Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2009

Av Kvasthilda - 22 september 2009 11:54


Nu är första delen avklarad. Pigan är skitsnygg. Hon har TÄNDER! Hon är lika fascinerad själv av sitt numer vita leende, kontra det rälsklädda hon haft i dryga tre år. Eller kanske tre dryga år? Nu har hon fått en tunn ståltråd på insidan nedre tandraden. "Nåt att leka med" som tandregleraren sa. Maken hälsade till tjejerna på kliniken. Blir inte så många besök framöver så hans flirtande kommer att avta ;-) De är lika intresserade av honom, som han av dem...

Hahahahahaaaa..

Nu sitter vi på NyFiket o tar en varsin räkmacka o en biskvi. Nåt som är tradition när Maken följer dotra till Gällivare. Pigan sitter o SMSar med ett par killar. De tittade in som hastigast på fiket men vände sen de kikat i mack-hyllan. Vet inte om utbudet inte dög eller om det är för dyrt? Grannen (Klumpfot)s son och hans kompis. De som bygger skoterramp i garageuppfarten på gården.... Tror jag nämnde det häromdagen? Om inte annat så tänkte jag tanken. Det står nämligen ett stort stålskelett på gården. Tidigare har de varit skoterkälkar eller nåt. Nån form av kälkunderreden i alla fall. Dessa har skurits isär efter konstens alla regler. Killarna (eller åtminstone grannpojken) har gått fordonsteknisk och vet väl hur man rör sig kring en skärbrännare...? Framför allt hur man använder en dylik tingest. Fast i närheten av ett trägarage...? Njaaaeee... Hur som helst står garaget kvar utan sotfläcker.

Dessa isärskurna fyrkantsrörsbitar har nu satts ihop till en livsfarlig skapelse som jag undrar hur de ska få från gården. Ska bli en skoterramp vad tiden lider. Fyllas med snö och sedan lekas hejvilt med. Livsfarligt. Som om de inte kraschar nog många skotrar UTAN ramper....

Nåja. Får se när de ringer igen. Hon ska tillbaks för rond två. Vet inte exakt vad som ska göras sen, men det visar sig.

Av Kvasthilda - 22 september 2009 05:43


Som mamma läste det i skolan. Det var en arla morr-goon. Vad är en morr-goon? Ungefär som plåtter-mos.

Uppe före tuppen idag. Katten har levt rövare inatt o jag har knappt sovit. Han rev ut blomkrukor i köket. Tror han hoppade ner från hatthyllan vi ett tillfälle också. Nånting damp i govlet med en duns men jag var för trött för att kliva upp. Dock kände jag mig manad när krukorna började flyga.


Ska till världsmetropolen Gällivare med mellantjejen. Tandställning ut, en annan skena in. Osynlig sådan, för den kommer att sitta på insidan tänderna. Fanastiskt. (o ja, det var medvetet felstavat... ett av mina knäppa uttryck)

Bussen till stan går 6.42 Bussen vidare söderut går 7.30 En liten väntan på tjugo minuter eller så. Den evinnerliga väntan. Lär bli mer väntan i eftermiddag, då vi inte vet vilken buss vi hinner med. Mjölkpallsbussen med alla härjande skolungar lär vi inte hinna med (tack-o-lov) men nästa går inte förrän två timmar senare... Tur att vi har orderrummet att gömma oss i en stund.

Nåja, lite kaffe nu. Får se om jag ids koka nytt eller värma upp det jag bara tog en kopp av igår. *urrrk*


Av Kvasthilda - 21 september 2009 20:16


 Jag fick ett kuvert idag och bara måste dela med mig. Vet inte hur stor den här blir på bloggen - eller i popupen, men den är så liten, så liten.... (nåja, lite större än minibilden till höger...). Jag scannade den o kopierade in på ett 10x15-ark. Då kanske ni kan tänka er hur yttepytteminiliten den faktiskt är. Nallen är ungefär tre cm hög. Dessutom kom den bara med två av sina fem hattar/mössor så dem hämtade jag från en likadan, fast i mycket större format. Mininallen är ungefär lika stor som originalnallens nattmössa! I'm sucker for minis. Samlar ju på Barbiedockor och har en del miniatyrer till dockskåpet o givetvis kunde jag inte motstå den här lille filuren.


Av Kvasthilda - 21 september 2009 18:15


Har jourtjänst inatt. Får hoppas att man slipper fara ut. Tänkte följa med E-pigan till Gällivare i morgon. Hon ska tillbringa nästan hela dagen där för att ta bort sin tandställning. Blir två besök på tandkliniken. Jag har ju tillgång till överliggningen/ orderrummet där vi kan vara en stund när vi ledsnat på att knata runt den stora metropolen Gällivare utan pengar. Eller med väldigt begränsad tillgång på det-samma.


Av Kvasthilda - 21 september 2009 11:33


För ett år sen... September 2008 i Dalarna. Vi var där o gjorde säkerhetsdelen av vår förarutbildning. Jag stannade oftast kvar i Dalarna över helgerna för att umgås med familjen. Mor o far o SysterYster. Bröderna hann jag väl inte alltid med :-) Syrran o jag for på svampletarturer i skogarna runt Enviken/Svärdsjö och hälsade på vänner o bekanta.


Bilderna nedan är ett axplock o blandning från en fäbod, såväl som omgivningarna runt hotellet i centrala Borlänge. Härliga höstfärger! Det saknar vi häruppe! Vi har mest björkar och deras färg varierar inte så mycket. I Dalarna finns en uppsjö av olika träslag, vilket ger en betydligt rikare flora av färger när löven börjar gå mot slutet av sitt årliga liv.


  

     

     


  


        


  

  

Av Kvasthilda - 20 september 2009 19:23


Tiden är upponer. Mest ner. Magen skriker på uppmärksamhet. Har ätit en sen frunch idag (bara ett par stekta hampisar med bröd o ett par salladsblad) men nu är det tomt igen som det verkar. Tinade lite rostbiff så jag ska se vad som finns att äta till det. Finns väl nån pottisallad o coleslaw kvar.


Har gått igenom min länksida idag.

Det tar TID!

Lagt till ett par sidor o uppdaterat de som bytt adress. Några har ju flyttat helt. Säkert sådär en miljon jag missat av alla de jag brukar besöka emellanåt... Det ger sig med tiden!

Trodde jag fått en ny bloggkompis idag, men det visade sig vara Elisabeth med nytt alias :-)


Av Kvasthilda - 20 september 2009 15:30


Som U2 säger. Fast det är en rätt bra söndag. Solen strålar genom persiennerna. Har sovit till efter tolv idag. Å andra sidan kom jag i säng först vid halvfemsnåret i morse. Eller så. Hmmm, var klockan verkligen halvfem?? Vi anlände ju Kiruna C strax efter 02. Näääää.... 04.27 skrev jag ju på tidtabellen (notering till efterföljande förare), så det stämmer ju visst! Vi åkte ju från ARE-hamnen strax i två. Se där. Hjärnan är lite mosig efter kvälls/nattskiften.

Är fortfarande trött känner jag. Lite skallebäng. Men nu har jag kaffe i huset så det ska väl bli nån råd o bot på det hela.


Min vän Persilja tycker att det är ett gissel med shopping och spenderande av pengar i butiker :-) Bara för det måste jag visa upp tre lyktor jag köpte för några veckor sedan. Maken o jag var ute o letade lite grejer till hans stuga och i reahyllan på Järnia fanns tre underbara ljuslyktor i järnsmide som skrek på min upp-märksamhet. De hade erbjudande om köp tre saker betala för två, så vi passade på att köpa lite lyktor till stugan och jag tog med mig de här tre hem, tillsammans med två glasflaskor med konservkork. Sån där med snäppe. Har inget att hälla i dem just nu, men det ordnar sig alltid. Kan bli nån form av saft till jul eller nåt annat konstigt i likörväg kanske...

Vi har det superrörigt hemma hos oss med djurburar o katthår överallt och en massa datorer som tar upp all annan plats men lyktorna fick flytta in på köks-bordet tills vidare. Har femhundra ljuslyktor. Tror jag. Allra käraste SysterYster är också galen i ljus-lyktor men hon o Sambon har lite större användning för värme-ljushållare än vi har. De har ett hus på vischan med dyr upp-värmning och värmeljus hjälper till lite grann. Plus att det lägger till en mysfaktor utan like.

På bordet kan anas en uppslagen tidning ses. Det är en artikel i Allers om tjejerna i Aitikgruvan. De kör de JÄTTE-STORA truckarna ner o upp i gruvhålet, där de fraktar kopparmalm och gråberg fram o tillbaks. De där truckarna är ENORMA. Ser ut som små flugskitar på långt avstånd, men på nära håll... Vi har stora truckar i Kirunagruvan också som fraktar järnmalm o gråberg fram o tillbaks även här, men de är inte att jämföra med Aitik-truckarna.

Lite kul med tjejer i såna traditionsenliga mansyrken. Säger jag som snart kör malmtåg på egen hand :-) Framåt november kanske. Lagom till födelsedagen...? Väntar på artikeln i AXEL. Kommer säkert också i november, eller så.


 

En närmare titt på de stora lyktorna.

Måste köpa sand eller nåt o lägga i botten av glasen. De är runda... Munblåsta. Nånstans i nån öststat förmodligen o kostade säkert Järnia en bråkdel av vad jag gav, trots det halva pris de var nedsatta till. Men jag gillar dem. De är lite råare med sin icke svarta färg. Annars är jag en sucker for svart smide. De här ser lite rostigare ut, med sin bruna färg.


Har tagit en o en halv timme att färdigställa detta inlägg. Jag hann givetvis loggas ut o tidsangivelsen försvann då jag inte sparat utkast.... Värkmästarn i hjärnbalken har gått nån annanstans för att föra liv. Kaffe är hemtaget.


♥ Tack till älsklingssonen


(åsså försvinner hjärtarna ovan varje gång jag redigerar inlägget.... *grrrrrr*)


Hans cykel har pajat igen, nu är det punka på framdäcket, så han tog apostlahästarna till närmaste matvaruaffär för att köpa hem mjölk o kaffe o lite andra förnödenheter.


Av Kvasthilda - 19 september 2009 19:49


Vårt tåg är en halvtimme sent. Har haft lokskada nånstans i södra Sverige under dagen. Bra inkörning ändå, för det har varit 140 minuter sent också! Tar tid att byta lok. Det är dessutom landets näst viktigaste tåg. Kör färskvaror från Oslo till Narvik. O tvärtom. Grönsaker norrut o fisk söderut. Antar jag. Kallas ju för fisktåget :-) O post. O annat. Vårt posttåg är numero uno i priolistan. Där ringer de o frågar vad som pågår om man är trettio SEKUNDER sen mellan driftplatserna... Är ju kul med den nya JTFen o Blankett 21. Måste stanna innan alla röda signaler (ja givetvis) men om den inte går att ställa om måste man skriva en blankett innan man får passera. Ibland blir det fyra på raken. Ofta ligger signalerna i block och kan inte fjärren ställa om en, blir det ofta minst en till. Intressant information va?

Sitter vid ett superskitigt tangentbord. Känns inte sådär jättefräscht. Växlingspersonal. Man blir skitig bara av att sätta sig vid spakarna på ett rent lok så man kan ana hur växlingspersonalen ser ut som oftast.

Har jobbat med datasupport och fått sitta vid andra skitiga tangentbord. Inte så kul när man kommer för att hjälpa till o man får parera snusfläckar o kaffespill...

Mer intressant information...

Tåget har passerat Fjällåsen. 22 minuter sen. Det tar sig. Vi kommer nog i tid till Narvik trots allt. Vårt uppehåll däruppe är ju endera för långt - man hinner bli trött, eller för kort, man hinner inte sova mer än halvannan timme och är ofta mer trött när man vaknar än innan. Kul att ha väckaren ställd på 02.45 eller så.... När man kanske somnat vid 01.15 Eller med lite tur en halvtimme innan det.....

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards