Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2010

Av Kvasthilda - 13 april 2010 09:00


Tema nr 114 Hänger

107/365


Hänger. Jag hade tänkt ta hängande tvätt senare i vår/sommar för det här temat. Årets första tvätt jag hänger ute brukar vara mattor eller handdukar och det slår sällan fel att det börjar snöa om de hänger över natten... Har hängt ut mattor som nästan torkat men vägt tre gånger så mycket morgonen efter just för att det börjat snöa. Så, för detta tema väljer jag i stället snö. Snö som fallit på ett litet tak och sedan töat ner eftersom. Nu är det en stor hängdriva från taket, medan det just på taket är väldigt lite snö kvar :-) Och ja, vi har fortfarande så här mycket snö (även om bilden är tagen för några dagar sedan).



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 13 april 2010 00:33


Siffror, Siffror, Siffror. De finns överallt. Jag har idag valt några nytagna foton. Hade stopp i Abisko igår och tog lite bilder där. En av anledningarna var just att fota några siffror på en vägg! (tekniskt sett är det fortfarande "idag" när jag skriver det här, fast klockan har passerat tolvslaget men jag var tvungen att kolla TisdagsTemat innan jag kryper i säng).

Men för att börja från början....


Bild ett har inget med mitt tåg igår att göra, men den är där för att visa skyltarna som är hårdvaluta bland "lokofiler". Jag såg att nåt av våra Dm3-lok saknade sin skylt, men minns inte vilket lok det var nu. Sofia här är ett av de äldsta vi har. Tredje Fjärde (?) Dm3n i 1200-serien. 1207/1208. (Hmmm.... Fanns nog ingen 1203/1204, så det är nog tredje)


Det lok jag hade igår är det "nyaste" av Dm3orna, men ändå gammal som gatan.


1246/1248 Oskar i Abisko


Jag blev stående rätt länge i Abisko pga en lokskada på ett annat tåg och lokbyte i Björkliden så jag passade på att kliva ur mitt lok o fota lite. Man hinner ju inte alltid det annars :-) Abisko stationshus. Äk, Abisko Östra. Som ni (inte) kan se av siffrorna på skylten ligger Abisko 1506 km från Kungliga Huvudstaden (Jaja, Stockholm då) och 388 Meter Över Havet.



  



Men största anledningen till fotograferingen idag var alltså den här skylten. Årtalet i smide. ÄLSKAR de här skyltarna! De sitter på flera av de gamla stationshusen/tranformatorstationerna efter Malmbanan.

Visst är den vacker?



TisdagsTema



Av Kvasthilda - 12 april 2010 23:11


Jag funderade lite på veckans Måndagstema. Vad är tidlöst? Det kan vara så mycket. En trasig klocka... hehheheee... Har lite svårt med tidlösheten hos oss. Teknikprylar är ju inte tidlösa. O det är ju mest det vi sysslar med i vår familj. Kameror, datorer, telefoner... Men så kom jag på att jag bor ju mitt i tidlöshetens land. Vad är mer tidlöst än fjällen omkring mig? Tog kameran med mig på jobbet o fotade Lapporten när jag vände från Björkliden. Abisko Turist (-hållplats) syns i kurvan (i kanten på bilden, till vänster). Det är också början på Kungsleden.




Se Tidlösa foton från andra här:



Av Kvasthilda - 12 april 2010 22:51


Jisses. Maken ska ut på fjället för vårens årliga fisketur med kompisen. Det hade kunnat bli nåt helt annat. Kompisen var ute i garaget och höll på att fixa med skotern i förrgår. Plötsligt fick hans fru en ingivelse att gå ut och hörde en duns..... Där låg han på golvet, avsvimmad. Usch o fy. Någon minut till så hade det gått riktigt illa. Han hade haft motorn igång och dörren stängd och fått i sig koldioxid. Han spydde som en gris och yrslade runt efter att frun fått i honom lite syresatt luft (öppnade garageporten alltså). Maken träffade honom tidigare idag och han var lite däven. Fullt förståeligt. Som Maken sa, "Frun hade väl en ängel som knackade henne på axeln då det inte var hans tur än."

Gubben skulle till sin läkare i morgon men farbror doktorn är sjukskriven så de far ut på fjället utan knackandet... Får se hur det går då. När han kom från fjället med Junior häromdagen kunde han knappt röra sig. *arrrgghhh*


Själv är jag just hemkommen från jobb. Skulle egentligen ha varit hemma typ NU men kompisen o jag gjorde en rockad då hennes tåg av påkommen anledning kom före mitt. Så i stället för att jag skulle ha varit tre timmar sen hem och hon en timme tidig, delade vi på övertiden o fick en timme var.


Av Kvasthilda - 12 april 2010 20:29


Men va fan. Skit-mobila-inloggningar. Jaja får försöka senare.


Av Kvasthilda - 12 april 2010 09:00


Tema nr 47 Droppar

106/365


Mer vårsmältning. Snart har vi vår även i Kiruna. Det som i södra delar av landet kallas vår kommer framåt maj i vår ände av landet, norr om Polcirkeln. Så sakteliga smälter snön och isen, med malmdammet konstant närvarande. Lite svart anas i kanten. Många förundras över att vi har så mycket snö kvar, men om ni tänker er att Kiruna ligger på samma breddgrad som södra Alaska? Kanske ger en hint om hur långt norrut vi bor och att det tar sin tid innan vår och sommar når även oss.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 11 april 2010 23:41


Om man skulle ta o knyta sig kanske. En ny dag i morgon. Kallas visst arbetsdag. Tror jag. 10.44 Jo. Det är nog så. Fjorton/Femton. Arrrrghhhhhh Sjutton....


Artonåringen är på vift nånstans o Junior harklar sig o spottar i badrummet. Tandborstning pågår.


Han har världens roligaste solbränna. Mössan har suttit på sné.


Vi har ju stafettläkare i Kiruna o de tycker att Kirunaungar har roligaste solbrännan av alla på denna planet. När kottarna kommer till farbror doktorn o tar av sig tröjan för lyssning på det de nu lyssnar på, skrattar de.... Läkarna alltså. Ungarna är solbrända i ansiktet, med lite tur på halsen och ofta på händerna. Resten är kriiitvitt. Ofta en rand i pannan. O det är precis vad sonen har idag. En skarp rand där mössan suttit och mött den starka vårsolen. Han har säkert fått en radda fräknar också. Lite svårt att se i kräftfärgen.


Natti Natt!

Av Kvasthilda - 11 april 2010 23:08


Har sett Avatar med sonen idag.


Det är en story med scener plockat/inspirerat från lite olika filmer.


Pocahontas möter smurfarna (fast de är tre meter långa o mycket snyggare) möter Eragon möter Lejonkungen möter Star Wars möter Jurassic Park. Typ.


Jäkligt bra digitalt foto. JÄKLIGT bra. Anime-ringarna är helt sömlösa. James Cameron har väl haft tillgång till ännu bättre datorer än när de gjorde Titanic för typ hundra år sen. Digitalt sett, är det så länge sen och sjö-gången i Titanic var makalöst bra gjord. Då.


Underbar film.


Titanic kan jag se hur många gånger som helst o Avatar står kanske inte lika högt i kurs hos mig men den var fantastisk ändå.


O jäkligt snygg.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards