Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2009

Av Kvasthilda - 23 september 2009 18:45


Glömde....

Maken har som sagt alltid blivit hånad för att ha skjutit älgar med hornen under magen. Kompisen har dock inte skjutit nåt fyrbent på flera år.

De kallar hans älgstudsare för - SPARBÖSSAN!


Av Kvasthilda - 23 september 2009 14:25


Köpte lite sand till lyktorna häromdagen så nu kan ljusen stå lite mer i våg i glasen! Sanden finns i en uppsjö färger. Hade faktiskt svårt att bestämma mig! E-pigan o jag gick in på en möbelbutik för att titta på allt möjligt (vi hade många timmar att ta livet av igår) och där fanns sand i olika grovkornighet och färger. Bestämde mig för en julröd metallicfärg. Köpte två burkar o hade glittersand överallt ett tag. Svindyra.

Vandrade vidare och hamnade på blomsterhandeln. Jaha, se där. De sålde sand i lösvikt. En tia per deciliter. Väldigt mycket mer överkomligt, men tråkiga färger. Inga glittriga eller glansiga. Jo, en och den tog jag ett par dl av bara-för-att. Men uppe på en hylla hade de fin, fin sand i färdiga förpackningar och bland annat i svart så det fick det bli! Det roliga är att det ser ut som krossad järnmalm! Inte den grå färg som min bakgrund har, utan en mer metallic färg som man kan se i vissa stenar man hittar på bangårdar där malmvagnar varit. Vissa stenar är glittriga. Väl hemma fyllde jag glasen med ett par matskedar var o ställde ner värmeljusen. Var ändå lite svårt att få sanden i våg! Men nu står ljusen i alla fall still i glasen.


Det fanns en häftig hylla i butiken också. Ungefär lika häftigt var priset men den kanske går att kopiera på nåt vis? Perfekt i ett rum för en tjej i övre tonåren som behöver plats för sina DVDer, Twilightböcker, pryttlar o pinaler o vackra parfymflaskor. Eller hur? Skulle SÅÅÅ gärna vilja ge henne en sån här hylla, men inte för nära 4,5 tusen pix.... Vi måste fixa till det där rummet.


På lasarettet fick jag ögonen på en uuuurläcker galge! Satte kameralinsen mot den o fick en lång frågande blick från en kille i soffan i väntrummet intill. Hahahahahaa! Visst är den snygg?? Guldfärgad med en stor blomma.

I en annan butik hittade vi en söt liten minibyrå. Perfekt för smycken, smink o annat smått o gott som tjejer har i sina gömmor. Perfekt också att ställa i en hylla med många fack. De handgjorda vaserna var också läckra. Fina färger, men inte vad jag fotade. De fick bara följa med på bilden som lite extra ögongodis.

Hur kan glasgrejer vara handgjorda btw?? Munblåsta må vara. Hantverk också, men handgjorda...? Inte utan värmehandskar ;)


Av Kvasthilda - 23 september 2009 13:36


Fotade givetvis lite runt Gällivare igår. Självklart blev merparten av fotona på pigan o hennes regleringsbesök hos NLL och annorstädes, men det blev även lite annat.

Ett motiv ni sett förut. Gällivare nya kyrka. De höll tydligen på att fixa kyrkparken. Trodde först träden blåst ner men vid närmare titt var det lite för många träd och för fina snitt för den slutsatsen. Lite höststädning således.





Samma vinkel (nåja, nästan), men den ena tagen med blixt. Man kan tydligt se att träden har lite mer färger än den roströda som syns vid första anblicken.


Av Kvasthilda - 23 september 2009 12:34


Min handledare ringde när jag satt på bussen igår. Bara tur att hon kom fram, det är skitdålig mobiltäckning på sina håll efter E10-an, mellan Gällivare o Kiruna. Vår tur idag är inställd. Blev inställd. Var inställd. Hmmm.... Inte lätt med tidsperspektivet såhär i efterhand. Vi började 4.55 Skulle ha åkt till Kos.

I stället drog turen sin kos....

Herre guuuu vicken humor.

Två timmar till har jag tjänstgöring. Tjänst motsvarande. Nåt som tydligen bara existerar i malmfälten. Det var snack tidigare om att vi under just Tjm skulle använda tiden till att klargöra lok i stället, men av detta har blivit intet.

Nu är jag ledig (jaja, om två timmar då) till torsdag fredag lunch. Ungefär. 12.08 får väl räknas som lunchtid?


O apropå lunch, har jag just stoppat i mig ett par sliskiga vetekakor med stekt ägg/rostbiff o en ostskiva. Usch. Tomt i frysen. O mer frunch än faktisk lunch. Ids inte äta när jag kliver upp.

Mer kaffe!


Av Kvasthilda - 23 september 2009 11:28


Fick just ett sprudlande samtal från Maken.

"Jag sitter på en stubbe i skogen med en kopp kaffe. Rex sitter bunden i ett träd bredvid,"

Han nästan snubblade på orden så det lät inte riktigt lika lyriskt som orden målar upp det. Han fortsatte,

"bredvid mig ligger en stor 22-taggare!".

Yes, Yes, Yes. Den har vi väntat på i flera herrans år. Maken, känd i laget för att bara skjuta älgkor har fått sig en fin tjur. Å andra sidan är han en av få som faktiskt får nåt villebråd varje jakt. O i min frys passar älgko lika bra som vilken skoveltjur som helst. Det är mer kött på en tjur men om den har hornen i pannan eller under magen spelar ingen roll...!

Vad skönt att vi får oss älgkött i år. De har mest sett kalvar o ko o kalv hittills, men en tjur ger lite mer mat för vintern! Härligt.

Saknar bara kantarellerna och hjortronen då.... Kantareller finns det. Inte här. Hjortronen har lyst med sin frånvaro.


Får se hur det ser ut i ripskogen då. Är ont om ripa i år. All sorts ripa. Vet inte när Maken ska ut o jaga dem, men vi får ju hoppas att det blir NÅN i alla fall. Eller nån tjäder därnere i kustskogarna.


Av Kvasthilda - 23 september 2009 10:50


Jag är inte mycket för att tävla. Numer. Har ju en gång i tiden tävlat i friidrott. Sprint var min paradgren. Men det var för mer än trettio år sen!

Hittade lite foton på en annan blogg häromdagen och klickade mig vidare och hittade så sajten/bloggen från inlägget igår - om Fototriss. Inte en tävling per se, men dock en form av utställning för allmän beskådan och analys - och jämförelse. Tyckte veckans tema var kul o jag har massor, massor, massor med siluettbilder, mer eller mindre medvetna.

De behöver ju inte vara svarta, siluetterna. Jag menar, en av världens mest kända siluetter är ju Manhattan och den är inte alltid svart mot en upplyst bakgrund.

Fototriss har tillkommit för att utmana fotografen i människor. Vem som helst kan ställa upp och jag har sett proffsiga bilder, kanske av verksamma fotografer, men även högst ordinära "hemma-hos"foton, eller vardagsbilder tagna av hemmafruar och småbarnsföräldrar med foto som ett biintresse (en kategori jag befunnit mig i, sådär i tjugo år tills nu).

Kommer att kika in på den där sajten fler gånger för att se vad temat är. Alltid är det nåt tema som passar mig. Blir sällan nytagna foton, utan hämtat ur arkivet... Vi har inte så lätt med fototillfällena här uppe, alla tider på året.


Jag har tävlat i fotografi en gång. Det var i en av de första fotomaratontävlingarna som hölls i landet. Nån gång på åttiotalet. Stockholm Fotomaraton. Man anmälde sig för att starta klockan åtta på kvällen (tror jag - är ju hundra år sen) och utgick från.... har jag glömt. I mål gick man i närheten av Stadshuset i alla fall - ett dygn senare. Antagligen utgick starten och tilldelningen av temakuverten därifrån också.

Du fick med dig en 25-bildsrulle vid start och fyra teman. Var fjärde timme fick du sedan fyra nya teman. En utmaning så god som någon. De flesta bilderna gick att hitta roliga motiv för, men ibland var det svårt. Tänk, tjugofyra olika teman att fundera ut nåt kul för. Ibland tröt fantasin, man blev svintrött. Försökte fota några snabba teman för att få en stunds sömn, men det var jobbigt! Min pappa följde med som stöd och chaufför och han tillbringade en stor del av dygnet i bilen. Vi stod i slottsbacken största delen av tiden så han hade ju lite annat att syssla med.

Hur det gick? Inte en aning. Var många som tävlade och min Konica stod sig slätt mot proffsen. Men det var kul. Tröttheten till trots.


~~~~~~~~~~~~~~~


siluett - ordet kommer från fransmannen Étienne de Silhouette. (wikipedia)


Av Kvasthilda - 22 september 2009 19:53


Jag har en himla massa siluettbilder - av olika slag. Att välja TRE av dessa är omöjligt men jag plockade i alla fall ut tre bilder ur årets skörd av tågföringsfoton. Som elev får vi inte köra i Norge så det här är min handledare vid spakarna. Alla bilderna är av samma motiv, Rombaksbotn och utanför bron, Ofotfjorden mot Narvik. De blå är tagna vid samma tillfälle i våras, 9 maj runt klockan 23.30 och den tredje bilden är fotad en vecka senare och ett par timmar tidigare på kvällen.


  

 

Bilden är tagen genom ett skitigt lokfönster, därav lite extra fläckar...


 

 Se mer av utmaningen här.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


En bonusbild för att jag inte kan låta bli. En inverterad siluett...


  

Norska signaler ser inte ut som svenska men Stopp är alltid Stopp. Det ligger en växel utanför tunnelmynningen och det andra spåret leder in i en annan tunnel men så småningom till samma stasjon som vi just lämnat, Katterat.


Av Kvasthilda - 22 september 2009 19:35


...är vad det blev. En annan typ av reglering, just ny halvosynlig. Ska bytas mot en ställning i ståltråd, som kommer att synas men det är rälsfritt i alla fall.

Hon skrattar och ler hela tiden. Så skönt att bli av med den där otympliga stålkonstruktionen som skavt insidan av läpparna. Å andra sidan sitter det andra prylar i läppen som skaver tänderna, så det jämnar väl ut sig...?

De ringde tidigare än utsatt tid så vi fick komma in för andra passet ett par timmar tidigare än beräknat. Skönt! Ett återbud som vi fick ta över. Något trött i fötterna. Glömde bort att vi skulle promenera ganska mycket så jag hade tagit mina skinnstövletter. Hmmmmm.... (inte häxpjucken, utan ett par ÄNNU mer moderata lågklackade saker). Skulle dock ha tagit mina gympisar. Trött, trött, trött.

Under eftermiddagen mulnade det på och det började dugga när vi gick från tandis. Vi prommade till orderrummet så jag fick ta ut schemat för oktober. Ser att jag är en av de tre "gamlingarna" som blir sist ut. Alla yngre har fått gå före i turlistan för examinationerna. Nåja. Minst sex veckor framåt i alla fall, innan det blir examen. Får se om man blir sist ut. Känns lite så just nu.


Hur som helst. Vi tog mjölkpallsbussen hemåt o det har regnat, regnat, regnat hela vägen hem. Pratade med Maken o det har varit samma väder vid kusten hela dagen som hos oss. Dvs strålande sol på morgonen och sedan mulnande o så småningom ösregn. Regnar fortfarande.

Letade febrilt efter nån som kunde hämta oss vid bussen men det sket sig. Svågern hade tagit en öl, Grannen svarade inte och en annan granne var bara oemottaglig. Vi tog en taxi. 120 pix men det fick det vara värt. Slut i fötter o ben o en enorm hemlängtan. Då får det vara värt det.


Nu ska jag titta till alla foton jag tagit idag. Paparazzi. Nej. Mamarazzi! O kolla efter siluettbilder för en utmaning.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards