Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 20 mars 2010

Melodikrysset v11, 2010

Av Kvasthilda - 20 mars 2010 09:58


Är fortfarande supertrött o har inte hunnit googla alla uppgifterna. Krysset klarades av allteftersom programmet fortgick, men detaljer runtomkring.... Jaja, det kommer.

Som jag sagt (senare, det här är sparat som utkast o publiceras tidigare...), bestod dagens kryss av en massa kärlek på olika platser runt vår värld. Flera melodier som ofta väljs att sjungas på bröllop.


Dagens kryss började med söte Alexander Rybak och hans sagokärlek, Fairytale. Många gillar inte den här låten men jag älskar den. Kan inte sitta still, stampar med i skuttandet :-)


Sen uppmanar Eldeman oss att räkna på fingrarna. Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva uti hundrade år. Ett o femton.


CajsaStina Åkerström sjunger den underbara Av längtan till dig vars text skrevs av vår riksspelman Åsa Jinder. Hon medverkar på skivan också med sin nyckelharpa. Min äldste bror spelar nyckelharpa, fascinerande instrument!


Efter det ska vi klä på oss något för vädret passande. Tja, här dröjer det innan regnet kommer men Fréderic Chopin skrev ett preludium om regndroppar så vi tar på oss regnkappan för att inte bli våta.


Nästa låt framförs av en man som kanske framkallar andra vattendroppar. Josh Groban sjunger rakt in i hjärtat med sin You raise me up. Ljuvligt.


Sen far vi ut o reser. Vi ska till Neapel. Eller inte. Nä, vi stannar i Sumpan. Se Sundbyberg och sedan dö. Ulf Peder Olrog skrev den en gång i tiden och sjunger om vårdagar i London och Paris, Monte Carlo och Neapel, men han stannar kvar i Stockholmstrakten. "Möt våren i Södertälje". Nä, tänker jag inte. Solen skiner här och lovar en framtid av dagsmeja så småningom.... Så gott som nåt :-)


Dagsmeja o vår leder så småningom till sommar och sol. Robban sjunger att han aldrig vill "att sommar'n ska ta slut". Robert Karl-Oskar Broberg. Robban Broberg. Zero. Många namn har han haft genom åren. Idag vill vi ha efternamnet.


Efter nyhetspausen kommer en av mina gamla favoritlåtar. Grymlings sköna Mitt bästa för dig. En av killarna i bandet var Pugh Rogefeldt och han sjöng förstås här och skrev låten nån gång i slutet av 80-talet. 1990 låg den sina tio (antar jag) veckor på Svensktoppen. Långtidsrekord sägs det, men det var definitivt inga fem år, då i början av nittiotalet...


Åsså far vi ut o reser igen. Till Kreta. Det var väl där hon höll till, Sköna Hélena som Paris blev så förälskad i. Eller var det dit hon bortfördes? Kan inte riktigt min grekiska mytologi.... Paris Entrésång till Offenbach operett heter Uti en skog på berget Ida. För krysset vill vi veta vad innevånarna på Kreta kallas. Kretensare alltså. Såg ni Troja häromdagen? Han gör en snygg Paris, han Orlando.... Mycket geografi bliii're... ;)


Mer geografi.... Fast nu i formen av ett efternamn som sägs vara taget efter staden. Mer kärlek. Annie's song skrevs och framfördes på sjuttiotalet av John Denver. Underbar.


Veckans Beatlesbidrag och mer vårkänslor. Here comes the sun.

Little darling, it's been a long cold lonely winter
Little darling, it feels like years since it's been here
Here comes the sun, here comes the sun
and I say it's all right


Nästa uppgift handlar om en filmfigur. Bryan Adams sjunger (Everything I do,) I do it for you som är ledmotivet ur filmen om killen i trikåer, Robin Hood (Prince of Thieves). I den här filmen var det Kevin Costner som spelade engelska skogarnas hjälte. Tja, engelsmän spelar amerikanska vampyrer, så en amerikan kan väl göra en engelsk folkhjälte på film också :-)


Sista uppgiften har en typisk Eldemanledtråd. Vi hör en melodi om en dag. Gå två dagar framåt.... "Ja så får man göra när det inte finns låtar om alla dagar i veckan". Povel Ramels Gräsänklingsblues ramlar ut i etern och det är mååååååånda' morrroooon.... Alltså onsdag.


That's All Folks - o

Mer kärlek åt folket!


 
 
Ingen bild

Gunnar

20 mars 2010 19:43

"Sen uppmanar Eldeman oss att räkna på fingrarna."
Jag vet inte hur Eldemannen är skapad, men jag har då bara tio fingrar...

"Min äldste bror spelar nyckelharpa, fascinerande instrument!"
Ja, vilken härlig klang! Spelade själv nyckelharpa ett tiotal år när jag var yngre.

"killen i trikåer, Robin Hood"
Trikåer?? Fantomen har ju trikåer; men Robin Hood...?

/Gunnar

 
Ingen bild

Kvasthilda

20 mars 2010 21:22

Hahahaha... Joooooo Gunnar. Det finns en film som heter just så, "Robin Hood, Karlar i trikåer" http://www.imdb.com/title/tt0107977/
Mel Brooks-regisserad....
Det är inte hela trikådräkter ā la Fantomen, utan mer ett par tajts under långskjortan.
Hade ju egentligen inget med Costners Robin Hood att göra :-)
Fast han kanske också hade tajta brallor? Måste nog titta igen...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Måndag 29 april 09:00

  Tema nr 352 Vägg 120/366   En är en äkta skiffervägg, en är en tapet.       Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Söndag 28 april 19:33

Så är jag då hemma igen och har datorn för mig själv en stund. Min krysslösning med Anna Charlotta den här helgen såg ut som följer:    Vi började i Så Mycket Bättre där Amanda Jenssen tolkade Carolas Fångad av en stormvind.    Barbro Skinnar...

Av Kvasthilda - Söndag 28 april 09:00


  Eget tema nr 21 Borst 119/366   Försökte komma på något fiffigt tema till den här gula mockajunken. Det är en spårsnöröjare som tappat ett av sina borst intill ett spår på en bangård och jag kunde inte låta bli att ta en bild. Solgult o gra...

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:35


Ahh. Bloggen är tillbaks. Den låg nere igår och så även idag på morgonen. Jag befinner mig på en plats där kryssblogg inte låter sig göras. H A D E kunnat ta med mig Lapptoppen men det blev så hastigt och lustigt och den var inte det enda jag 'kunde ...

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 09:00


  Eget tema nr 20 Tussilago 118/366         Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards