alltid haft pepparkakor till jul, men har nu retirerat till sitt lugnare liv uppe på hyllan ovanför kökssoffan.

Brickan har nog flyttat hem från Härjedalen men detta låter jag nog vara osagt...

De andra två burkarna, ytterligare en ÖGON-kakao och en Socker-burk är inköpta under senare datum. Loppisgrejer antar jag. Vet inte.



Den här tror jag att jag adopterar när jag far hem igen. Också en relik från min barndom. Har inhyst gummi-snoddar o knappnålar o  guu'vet vad under årens lopp, efter att teet en gång tog slut. Tycker den är kuuul!

Av Kvasthilda - 14 juli 2009 09:49


...aaaarrrrghhhhh! Fick ett sms från telia nu på morgonen att mitt mobila bredband alstrat den trafik vi är uppsatta på för denna månad, vilket innebär begränsad åtkomst resten av månaden... VA?!???? Vad är det för jävla skitsnack?? Nåja, får se vad det innebär framledes här.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards