Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 5 mars 2010

Veckans fönster 74 - valfritt

Av Kvasthilda - 5 mars 2010 21:23


Då Susanne har sagt att vi får visa vilket fönster vi vill idag valde jag ett dagsfärskt foto och ett med någon vecka på nacken. Den här fönsterraddan sitter i entrén till väntsalen i Björkliden. Som ni ser har vi haft "lite" snö i vinter. (ja lite ironi, Susanne)


På första bilden, som är fotad för några veckor sedan, har någon tagit bort snö i en ruta för att se när tåget kommer. Lite svårt att se därifrån hur som helst, men det ger en något större chans.


Andra bilden är fotad vid fyratiden idag i väntan på min "skjuts" hem, tåg 93, och visar gluggen från öppningen. Snö har drivit in och det kan vara svårt att få upp dörren in till väntrummet. Snön yrde hejvilt, men det syns knappt här. Man kan ana det i högerkanten, vid björkarna. Här har fler vantar varit framme på rutorna :-)





Veckans Fönster


 
 
Anna förundras

Anna förundras

5 mars 2010 22:17

Vackert.. du ...det ser kallt ut men varmt o gott inne kan jag tro...det är ett härligt ljus i bilderna...vinterljus..mmmm jag gillar dem..

http://filipendula.blogg.se

 
Susannes fotoblogg

Susannes fotoblogg

5 mars 2010 22:33

Funderar på ditt påstående "Som ni ser har vi haft lite snö i vinter." Ska ordet lite betonas eller inte? För är det ingen betoning blir ju betydelsen att det faktiskt snöat mycket - vilket jag tycker det har. Betonas det blir betydelsen i stället att ni haft alldeles onormalt lite snö, vilket jag inte tycker stämmer att döma av bilderna. Men jag är ju å andra sidan bosatt i Skåne där vi haft MYCKET snö, som ännu ligger kvar. Tyvärr, tycker jag.

För övrigt gillar jag skarpt hur du tagit det sista fotot med all snö som yrt in och rutorna som putsats fria från snö. Får en känsla av att det snöat från taket där inne. :)

http://sassa.webblogg.se/foto

 
Ingen bild

Kvasthilda

5 mars 2010 22:39

Det var nog mer "lite".....
Fast det är faktiskt LITE snö i år. Just här, där det samlats ser det mycket ut. Björkliden har dock mer än vi har i stan. I Abisko exempelvis finns det sällan snö (ett av landets nederbördsfattigaste ställen). På sina håll efter banan är det nästan snöfritt. Nästan.

 
larans

larans

6 mars 2010 09:22

Verkligen snöigt. Men intressant det du beskriver om snömängderna norrut. Det är tydligen inte alltid och överallt där uppe i norr flera meter snö, somjag, som infödd skåning, alltid trott :-).

http://larans.aminus3.com

 
Ingen bild

Kvasthilda

6 mars 2010 09:51

Det kan även vara en meter eller mer. Varierar enormt. Vad kan vi ha i stan....? Sådär en tre-fyra decimeter snödjup. Kanske. Varierar ju lite på sina håll. Vissa ställen driver igen och där kan det var hur högt som helst. Riksgränsen och Björnfjell kan ha två och tre meter snö. Har sett snövallar på över ett par meter!

 
Hasse A    Norge

Hasse A Norge

6 mars 2010 23:05

Morrn.

Märkligt bygge på en sådan "väderhård" plats. Man behöver väl knappasta ha "vit mössa" för att förstå att det kan bli problem på vintern...

Ha de bra.

Hasse A

http://08-i-exil.blogspot.com

 
Ingen bild

Kvasthilda

7 mars 2010 08:30

Om man nu säger som så att om INTE den där utbyggnaden varit där... hade det varit omöjligt att få upp dörren en större del av vintern. Nu är det bara svårt ibland :-)
Förr fanns det personal på alla stationer som skottade snö och höll snöfritt, idag vet jag inte vem som sköter det där stället, om det är Björkliden ski eller nån annan.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Lördag 11 maj 10:55

Lördag morgon, sista dagen för ESC-veckan. Galenskaperna avlöser varann. Petra Mede gör ett kanonjobb. Superproffs. Men, det blir sen, nu är det kryss på agendan.    Vi började dagen med en melodi till ett barn, inspelad för sjuttio år sen, O Mio...

Av Kvasthilda - Fredag 10 maj 09:00


  Eget tema nr 25 Rivningskåk 131/366   Fotat bara för ett par dagar sen. Maskinerna äter sig in i husen och orsaken till detta syns i fonden. Kvar blir bara brädhögar av hundraåriga byggnader som varit hem åt många familjer genom åren. Med f...

Av Kvasthilda - Torsdag 9 maj 09:00


  Tema nr 366 Övervakar 130/366   Mjo. Måste hålla koll på mitt tåg, även om jag inte sitter på det rent fysiskt. Bromsarna ligger till och det finns spänning, så det står säkert. Det vi ser genom fönstren här är inte ens ena lokhalvan. Fatta...

Av Kvasthilda - Onsdag 8 maj 09:00


  Tema nr 117 Här väntar vi på... 129/366   ..en tom stol kanske vill ha nån som sitter på den. Jag, i min tur väntar här på att en växel ska fixas så jag kan komma mig ner till Narvik. Visade sig inte vara helt enkelt.  Men framför allt vä...

Av Kvasthilda - Tisdag 7 maj 09:00


  Tema nr 159 Knolling 128/366   Knolling är ett ord jag inte kommit i kontakt med tidigare och googlade lite för inspiration och insåg att det ju är precis det jag gör när jag fotograferar mina dockor för arkiven. Jag lägger ut docka, kläder...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards