Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2009

Av Kvasthilda - 16 september 2009 08:29


o man vaknar med en hysterisk huvudvärk. Usch o fy. En härlig, orörd dag och man ska må pest redan från scratch, Livet är orättvist ibland. Ska söka mig lite frukost, kika på länkarna och sedan göra mig i ordning. Jobbar i eftermiddag/natt. Har varit ledig några dagar. Blir så när man byter handledare mitt i alltihop.

Hur många är klara nu? Nej, en o en halv vecka till innan nästa elev kör själv. Måste kanske ta o maila chefschifen så de får veta hur många tåg jag har klart också. Vi ska ha 160. Sas 80 turer men då hälften av våra turer i vinter bestått av bilkörning så är det lite bortkastat. Då blev det bestämt 160 tåg i stället - som normalt 80 turer består av. Plus minus en o annan passresa man inte kommer ifrån.

Ikväll blir det Björkliden igen. Back on track.


Av Kvasthilda - 15 september 2009 20:47


Ännu en stjärna har lämnat detta jordelivet. Patrick Swayze gick bort inatt. Han har varit sjuk i cancer sen ett o ett halvt år tillbaks. Nu orkade inte kroppen längre. 


Sov Gott Patrick.


Av Kvasthilda - 15 september 2009 20:21


Det finns två kyrkor i Jokkmokk. Vi besökte bara den nya när vi åkte igenom samhället. Vet inte riktigt vara den gamla finns men det får bli en fråga för ett senare tillfälle.


Den nya träkyrkan är målad i en ljus gråvit färg. Tyvärr var den stängd när vi passerade så jag har inte fått se insidan alls. Den byggdes i slutet av 1880-talet och invigdes 1889. Svårfotograferad med alla uppväxta björkar runt om. Det är ett gissel vid kyrkfotografering. Gör sig annars bra i vinterskrud.


  

  

    


Av Kvasthilda - 15 september 2009 17:30


Klockan går. Tiden rinner iväg. Lika trött än. Fick en mikrosömn på tåget men det hjälpte inte mycket.

Har ätit ärtsoppa o pannkaka. Fick bakläxa för att pankisen inte innehöll nåt fläsk. "Har du fuskat?" Vaddå fusk? Once in a blue moon äter vi fläskpannkaka. Tänkte laga tacos idag men svågern bjöd in sig på middag. Han hämtade mig vid tåget och for senare o hämtade Storpigan så en liten middag kan man väl erbjuda. Dock äter han inte tacos med nån större förtjusning o vi hade så lite ägg o lite ärtsoppa. Äh, vi gör bägge delarna då. Ärtsoppa o ungspannkaka. Helt OK. Tror ingen lämnade bordet hungrig. Det finns då pannkaka kvar!

Solen skiner ser jag. I fem minuter ungefär.

Kanske laddar upp nån kyrkbild. Har några ovisade. Såg ett kors i morse också men hade för kort om tid för att stanna till o fota träkyrkan (antar jag) i Jörn.


Av Kvasthilda - 15 september 2009 13:21


Har sovit för lite inatt. Är supertrött. Mina resekompisar klev av i Gällivare. Blev lite tyst omkring mig här.

Hittar ingen som kan hämta mig från tåget så jag får väl promenera som det verkar. Det går ju det med, men det hade varit trevligt att få hämtning.

Kanske skulle fösöka ta en lutare. Anländer till Kiruna om cirkus fyrtio minuter. Lite mikrosömn kanske gör susen?


Av Kvasthilda - 15 september 2009 12:05


Det bor tyskar på campingen i Långträsk och de ville vara med på en jakt om det gick för sig. Killarna i Makens jaktlag hade tagit reda på ett par älgskallar som björn varit o rotat i. Björnen hade öppnat skallen som en bok. Snapp, käken hade gått rakt av. Björnen är ute efter hjärnan. Godis för en nalle.

Häromkvällen skulle tyskarna komma till stugorna och dricka kaffe o få en historia om nämnda älgskallars närkamp med björnen. Violet kom förbi, men inga tyskar i släptåg. De var för trötta. Se där, se där.

Vi drack kaffe ur stora häxkannan själva o snackade lite skit i stället. Men mysigt var det!




Av Kvasthilda - 15 september 2009 11:57


Resan fortsätter. Har precis lämnat Lakaträsk. Möte med malmtåg. Kanske handledaren jag åkte med förra veckan? Nej, han hade två Luleturer. Nattskift. Det underbara tjugotretimmarsskiftet.

Tre sköna ungar sitter mitt emot och en av killarna läser Sagan om ringen. Sådär lagom reselitteratur. Fyra kilo bok. Eller ett i alla fall. Som vår JTF ungefär... Den väger 1,3 kilo sa en av mina elevkompisar. Hon hade vägt allt i ryggsäcken för att se vad som kunde rensas ut. Det är JTF, linjebok, matsäck, blanketter i parti o minut.

Pratar tågkörning. Sitter bredvid en annan lokförare. Han har bland annat kört sliperståget.

Killen med boken är jätteskärpt. Kan han vara i trettonårsåldern, kanske? Kloka funderingar och ett ordförråd man sällan ser i den åldern. Han diskuterar tåg och lok med den andre föraren.


Av Kvasthilda - 15 september 2009 09:19


Nu kan man tydligen ställa om storleken på teckensnittet också ser jag. Har inte lagt märke till det tidigare. Finns en liten rulllistruta med olika storlekar. Färgen kan man alltså ändra i html så nu finns det inga begränsningar för lekstugan.


Fyrahundratrettiofem pixarer. Det kostar det att ta sig hem från nordligaste Västerbotten till K-runa. Byte i Boden vid elvasnåret. Sen är man hemma vid tvåtiden. Eller så.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards