Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2010

Av Kvasthilda - 9 september 2010 09:00


Tema nr 93 Grym

253/365


Den nionde dagen i den nionde månaden o klockan är nio när detta publiceras... Då tar vi en katt. Den här katten ser oerhört grym ut på bilden men det är världens snällaste kisse. Den lille kattherren tillhör SysterYsters granne och heter Rufus och han är egentligen grå. Kvällssolen spelar oss ett spratt. Rufus kommer gärna och hälsar på för att bli klappad o kliad bakom örat.





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 8 september 2010 15:54


Är det så? Att svartvita kor alltid har svarta öron?

(P3)

Av Kvasthilda - 8 september 2010 09:00


Tema nr 21 Blå

252/365


Mitt blåa tema har jag väntat ut tills jag kom ner till Dalarna. När jag skriver det här är jag kvar där, men när det publiceras har jag jobbat en vecka redan. Min mor har en massa blått glas så därför fick det vänta på sig :-)

Såhär i älgjaktstider skulle det kanske passa med en av våra norrländska guldburkar... När älgen blir blå är ölen kall som det heter i reklamen, men jag föredrar andra drycker.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 7 september 2010 19:37


Haffade Storpigan som chaufför o for ut med kameran. Först åkte vi upp mot Loussabacken o fotade de gamla tornen som ska rivas. Lite svårfotat i motljuset men jag tror det blev några bra bilder. Sen for vi hem o hämtade iPhönen som blev kvar på soffbordet då pigan provade kameran på kissen o jag glömde ta den sen.

Väntade in Junior också åsså for vi till bolki en sväng. Bolagsområdet. Fotade lite gamla hus där. Våra bläckhorn som antagligen också försvinner med stadsflytten. Medan jag fotade dem for kottarna o tankade bilen. Sen drog vi österut. Mot Nikkaloukta. Kebnekajse visade sina vackraste sidor med snö på topparna. Framme i Nikka ser man bara delar av Kebnemassivet.

Vi gick upp till kapellet, stängt förstås. Tog några sedvanliga turistbilder med kottarna på stenen med Kebne i bakgrunden. Vandrade ner mot receptionen igen o fick se en skylt som sa att "kapellet är stängt men låna gärna nyckel i receptionen". Yay! Sagt o gjort. Hämtade nyckeln o gick tillbaks upp till kapellet igen. Varmt. Varmt. O ännu varmare. I kapellet var det svalt o skönt.

När jag tyckte det räckte gick vi ner o tog en varsin baguette o dricka. Svindyrt. Turistpriser. Tre fika för trehundra spänn. Men nåja, hur ofta händer det då? Sen tog jag en kaffe o vi ville alla ha morotskaka. Det fanns bara en kvar men det fanns några kantbitar kvar bakom kassan som togs fram så vi fick en varsin. Något billigare då det var just "kanter". Ja, vaddårå??? Köpte lite vykort och några trähjärtan av en konstnär som hade utställning där precis. Erix Design tror jag han kallade sig - eller sitt bolag. Fina grejer i en massa olika träslag. Men vad sägs om ett karottunderlägg för 450 pix? Eller en URSNYGG skärbräda/bricka för 750?

Vi kikade på utställningen och det fanns ett par tavlor där jag gott kunde tänka mig att hänga upp nånstans. Fantastiskt vad skärning och rena träfärger kan göra!

Nu är vi back home o huv'et är lite trött.

I morron är det jobb igen men före det en AP-träff med högsta hönsen. I vår region. Får se vilket rabalder det blir om telefoner och att ställa upp osv.... Bla Bla Bla.


Av Kvasthilda - 7 september 2010 09:00


Tema nr 327 Utmaning

251/365


Plötsligt händer det. Temat den här bilden passar till är i sig en utmaning för mig o min kamera. När jag såg den gamla bilen dyka upp vid kyrkan i Sveg var jag tvungen att fota den o dess framfart. Önskade att jag hade stått kvar vid kyrkan och fått den med kyrkhuset i fonden men det här gick ju lika bra. Nu är den här en mycket bättre panorering än den bilden jag valde för det temat men då får det här bli min utmaning i stället :-)

När jag sedan laddade in bilderna i datorn upptäckte jag att det är min kusin som kör! Hann ju inte se föraren genom kameralinsen.... Då klickade det till.... Hade läst i tidningen Härjedalen om kussen o hans gamla bil. Se där.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 6 september 2010 21:25


Ahhhh.... En femtedel har återvänt. Storpigan är hemma igen. Neo också. Han kurrade o kurrade o kurrade o spanade in huset när han kom hem. Mössen är installerade o marsvinen har fått tillbaks sitt hem i källaren.

På onsdag kommer E-pigan hem igen. Blev ingen skola. Funkar inte. Det blir Folkis nästa år i stället. Eller när hon nu känner sig mogen. Tills dess blir det att SÖKA JOBB. För båda tjejerna. O körkort för pigisen. O mamma. Hoppas jag.


Gårdagens påhopp har fått sin förklaring och det var som jag trodde. Inte ett påhopp utan bara ett olyckligt ordval.


O nu ska jag se om - eller varför min PS inte kan scanna bilder. Nåt fel med gränssnittet..... Arrrrrrrrggggggggg.


Av Kvasthilda - 6 september 2010 17:45




Fotat idag, 6/9


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Bildligt Talat v36



Av Kvasthilda - 6 september 2010 09:00


Tema nr 263 Smide

250/365


En liten röd stuga i Sundborn, innehållande en smidesverkstad, Å-Smedjan. Innanför fönstren satt det smidda galler och verktyg för tillverkning av smidessaker. Lampan/butiksskylten på väggen är en fantastisk skapelse i grått smide med rosaröda detaljer. Den var jättesvår att fotografera i det hårda solljuset men detaljerna kommer nog fram i bilden. Har donat med det här fotot på Lapptoppen o färg- och ljusåtergivningen är inte den bästa på den skärmen.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards